آیا تاکنون کاهش بودجه، کاهش شتاب پیشرفت در کسب و کار، یا نبود انگیزه در مجموعه را تجربه کرده اید؟ در این صورت ممکن است در معرض یک بیماری جدی در زمینه کسب وکار قرار گرفته باشید.
در ادامه با علائم و درمان های این بیماری ها آشنا می شوید.
ای. دی. اچ. دی (A. D. H. D): اختلال بیش فعالی دیجیتال
علائم: ای. دی. اچ. دی غالبا در مراحل اولیه تشخیص داده نمی شود. از آنجاکه بازار فناوری دیجیتال داغ است، مدیران مبتلا به ای. دی. اچ. دی احساس می کنند بخشی از یک گرایش باب روز هستند. هرکه هوش بیشتری برای کار با فناوری دیجیتال داشته باشد، مورد تحسین قرار می گیرد. القابی چون بومی دیجیتال (شخصی که از کودکی با رایانه و اینترنت آشنا بوده است) و مُبلّغ دیجیتال، توهمات خودبزرگ بینی مبتلایان به ای. دی. اچ. دی را افزایش می دهد. رهبران مبتلا به ای. دی. اچ. دی سبب می شوند سازمان های شان کورکورانه، بودجه شرکت را به جای هزینه کردن جهت راهکارهای غیردیجیتال مسلم، صرف دنیای دیجیتال کنند. با این حال، با رشد فناوری ها بسیاری افراد مبتلا به ای. دی. اچ. دی، قدرت خود را از دست می دهند.
عوامل: بیماری ای. دی. اچ. دی، عموما به واسطه اشتباه گرفتن مهارت در شبکه های اجتماعی با مهارت کسب وکار ازطریق این شبکه ها به وجود می آید. آگاهی از طرزاستفاده فناوری دیجیتال، به معنای آگاهی از کسب درآمد از طریق آن نیست. دلایل احتمالی بروز بیماری ای. دی. اچ. دی در رؤسای ارشد، توجه کمتر آنها به تدابیر مربوط به کسب و کار یا تلقی ابزار دیجیتال به عنوان یک جعبه ابزار فانتزی جدید است. ای. دی. اچ. دی را نباید با اضطراب استفاده از فناوری دیجیتال، عدم درک این فناوری و اجتناب از آن اشتباه گرفت.
درمان: موثرترین درمان ای. دی. اچ. دی، روشی به نام زومینگ (Zooming) است. از رؤسای مبتلا به ای. دی. اچ. دی خواسته می شود با کلی نگری به موضوع نگاه کنند، مسائل واقعی و راهبردی مربوط به کسب وکار یک سازمان را درنظر بگیرند و سپس تدابیر مربوط به فناوری دیجیتال را به طور دقیق بررسی کنند.
او. اس. بی. وی (OSBV): رؤیای کسب وکار یک جانبه
علائم: او. اس. بی. وی رایج ترین بیماری در مدیران کارآمد - حوزه های بازاریابی، سازمان ها، یا منابع انسانی- است. رهبران مبتلا به او. اس. بی. وی، اغلب جادوگرانی در زمینه کاری خود هستند. آنها در تبلیغات، تحقیقات راجع به مصرف کننده، ارزیابی های افراد و ... استاد می شوند. با این حال ممکن است مسائل مربوط به کسب وکار خارج از سازمان خود را نبینند یا نسبت به آنها بی اعتنا باشند. علائم معمول این بیماری شامل کاهش بودجه، اشتباه در دستور کار، کسادی کسب وکار و در موارد شدیدتر، از دست دادن شغل می شوند.
عوامل: بیماری او. اس. بی. وی معمولا درطول آموزش های مربوط به کسب وکار و زمانی ریشه می دواند که افراد به جای مهارت های رهبری، مهارت های کاربردی دقیق را می آموزند. بیشتر مبتلایان به او. اس. بی. وی، تنها در اواخر مسیر شغلی خود متوجه می شوند که نقش آنها تنها بردن جوایز جشنواره خلاقیت کنز لاینز (Cannes Lions) برای بهترین تبلیغات نیست، بلکه حمایت از اهداف اصولی شرکت و درنتیجه کاهش هزینه هاست.
درمان: بیشتر موارد او. اس. بی. وی را می توان به راحتی و با یک یا دو جلسه ناهار به همراه رهبران ارشد شرکت یا مشتریان درمان کرد. هر سازمانی تمایل دارد در درازمدت، رشد سودآوری داشته باشد. به همین دلیل است که مدیران باید نیازهای مشتریان و سازمان را درک کنند و در خدمت هردو باشند.
مطلب مرتبط: سندرم ایمپاستر، بیماری شایع کارآفرینان و راه های درمان
اصالت
علائم: مدیران مبتلا به بیماری اصالت، به خصوص در نوع مزمن آن، ممکن است تجربه انزوا، احترام محدود از طرف همتایان و فقدان انگیزه در سازمان های خود را داشته باشند. آنها اغلب بی عاطفه، پرخاشگر و درموارد شدیدتر، از خود-راضی هستند.
عوامل: بیماری اصالت، معمولا به دلیل اشتباه گرفتن صداقت مطلق با صداقت موثر، پدیدار می شود، درحالی که رهبری واقعی به معنای ایجاد مشروعیت از طریق روابط صادقانه و اخلاقی است و نه تلاش برای بودن در نقش شخصی دیگر. برخی افراد برداشت اشتباهی از این موضوع دارند و تمایلی ندارند در نقش یک مدیر، خود را اصلاح کنند.
درمان: علائم بیماری اصالت، اغلب به طور طبیعی و زمانی ناپدید می شوند که افراد، بازخورد مناسبی دریافت می کنند. آگاهی از تاثیر خود بر همتایان و گروه ها سریعا به مدیران کمک می کند مرز دقیق میان صداقت و موثر بودن را درک کنند.
فراموشی مزمن
علائم: گروه های تحت سرپرستی افراد مبتلا به فراموشی مزمن، اغلب علائم تاخیر، رفتار آشفته، اجرای ضعیف و به طور کلی اثربخشی همه جانبه پایینی را از خود بروز می دهند. شرکت ها تمایلی ندارند به گروه های تحت سرپرستی این مدیران، به عنوان کارمندان احتمالی توجه کنند.
عوامل: روابط علت و معلولی در بیماری فراموشی مزمن، پیچیده است و به طور کلی با این فرض شروع می شود که ترحم بر صلاحیت برتری دارد. دلیل رایج تر، عدم اعتماد به نفس مدیر به توانایی خود جهت قضاوت درمورد عملکرد گروه است. اما زمانی که اعضای گروه، به طور مرتب از عملکرد ضعیف خود قسر در می روند، یک مارپیچ به وجود می آید. در این مارپیچ افراد دارای عملکرد ضعیف، پیشرفت نمی کنند و افراد دارای عملکرد عالی، بیش از پیش دلسرد می شوند و اغلب شرکت را ترک می گویند.
درمان: نخستین قدم برای درمان فراموشی مزمن، دقت مفرط در عملکرد گروه، به وسیله بازنگری های مناسب عملکرد یا بازخورد 360 درجه است. هدفمند ساختن ارزیابی ها، ترفیع ها و تصمیمات استخدام و اخراج کارمندان نیز در این میان اهمیت دارند.
سندروم HS
علائم: مدیران مبتلا به سندرومHS، معمولا سرشان در رایانه ها یا گوشی های هوشمند است. اغلب آنها در خارج از سازمان خود معروفیتی ندارند و فاقد توانایی مدیریت درداخل ساختمان دفتر نیز هستند. مدیران مبتلا به نوع شدید این سندروم، غالبا افراد تاثیرگذاری تلقی نمی شوند.
عوامل: علت ابتلا به سندرومHS، فقدان اولویت بندی است. مدیران موفق، برای هرنوعی از کار که شامل تغییر می شود، صحبت با مشتریان و همکاران را اولویت اول خود می سازند. این مدیران می دانند برای ایجاد تغییر، باید واقعا نگرانی های افراد را درک کنند و با آنها وارد گفت وگو شوند. مبتلایان به سندرومHS، فاقد این ژن مهم اولویت بندی هستند. آنها به جای وقت گذاشتن برای بازدید از بازارها، صحبت با مشتریان و قدم زدن در سالن های سازمان، از افراد دیگر دوری می کنند و به جای آن با بدیهی ترین سرگرمی ها (معمولا ایمیل) مشغول می شوند. برخی از آنها حتی برای سازماندهی الکترونیکی تغییرات، تلاش می کنند و شکست می خورند. از دلایل اساسی سندرومHS، اغلب خجالتی بودن، نگرانی درباره متفاوت بودن و فقدان الگوی مناسب است.
درمان: مدیرانی که از این سندروم رنج می برند، بیش از هر چیز به افزایش آگاهی و الگو قرار گرفتن، واکنش مثبت نشان می دهند. آنها معمولا یک مدیر ارشد می یابند که در جلسات مشتریان، کارفرمایان و افراد دیگر بخش، او را همراهی کنند. سایر گزینه های درمانی، شامل سرپرستی پروژه های چندمنظوره، ملاقات هرروزه با کارفرمایان به مدت یک هفته و بستن حساب های ایمیل می شود.