چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

ممکن است تصور کنید که الزاما ساعات کار طولانی تر باعث موفقیت و عملکرد بالاتر می شود، اما در حقیقت، بازده کاری کاهش پیدا می کند.

اغلب شرکت ها مایلند کارمندانی شاد، متعهد و پربازده داشته باشند، ولی تعداد معدودی از آنها حاضرند با تعطیل کردن یک روز در هفته برای کارکنان خود به این هدف برسند.

اما شرکت پرپچوال گاردین در نیوزیلند از این تمهید استفاده کرد. این شرکت یک دوره آزمایشی هشت هفته ای را به اتمام رسانده و طی آن هر هفته به کارکنان خود که حدود ۲۰۰ نفر هستند، یک روز تعطیل اضافه داده اما حقوق و شرایط استخدام آنها را تغییری نداده است.

نتایج کاملا واضح بودند: اگرچه ساعات کاری کم شده بودند اما کارکنان به میزان ۲۰درصد بهره وری بیشتری داشتند و شادمان تر نیز بودند. اندرو بارنز مدیر اجرایی شرکت، این آزمایش را موفقیتی بی نظیر خواند.

جارود هار، استاد مدیریت منابع انسانی در دانشگاه فناوری اوکلند وظیفه سنجش نتایج آزمایش را برعهده داشت. او متوجه شد که رضایت شغلی و شخصی در تمام زمینه ها هم درمحیط کار و هم در خانه افزایش یافته است و کارکنان بهتر کار کرده و نسبت به قبل از اجرای آزمایش از شغل خود لذت بیشتری می برند.

مطلب مرتبط:نکاتی برای کاهش ساعت کار و افزایش بهره وری

یافته های آزمایش مطابق با پیش بینی اندرو بارنز، مدیر اجرایی شرکت بودند. او پس از بررسی گزارش های جهانی متعدد در رابطه با بهره وری اعتقاد داشت که امتحان این شیوه جدید کار، تصمیم درستی است.

این آزمایش معانی ضمنی بسیاری را در خود دارد و سوالاتی درباره بهره وری و فرهنگ ساعات کاری طولانی مطرح می کند؛ همچنین باعث می شود تا نگاهی دوباره به کارکنان پاره وقت و ارزش و پاداشی که به آنها داده می شود داشته باشیم.

ساعات مختلف با هم برابر نیستند

تا این جا متوجه شدیم که طولانی تر کار کردن لزوما برابر با بهره وری بیشتر نیست. برای مثال کره جنوبی که دارای ساعات بسیار طولانی کاری است در رده بندی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه (OECD) در زمینه بهره وری کاری نزدیک به انتهای لیست قرار دارد. هفته های کاری یونان نیز یکی از طولانی ترین هفته ها در اروپا است، اما این کشور بر طبق سنجش OECD، تولید ناخالص ملی پایینی در هر ساعت دارد.

نمی توان گفت که تمام ساعات کاری به افزایش تولید ناخالص ملی کمک می کنند.

ژاپن مثالی دیگر از کشوری است که ساعات طولانی کاری اش باعث افزایش بهره وری نشده است. این کشور هم اکنون در تلاش است تا با روش هایی، تعمدا اضافه کاری های کارمندان را کم کند، مثلا لامپ ها را در انتهای روز کاری خاموش می کنند تا این فرهنگ را از بین ببرند.

یک روز طولانی کاری

آزمایش های دیگری نیز تلاش کرده اند تا بهره وری را با کوتاه کردن روز کاری به جای هفته کاری افزایش دهند.

برای مثال، دولت سوئد اجازه داد تا کارکنان یک خانه سالمندان تنها شش ساعت در روز کار کنند. اگرچه کارکنان گزارش کردند که کیفیت زندگی شان بهبود یافته و استرس کمتر و وقت بیشتری برای گذراندن با خانواده شان داشته اند، اما این آزمایش برای مدیران بسیار گران تمام شد، زیرا مجبور بودند کارکنان بیشتری را استخدام کنند تا کار ساعات باقی مانده را جبران کنند.
ایسلند نیز آزمایش مشابهی انجام داد که در آن به تعدادی از کارمندان اهل شهر ریکیاویک (پایتخت ایسلند) اجازه داده شد تا هفته کاری خود را به مدت چهار تا پنج ساعت کاهش دهند. در این آزمایش، بهره وری به همان اندازه سابق ماند، یعنی هزینه ها تغییری نکردند و کارکنان نیز رضایت کاری بیشتری داشتند و غیبت از کار به علت بیماری کمتر شد.

این دو آزمایش نشان می دهند که ماهیت کار در مقرون به صرفه بودن یا نبودن کاهش زمان کاری، موثر است. حضور دائمی کارکنان شیفتی مانند پرستاران و نگهبانان لازم است، یعنی در صورت کاهش ساعت کاری، کارفرما باید فرد دیگری را برای انجام کار پیدا کند.

اما در مورد کارمندان دفتری می توان قانون پارکینسون را اعمال کرد. این قانون می گوید: «کار آن قدر کش می آید تا تمام زمان موجود برای انجامش را دربرگیرد». به بیان دیگر، اگر زمان برای انجام کار محدودتر باشد، کارمندان بازدهی بیشتری پیدا می کنند.

با این حال، کارکنان پاره وقت معمولا حقوق کمتری نسبت به همکاران تمام وقت خود دریافت می کنند؛ هرچند بسیاری از والدین شاغل، خود به این حقیقت واقفند که در چهار روز می توانند کاری را به پایان برسانند که دیگران در پنج روز انجام می دهند.

در جست وجوی تعادل بین زندگی و کار

هلن دلانی، استاد ارشد دانشکده بازرگانی دانشگاه اوکلند معتقد است که موفقیت آزمایش شرکت پرپچوآل گاردین در نیوزیلند وابسته به مشارکت کارکنان در برنامه ریزی آن بوده است.

مطلب مرتبط:گزارش «فرصت امروز» از الگو‌های جدید تعیین ساعت کاری در سازمان‌ ها / انگیزه‌ بخشی با سیستمی شناور!

وی به روزنامه گاردین گفت: این کارمندان، ابتکارات و نوآوری هایی را برای کار کردن به روشی پربارتر و کارآمدتر ابداع کردند، مانند اتوماتیک کردن فرآیندهایی که به صورت دستی انجام می شدند و کاهش یا حذف استفاده غیرمرتبط با کار از اینترنت.

مدیر اجرایی شرکت هم اکنون قصد دارد دائمی کردن هفته کاری چهار روزه را با هیات مدیره خود مطرح کند. سیاست گذاران دولت نیز در زمان جست وجوی روش هایی برای افزایش بهره وری کاری و همچنین بهبود تعادل بین زندگی و کار مردم کشور باید نگاهی به این نتایج داشته باشند.

منبع : WEFORUM/zoomit
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DexMf6Gj
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه