یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

چند توصیه جهت تبدیل شدن به مدیری جهانی

6 سال پیش ( 1397/2/15 )
پدیدآورنده : نسیم حسینی  

به قلم: آرت پتی

امروزه نقش های مدیریتی اندکی هستند که مرزهای جهانی را رد نکرده باشند. حتی مؤسسات کوچک نیز به طور روزافزون درگیر تأمین منابع و مواد یا تولید و توزیع اجناس خود به بیرون از مرزهای کشورشان هستند. در عصر حاضر توانایی کار در هر نوع فرهنگ و جغرافیا و توسعه روابط مؤثر و سودمند با همکاران یا مشتریانی از سراسر جهان، بخش مهمی از توصیف شغلی یک مدیر محسوب می شود.

مقاله پیش رو ایده ها و نکاتی را برای کمک به تقویت درک شما از مدیریت جهانی و هوش فرهنگی ارائه می دهد.

حس کنجکاوی فرهنگی؛ ضرورتی برای موفقیت

یکی از جنبه های جذاب و آموزنده کار با همکاران و مشتریان خارجی توانایی آشنایی با فرهنگ هایی متفاوت با فرهنگ خودتان است. همه ما براساس فرهنگی که در آن بزرگ می شویم، جهان بینی و مجموعه ای از باورهای ذاتی را در خود می پرورانیم. ما به جهان و به مسائل از دید خود و از دید باورها و آداب و رسوم غالبی می نگریم که از خانواده، معلمان و رهبران مذهبی و سیاسی خود آموخته ایم.

کار با آدم هایی از کشورها و فرهنگ های متفاوت فرصتی فوق العاده در اختیارمان می گذارد تا با تلاش برای درک باورها و آداب آنها، جهان بینی خود را گسترش دهیم و آن را اصلاح کنیم. پژوهشگران و دانشگاهیان این کار را پرورش شایستگی اجتماعی جهانی (Global Social competency) توصیف می کنند. تقویت این شایستگی برای هر مدیر یا متخصصی که برای رشد و بدل شدن به یک تاجر جهانی تلاش می کند ضروری ا ست.

چهار ایده برای تقویت شایستگی جهانی

1- ماجراجو باشید. فرصت کار با متخصصانی از سایر کشورها را به چشم فرصتی برای کشف و یادگیری بنگرید. سؤال بپرسید، مطالعه وسیع داشته باشید و منابع اطلاعاتی ای را بیابید که در درک باورها، آداب و رسوم و عادات برقراری روابط کاری با افرادی از دیگر فرهنگ ها به شما کمک کنند.

2- بر درک تفاوت ها تمرکز کنید نه فقط شباهت ها. سعی کنید رویکردهای مختلفی را که مردم در فرهنگ های گوناگون برای برقراری ارتباط، رهبری، مذاکره، حل مسئله و کار با یکدیگر دارند بشناسید. هرچه بیشتر مطالعه کنید و یافته هایتان را به کار بگیرید، مسیر روابط خود را هموارتر می سازید.

مطلب مرتبط:10 راز مهم برای تبدیل شدن به کارآفرینی موفق

3- با آغوش باز پذیرای رویکردهای جدید باشید. قبول کنید که شیوه شما یا فرهنگ تان برای انجام یک کار، لزوماً شیوه درست یا تنها شیوه ممکن نیست. اغلب از دیگران انتظار داریم رویکردهای ما را فوراً درک کنند و به کار گیرند. همکاران و شرکای جدیدتان، توجه شما به رویکردهای دیگران و اشتیاقتان برای سازگاری با آنها را مثبت تلقی خواهند کرد.

4- روابط محکم برقرار کنید. سعی کنید با دیدارهای رودررو، فرصتی را برای کم کردن فاصله ها شناسایی یا خلق کنید. درست است که از طریق رایانه ها و فناوری های ارتباطی خود در دنیای مجازی زندگی می کنیم، اما قدرت روابط فردی را نیز نباید دست کم بگیریم. اگر فرصتی برای سفر به خارج از کشور و دیدن مشتریان و مکان های مختلف به شما داده شد، آن را از دست ندهید. غوطه ور شدن در یک فرهنگ جدید به یادگیری شما سرعت می بخشد و کنجکاوی تان را افزایش می دهد.

شش پیشنهاد «راج» برای موفقیت در یک تیم جهانی مجازی

یکی از نقاط قوت دنیای درهم تنیده امروز، امکان شرکت در تیم هایی از سراسر جهان و رهبری آنهاست.

البته، این قابلیت کمابیش جدید که ارمغان پیشرفت فناوری است، پیچیدگی هایی نیز در پی دارد. رهبری تیم های بینافرهنگی و گسترده به دلایل متعددی چالش آفرین است. برای مثال وضعیت «راج» را درنظر بگیرید:

راج با ویزای کاری آمریکا در یک شرکت نرم افزاری آلمانی در یک محل کوچک روستایی در غرب آمریکا کار می کند. راج اداره یک تیم از مهندسان را به عهده دارد که هر کدام از یک نقطه جهان می آیند؛ از آمریکای شمالی گرفته تا اروپا و نقاط متعددی از آسیا. تنها 3 نفر از 10 مهندس تیم مستقیماً از راج دستور می گیرند و بقیه از سایر مدیران و تیم ها و تنها در مهلت پروژه امانت گرفته شده اند. چندنفر از آنها به طور هم زمان روی چند پروژه کار می کنند.

راج با توجه به موقعیت پیچیده ای که در مدیریت دارد، در چند سال اخیر سخت تلاش کرده است تمهیداتی بیندیشد که به او و همکارانش در غلبه بر پیچیدگی تیم چندقاره ای و چندفرهنگی شان کمک کند.

راج تجربیاتش را در قالب چند توصیه ارائه می دهد:

1- درباره کشور و فرهنگ اعضای تیم تان مطالعه کنید. تاریخ منطقه و کشورشان را عمیقاً بشناسید و سعی کنید ارزش ها و باورهای عمده فرهنگی آنها را درک کنید.

2- به تفاوت ها اهمیت دهید. در مورد تفاوت های فرهنگی پیرامون تعامل انسانی، کار، تفکر و تصمیم گیری عمیق تر کند وکاو کنید. ابعاد فرهنگی کلیدی پیرامون رهبری، قدرت، ارتباط، جهت گیری گروهی و دیگر موارد را در کشورهای هم تیمی های خود شناسایی کنید. ابزاری به نام «ابعاد فرهنگی هافستد» در این کار بی اندازه ارزشمند است.

3- بیاموزید چگونه سبک ارتباطی خود را تطبیق دهید. نسبت به استفاده از زبان و احساسات در مکالمات و جلسات تیم حساسیت به خرج دهید. لحن مستقیم و تهاجمی که ممکن است در یک فرهنگ پذیرفته شده باشد، ممکن است در فرهنگی دیگر آزارنده به شمار رود. این امر خصوصاً زمانی که می خواهید درمورد عملکرد کسی بازخورد بدهید حائز اهمیت است.

4- در جریان اخبار کشورهای همکاران تان باشید. به رویدادها و مسائل مهم روز در کشورهای اعضای تیم تان در اخبار توجه کنید. از روی کنجکاوی در موردشان بپرسید و از قضاوت بپرهیزید. اعضای تیم تحت تأثیر علاقه و اشتیاق شما قرار خواهند گرفت.

5- برای ارتباط با افراد وقت بگذارید. سعی کنید تا جایی که ممکن است از طریق ارتباط تک به تک با اعضای تیم با آنها روابط انفرادی برقرار کنید. اگر برایتان جایز بود، درمورد زندگی، اهداف، آرزوها و خانواده آنها اطلاعات کسب کنید.

6- فواصل بین جلسات حضوری را در سال کم کنید. تماس مستقیم به شما اجازه می دهد روابط شخصی حقیقی برقرار کنید و موجب همکاری های از راه دور موفقی در آینده نیز می شود.

راج در حوزه رهبری فاصله و بینافرهنگی، خود را صرفاً یک دانشجو می داند: «از هر تیم و از هر فرهنگی که با آن برخورد می کنم، چیزی یاد می گیرم و هربار بیشتر به قدرت تیمی که اعضایش طرز تفکرهای گوناگونی دارند پی می برم. با این حال، این کار سخت و قدم اول برای رسیدن به آن، اعتمادسازی ا ست».

حرف آخر

فناوری ما را قادر ساخته است فاصله ها را کم کنیم و از مرز میان کشورها بکاهیم. فرصت کار با همکاران و شرکایی از سراسر جهان سرشار از موقعیت هایی برای یادگیری، رشد و ایجاد ارزش اقتصادی است. یک مدیر جهانی موفق دانشجوی جهان و مناطقی ا ست که به آنها علاقه دارد. شوق و کنجکاوی خود برای رشد و یادگیری را به ارزش آفرینی برای مؤسسه و رشد خود در حرفه تان معطوف کنید.

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/yqWBfbQG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه