یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز


    به قلم: کارلا جانسون

    مشاور ارشد و ایده پرداز مؤسسه بازاریابی کسب وکار

خلاقیت چیزی است که همه ما خواهان آنیم، اما متأسفانه به مرور زمان از آن دست می کشیم.

وقتی که تازه کاری را شروع کرده ایم هیجان زده هستیم و می خواهیم دنیا را تغییر دهیم. هر روز با یک ایده خلاقانه و جدید و جالب به سراغ رئیس می رویم. دریافت موافقت مافوق برای عملی کردن ایده های جدید کار آسانی نیست، اما ما از تلاش دست نمی کشیم. تحمل ما برای خطرپذیری و برای نه شنیدن زیاد است.

حتما ببینید: ارزش آفرینی با کلمات حرفه ما است.

بعد از گذران 10 سال در یک شغل، دیگر حوصله نه شنیدن و سختی کشیدن نداریم. هنوز به آینده خوش بینیم، اما یاد گرفته ایم که قبل از شروع هر ایده جدید اول آن را بیازماییم. ممکن است یک ویدئوی تبلیغاتی را اول برای چند نفر از همکاران بفرستیم تا عکس العمل آنها را ارزیابی کنیم. اگر بازخورد دریافتی چندان خوب نباشد، احتمالا آن ایده را از فهرست کارهای ممکن خط می زنیم. از هر روز یک ایده جدید داشتن به جایی رسیده ایم که شاید هر سال دوبار فکر جدیدی به ذهن مان خطور کند.

بعد از سپری کردن دو دهه در یک شغل، دیگر آنقدر در کارمان ثبات و قدرت پیدا کرده ایم که چیزهای زیادی برای از دست دادن داریم و بنابراین حاضر به خطر کردن نیستیم. در این مرحله ممکن است هر دوسال یک بار ایده جدیدی به ذهن ما برسد. حتی همین ایده هم معمولا شکل تغییر یافته و اصلاح شده کاری است که قبلا انجام داده ایم؛ یعنی یک راه رفته و یک مسیر امن.

این قصه به گوش تان آشناست؟

مشکل این نیست که بازاریاب های محتوا ایده های خلاقانه جدید ندارند. ما بازاریاب ها هزاران ایده جدید داریم! مشکل از بد بودن ایده ها هم نیست. مشکل این است که ما برای سال ها و سال ها «نه» شنیده ایم، به حدی که دیگر به این باور رسیده ایم خلاقیت ما به دردی نمی خورد.

مطلب مرتبط: چگونه محتوای جذاب تری برای مخاطب تولید کنیم؟

هنر معرفی ایده

ایده های شما بد نیستند، اما باید آنها را زیبا بیان کنید. نحوه ارائه غلط است که تولد یک ایده را در نطفه خفه می کند. اغلب مردم ایده های شان را به این صورت بیان می کنند:

- شما: من یک ایده عالی دارم! شرکت لگو (LEGO) یک دوماهنامه منتشر می کند و این شرکت بسیار موفق است. ما هم باید یک نشریه منتشر کنیم!

- رئیس: شوخیت گرفته؟ (یکی از دلایل زیر را بیان می کند. . .)

- ما لگو نیستیم و بودجه ای برای این کار نداریم.

- این کار به درد صنعت کاری ما نمی خورد.

- محصولات ما خیلی کسل کننده هستند.

و البته می توان بهانه های بسیار دیگری را هم برای پرهیز از امتحان کردن یک ایده جدید به فهرست بالا اضافه کرد.

هر ایده برای موفقیت به حمایت احتیاج دارد. مشکل اینجاست که ما نمی دانیم چطور دیگران را با ایده های مان همراه کنیم.

احتمالا با چهار عنصر اساسی بازاریابی (قیمت، محصول، ترویج، مکان) آشنا هستید. به نظر من وجود یک عنصر پنجم - یعنی ارائه ایده - است که باعث خلق طرح های مبتکرانه می شود.

هر ایده پردازی موفق دارای سه عنصر اساسی است:

1- مسیر را به خوبی مشخص می کند. ایده پردازی موفق افراد را با شما همراه می کند. معرفی یک ایده باید با الهام بخشی شروع شده و با توضیح روش اجرای ایده به پایان برسد.

2- به سازمان انگیزه می دهد. ایده پردازی موفق به معنای ترسیم یک تصویر است. این کار با تجربه خلق ایده شروع شده و سپس ایده را با کاری که قرار است در عالم واقع انجام شود پیوند می زند.

3- نگاه به آینده و پیش بینی مسیر را تشویق می کند. ایده پردازی موفق به کارکنان یک مجموعه نشان می دهد که چه چیزهایی ممکن است و آنها را در مورد آینده هیجان زده می کند؛ دقیقاً نظیر کاری که تیزرهای تبلیغاتی فیلم های سینمایی انجام می دهند. تولید محتوای جذاب هم همین اثر را دارد و اگر ما بخواهیم در ایده پردازی موفق باشیم باید همین کار را انجام دهیم.

خدمات نوین روزنامه فرصت امروز در زمینهبازاریابی محتواییرا ببینید

چارچوبی برای ایده پردازی موفق

بودن یا نبودن سه عنصر فوق، عکس العمل سایرین به ایده های ما را تغییر می دهد. البته هنوز باید روشی برای ارائه صحیح ایده ها بیابیم.

با مهارت یافتن در روند زیر می توانید ایده های تان در همان زمان و هر مکان به خوبی ارائه کنید:

1- با طرح صورت مسئله شروع کنید. وقتی که ارائه ایده را با بیان ملاحظات خود در مورد یک مسئله کاری شروع می کنید، مقدمه لازم را به ذهن مخاطب می دهید. به این ترتیب به مخاطبان کمک می کنید که دلیل ایده پردازی شما را بفهمند و با تجربه و ذهن شما همراه شوند.

2- نکته اصلی ملاحظات را خلاصه کنید. حال باید نکته اصلی مقدمه چینی را خلاصه کنید و آن معضل یا موضوعی را که برای همه قابل فهم است به وضوح بیان کنید.

3- مسئله مورد بحث را به برندتان مرتبط کنید. فاصله بین مسئله مورد بحث و اهمیت آن برای شرکت را پر کنید. در اینجاست که می توانید از مخاطبان تأیید بگیرید و ارزش ایده مطرح شده را برای کسب و کار به آنان ثابت کنید.

4- حال ایده خود را توضیح دهید. این گام پایانی در واقع جایی است که اکثر مردم ارائه ایده های شان را از اینجا شروع می کنند و به همین دلیل با مقاومت و مخالفت زیادی مواجه می شوند. وقتی قبل از بیان یک ایده، با مقدمه چینی صحیح ابتدا به طرح مسئله پرداختید و سپس ارتباط مسئله مورد بحث را با کسب وکار توضیح دهید، خواهید توانست اهمیت ایده تان را به سایرین نشان دهید و ثابت کنید که این ایده، فرصتی برای ایجاد ارزش برای سازمان است.

کاربرد عملی چارچوب ایده پردازی

به مثال لگو در ابتدای این مقاله برگردیم (لگو یک نشریه دارد. . . ما هم باید نشریه داشته باشیم!). به خاطر می آورید که این ایده چطور باعث مخالفت و بهانه تراشی رئیس شد؟

حالا می توان با استفاده از چهار گامی که در بالا توضیح داده شد این ایده را به این صورت مطرح کرد:

طرح مسئله

دیروز داشتم نشریه لگو را می خواندم که برای دختر کوچکم ارسال شده است و متوجه شدم که سرگرمی های مختلفی برای بچه هایی که لگو دوست دارند در آن قرار داده شده است؛ از داستان های مصور کوتاه گرفته تا مصاحبه ها و مسابقات جالب.

خلاصه سازی

با ورق زدن این مجله متوجه شدم که لگو با استفاده از این نشریه توانسته مجموعه ای از طرفداران وفادار برای خود شکل دهد. این نشریه باعث شده که مشتریان لگو بتوانند ارتباطی مرئی و واقعی با این برند داشته باشند؛ ارتباطی که همیشه و همه جا می تواند همراه آنها باشد.

مرتبط ساختن

در این مورد به برند خودمان فکر کنم. در حوزه سلامت، مخاطبان زیادی وجود دارند که چندان با رایانه سروکار ندارند و مطالعه مطالب روی گوشی های هوشمند هم چندان راحت نیست. به نظرم رسید که در حوزه کاری ما هم فرصتی برای جمعیت سازی و طرفدارسازی وجود دارد؛ فرصتی که سایر رقبای ما در این حوزه آن را نادیده گرفته اند.

ارائه ایده

اینگونه بود که ایده ایجاد یک نشریه چاپی در حوزه سلامت و برای متخصصان این حوزه به ذهنم خطور کرد؛ نشریه ای که سرگرم کننده باشد و فشار کاری هر روزه ای را که شاغلان این حوزه با آن درگیر هستند کاهش دهد. می توان مصاحبه هایی با افراد مطرح این حوزه یا افراد دارای ویژگی های خاص در این نشریه قرار داد و می توان هر دو ماه یک بار آن را منتشر کرد تا خوانندگان زمان کافی برای مطالعه آن داشته باشند و منتظر رسیدن شماره بعدی باشند. به این ترتیب گروه سردبیری نشریه هم زمان کافی برای تولید و فراهم کردن محتوای باکیفیت خواهد داشت. صرف زمان و تفکر کافی برای کیفیت نشریه باعث می شود که تصویر درستی از برندمان به خوانندگان ارائه دهیم.

مطلب مرتبط: بازاریابی محتوایی و دردسرهای بازاریابی 

اعتماد به نفس خلاقانه خود را بازیابید

با دنبال کردن این مراحل ساده می توانید بیشتر به جلب موافقت سایرین در مورد ایده های تان نزدیک شوید. هر قدر حمایت بیشتری برای ایده های تان کسب کنید، اعتماد به نفس بیشتری برای ایده پردازی مجدد پیدا خواهید کرد. موفقیت، موفقیت می آورد.

وقتی که به ایده پردازی عادت کنید، متوجه می شوید که موفقیت ایده ها ناشی از قضا و قدر نیست، بلکه به کیفیت ایده پردازی و ارائه ایده ها بستگی دارد.

به زودی همانقدر درباره ایده پردازی شوق و هیجان خواهید داشت که در نخستین سال کاری تان داشتید.

اگر بدنبال تیم برای تولید محتوا هستید اینجا را کلیک کنید. تیم تخصصی روزنامه فرصت امروز در خدمت شماست

همه مطالب سایت درباره بازاریابی محتوا

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xCMPYpWA
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه