فرصت امروز: مصطفی بهشتی روی از جمله نخبگان بانکی ایران است که سابقه ای دیرین در شبکه بانکی ایران و اروپا داشته است. او که متولد سال 31 و فوق لیسانس آموزش مدیریت بازرگانی از دانشگاه ایالتی پرتلند را دارد، 32 سال سابقه فعالیت اجرایی در بانك ملت را داشته و مدیرعامل این بانک در ترکیه نیز بوده است.
بهشتی روی که اکنون عضو هیأت مدیره بانك پاسارگاد است، روز یکشنبه این هفته در نشستی خبری در جمع خبرنگاران حضور یافت و از یک سو به تبیین فعالیت های بین المللی بانک پاسارگاد پرداخت و از سوی دیگر، گریزی به بازار ارز نیز زد و بسته ارزی بانک مرکزی را در کنترل التهاب اخیر بازار ارز مثبت ارزیابی کرد.
او همچنین از افتتاح نخستین شعبه خارجی بانک پاسارگاد در آینده نزدیک در هند خبر داد و گفت: این شعبه کارگزار تمام بانک های ایرانی است.
این عضو هیأت مدیره بانک پاسارگاد با بیان اینکه بانک پاسارگاد از سال ۸۴ وارد عرصه بانکی شد و از همان ابتدا چشم انداز بلند و جاه طلبانه ای را برای خود در نظر گرفت، ادامه داد: جاه طلبانه از این نظر که قصد داشت تا استانداردهای نوینی را در شبکه بانکی ایران پیاده کند و در نهایت در فهرست 500شرکت برتر جهان قرار گیرد. به همین دلیل، از آنجا که مسئولیت اجتماعی یکی از فاکتورها و عوامل تأثیرگذار در این فرآیند بود، بالطبع مسئولیت اجتماعی نیز در سرلوحه برنامه های بانک پاسارگاد قرار گرفت و امسال برای چندمین سال متوالی نیز کتاب گزارش مسئولیت های اجتماعی این بانک منتشر شده است.
بهشتی روی با اشاره به اینکه با عملیات داخلی نمی توان به اهداف رسید و باید عملیات بین المللی را هم انجام داد، گفت: اگرچه ما هنوز در فورچون جهانی500 قرار نگرفته ایم، اما اقدامات بین المللی گسترده ای را صورت داده ایم که راهکارهای مختلفی را در نظر دارد؛ یکی از آنها بازشدن بافت سهامداری برای بانک ها و یا قرار گرفتن در بازارهای بزرگ جهان است، اما به دلیل تحریم ها اقدامات بین المللی امکان پذیر نبود و بنابراین تصمیم گرفتیم که موارد داخلی را ارتقا دهیم.
به گفته او، رتبه نخست بانک پاسارگاد در بین بانک های کشور در شش سال متوالی به انتخاب موسسه معتبر بنکر، انتخاب به عنوان بانک متعالی برای سه سال از سوی موسسه یورومانی، کسب رتبه 166 در بین بانک های برتر جهان با وجود نداشتن شعبه در خارج از کشور و همچنین نهمین و تنها بانک ایرانی از 10 بانک برتر خاورمیانه، ازجمله موفقیت های سال های اخیر بوده است.
بهشتی روی با تأکید بر اینکه با وجود سخت تر شدن تحریم ها، سوئیفت بانک پاسارگاد، همیشه و در بدترین شرایط نیز برقرار بوده است، ادامه داد: این درحالی است که روابط کارگزاری ما به دلیل تحریم ها محدود شده و کل فعالیت های بین المللی سیستم بانکی کند شده بود.
این عضو هیأت مدیره بانک پاسارگاد ادامه داد: بانک پاسارگاد برای جهانی شدن اقداماتی را انجام داده، اما برای آنکه تداخل پیش نیاید، در کشورهایی حضور می یابد که بانک های دیگر ایرانی به آنجا ورود نکرده باشند و همچنین کشورهایی که شریک تجاری ایران هستند.
وی گفت: بر همین اساس طرح توسعه شعبه های بانک پاسارگاد در کشور هندوستان در دستور کار است. مجوز های لازم از مراجع ذی ربط اخذ شده و با رعایت ضوابط و قوانین این کشور، افتتاح این شعبه بانک به زودی صورت خواهد گرفت.
او در توضیح انتخاب هندوستان نیز گفت: ایران با هند نیم قرن رابطه تجاری دارند، ضمن اینکه این کشور دومین خریدار نفت ایران است و کشوری بزرگ محسوب می شود که سومین اقتصاد بزرگ دنیا است و اکنون بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت خارجه این کشور، صلاحیت فنی و حرفه ای بانک پاسارگاد را برای تأسیس شعبه تأیید کرده اند و وزارت کشور هند نیز در حال انجام مراحل تأیید نهایی است.
بهشتی روی همچنین پیش بینی کرد که شعبه هند بانک پاسارگاد بتواند تا 60درصد تجارت ایران با هندوستان را در بحث واردات پوشش دهد.
عضو هیأت مدیره بانک پاسارگاد با اشاره به اینکه افتتاح این شعبه، نقل و انتقالات پول نفت را بسیار تسهیل می کند، گفت: علاوه بر بمبئی، بنا به ضرورت، شعبه های بانک در دهلی نو و اسلام آباد نیز گشایش خواهد یافت. شعبه این بانک در هندوستان با تمامی بانک های ایرانی فعال در عرصه فاینانس و امور ارزی، مراوده خواهد داشت و فعالیت های آن به بانک پاسارگاد محدود نخواهد بود.
وی ادامه داد: پس از صدور مجوز، فرآیندی باید طی شود که شامل تدوین و تعریف سیاست ها و مقررات لازم برای شعبه، تشکیل ساختار سازمانی شعبه و انجام گزینش ها است. ضمن اینکه برای تکمیل کادر نیروی انسانی شعبه نیاز نیست که همه آنها از داخل کشور تأمین شود، ولی برای ریاست و مدیریت شعبه، نیروهایی را از داخل کشور، به هندوستان اعزام خواهیم کرد. همچنین به محض صدور مجوز، بحث عقد قرارداد با یک شرکت حسابرسی و. . . برای تدوین ساز و کارها و ساختار و سیستم آی تی انجام خواهد شد.
به گفته عضو هیأت مدیره بانک پاسارگاد، این بانک بررسی هایی را برای افتتاح شعبه در کشور های اسپانیا، روسیه، آفریقای جنوبی، ایتالیا و سوییس انجام داده است.