شکی نیست که یکی از راز های موفقیت میلیونرها مدیریت زمان است. تحقیقات وجود سه عادت برنامه ریزی زمان را در این افراد مشترک یافته است.
در سال های اخیر یک تحقیق روی ۲۰هزار نفر از صاحبان و مدیران کسب و کار انجام شد. با بسیاری از میلیونرها که دارای عاداتی مانند سختکوشی، ایده های هوشمندانه و مدیریت زمان بودند مصاحبه انجام گرفت. این بزرگان در حیطه خود موفق بودند زیرا آنها می دانستند که چگونه باید علاوه بر تأثیرگذاری، کارآمد نیز بود.
این پژوهش نشان داد سه عادت زیر بین صاحبان کسب وکارهای کوچک مشترک بوده است:
عادت اول: تمرکز بر درختان، نه جنگل
در دنیای کامپیوتر، یک اصطلاح به نام «chunking down» وجود دارد که اساساً به معنی شکستن مجموعه های کامل و بزرگ به قسمت های کوچک تر است. تعداد زیادی از کارآفرینان فوق العاده موفقی که با آن ها مصاحبه شده، پروژه ها و اهداف بزرگ خود را به قسمت های بسیار کوچک تر تقسیم می کردند. این کار به آن ها کمک می کند تا سریع تر و راحت تر دست به عمل بزنند و همچنین این کار به آن ها حس جنگندگی و غرور می دهد.
از خودتان بپرسید:
در حال حاضر کارهای بزرگی که در تلاش برای به سرانجام رساندن آن ها هستم، کدم اند؟
چگونه می توانم این کارها را به بخش های کوچک تر و قابل کنترل تر تقسیم کنم؟
عادت دوم: برای تکمیل یک کار، با انرژی زیاد اقدام می کنند
بسیاری از ما بدون اینکه احساس موفقیت یا رضایت از کار قبلی به ما دست بدهد، تا مراحل آخر یک کار یا پروژه ی بزرگ، در حالت انتظار به کارمان ادامه می دهیم و بعد تجدید قوا می کنیم؛ اما افراد موفق این گونه عمل نمی کنند. این میلیونرها عادت دارند که در حال انجام هر کاری چه کوچک و چه بزرگ، انرژی و روحیه را در محیط کار خود به گردش دربیاورند. آن ها منتظر نمی مانند تا ۱۰۰٪ کارها انجام گیرد و بعد با یک جشن روحیه و انرژی خود را تجدید کنند؛ بلکه آن ها هر زمان که قسمتی از کار تمام می شود، جشنی می گیرند و انرژی را در میان خود جاری می کنند.
از خودتان بپرسید:
چه پیشرفتی را در یک پروژه بزرگ انجام داده اید یا انجام می دهید اما به خودتان به اندازه کافی پاداش برای تجدید قوی، نداده اید؟
عادت سوم: متعهد نسبت به تقویم کاری و برنامه ریزی زمان
افراد موفق عادت دارند تا با مدیریت زمان از تأخیر در امان بمانند. به عبارت ساده تر، برنامه ریزی زمان، اختصاص دادن واحدهای زمان به کارهایی است که قصد انجام آن را دارید. بیشتر میلیونرها برای ایجاد یک برنامه زمانی خوب مراحل ساده زیر را طی کرده بودند:
زمان های اوج کارایی خود را پیدا کنید. هرکسی افت و خیز انرژی و سطح تمرکز را تجربه می کند. با دانستن ساعات اوج کارایی خود می توانید، یک برنامه زمانی متناسب با ویژگی های خودتان تنظیم کنید.
برای انجام هر کار وقت مشخصی تعیین کنید. با در نظر گرفتن زمان هایی که در اوج کارایی خود هستید، به تقویم کاریتان مراجعه کنید و برای روز یا روزهایی که باید یک کار مشخص را انجام دهید، زمان بندی کنید. واحدهای زمانی که میلیونرها برای خود انتخاب می کردند از ۱۵ تا ۴۵ دقیقه متغیر بود و از طرفی آن ها هر چند ساعت یک استراحت ۱۰ دقیقه ای به مغز خود می دادند تا دوباره آماده پردازش داده ها شود.
در نهایت، اینکه تنها این برنامه ریزی را در خاطر داشته باشید کافی نیست، بلکه باید آن را مکتوب کنید. برای مکتوب کردن برنامه هایتان می توانید از یک نرم افزار یا روش قدیمی نوشتن در دفتر سالنامه استفاده کنید؛ در هر صورت نوشتن برنامه ها امری کلیدی است.
از خودتان بپرسید: چه کارهایی را به خاطر سپرده ام تا انجام شود و حالا باید برای آن ها برنامه ریزی و زمان بندی کنم؟
اکثر ما می دانیم که چه باید بکنیم و چگونه باید آن کار را انجام بدهیم. سوال این است اغلب چه چیزی باعث می شود تا به نظم و انضباط عادت نکنید و بیشترین کارایی را نداشته باشید؟ کمی بیاندیشید، شاید شما با میلیونر شدن تنها به اندازه ی چند عادت برای برنامه ریزی فاصله داشته باشید.