چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

ایران با ثبت بیش از 25 هزار و 500 مدرک در پایگاه استنادی ISI توانست برای نخستین بار، در زمره 15 کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گیرد.

به گزارش «فرصت امروز» از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اعلام این مطلب گفت: بررسی و تحلیل جدیدترین داده ‏های استخراج شده از پایگاه استنادی وب‏گاه علم (WOS) در شش ماهه نخست سال 2018 میلادی درخصوص تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران حاکی از عملکرد منحصر به فرد پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در نیمه نخست سال جاری میلادی است.

وی افزود: نگاهی به آخرین داده‏ های مستخرج از معتبرترین پایگاه استنادی جهان(ISI) بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از 22درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است.

همچنین جمهوری اسلامی ایران با ثبت بیش از 25500 مدرک در پایگاه استنادی ISI توانست برای نخستین بار، در زمره 15 کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گیرد.

سرپرست ISC گفت: بررسی داده ‏های نمودار بالا که از پایگاه WOS استخراج شده؛ حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با 22.3درصد ( بیست و دو و سه دهم) ، بیشترین سهم تولیدات علمی را در میان کشورهای اسلامی از آن خود کرده است. 

دهقانی ادامه داد: ترکیه، عربستان سعودی، مالزی و مصر به ترتیب با 16.2(شانزده و دو دهم) ،8.4 (هشت و چهار دهم)، 7.8 (هفت و هشت دهم) و 7.5( هفت و پنج دهم) درصد جایگاه‏های دوم تا پنجم را کسب کرده‏ اند. جمهوری اسلامی ایران با اختلاف قابل ملاحظه ‏ای نسبت به ترکیه و عربستان سعودی جایگاه نخست را در میان 57 کشور اسلامی از نظر تولید علم در شش ماهه نخست سال 2018 میلادی به خود اختصاص داده است.

دهقانی افزود: بررسی داده های استخراج شده از پایگاه استنادی WOS، حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار توانسته است با ثبت بیش از 22 هزار و 500 مدرک در شش ماهه نخست سال 2018 جزو 15 کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار گیرد.

وی گفت: پس از ایران کشورهای روسیه، سوییس، سوئد، ترکیه و لهستان جایگاه ‏های شانزدهم تا بیستم را کسب کرده اند. کشورهای آمریکا، چین، انگلستان، آلمان و هند نیز به ترتیب با 322 هزار و 20 ، 216 هزار و 893 ، 83 هزار و 322، 74 هزار و 219 و 54 هزار و 764 مدرک نمایه شده در WOS توانسته اند جایگاه‏های نخست تا پنجم جهان را به خود اختصاص دهند.

دهقانی افزود: دانشمندان مهندسی، شیمی و علم مواد بیشترین سهم را در تولید علم در نیمه نخست سال 2018 داشته اند.

این دانشمندان در 10 قلمرو «سوخت های انرژی، داروشناسی، علوم زیست محیطی، سایر موضوعات فناوری علوم، ریاضیات، علوم رایانه، فیزیک، علم مواد، شیمی و مهندسی» بیشترین سهم را تولید علم کشور و همچنین کسب افتخارات مذکور داشته ‏اند. مجموع سهم چهار قلمرو پژوهشی مهندسی، شیمی، علم مواد و فیزیک؛ 53.8( پنجاه و سه و هشت دهم) درصد است.

به بیان دیگر، دانشمندان قلمروهای پژوهشی مذکور بیش از 50درصد کل تولیدات علمی کشور را در شش ماهه نخست سال 2018 به خود اختصاص داده‏ اند. از سوی دیگر سهم تولیدات علمی این 10 حوزه پژوهشی 80.6 (هشتاد و شش دهم) درصد است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه‏ ها و موسسات آموزش عالی کشور همانند گذشته توجه، دقت نظر و علاقه مندی مقام معظم رهبری را به مسئله مولدبودن و تولیدکننده علم بودن دانشگاه‏ ها را مورد توجه قرار می‏دهند و همواره بیانات ایشان را سرلوحه تمامی امور آموزشی و پژوهشی خود می‏کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/PHjcBXrt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه