سندرم ایمپاستر، نگرانی افراد از موفقیت ها و عدم پذیرش مناسب آنها است. عموم کارآفرینان پس از راه اندازی استارت آپ با این مشکل مواجه می شوند.
در تعریف کلی، افراد مبتلا به سندرم ایمپاستر، تصور می کنند که لیاقت پیروزی های شان را ندارند. ممکن است آنها از پیروزی ها و موفقیت ها خوشحال نشوند یا تصور کنند که از روش نادرست یا فریب کاری به موفقیت رسیده اند. به هر حال این احساس ناخوشایند، آنها را از لذت بردن از ساختمانی که به سختی بنا کرده اند، بازمی دارد.
تصور کنید کارآفرینی هستید که با تلاش زیاد و مقاومت در برابر اطرافیان، شرکت خود را بنا کرده اید. کارها با سرعت پیش می روند و شما به موفقیت های اولیه دست پیدا می کنید. درست در همین زمان است که سندرم به سراغ شما می آید. در این حالت نمی توانید از موفقیت ها لذت ببرید و ممکن است خودتان را تا حدی مقصر بدانید. یک اتفاق ساده یا صحبت یکی از اطرافیان باعث خواهد شد که خودتان را لایق موقعیت های پیش آمده ندانید. در این حالت راهکارهایی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها با این حس مقابله کرد و از پیشرفت سندرم جلوگیری کرد.
۱- در هر شرایطی وظایف خود را انجام دهید
اگرچه این کار در عمل دشوار است؛ اما باید تلاش کنید بدون توجه به حالات روحی و روانی، کار خود را به بهترین نحو پیش ببرید. قطعا می دانید که پیشبرد اهداف استارت آپ نیازمند انجام وظایف کوچک و روزانه ی متعددی است. این وظایف پله های پیشرفت شما و شرکت هستند و با انجام دادن صحیح آن ها می توانید به موفقیت های بیشتر امیدوار باشید.
بدون توجه به احساس گناه کاذب، روی وظایف روزانه تمرکز کنید. تمام ذهن خود را به آن ها بسپارید و با قدرت در مسیر قدم بگذارید. توجه به این وظایف کوچک، در آخر روز شما را با احساس رضایتمندی روبرو می کند که توجهتان را از باورهای غلط دور خواهد کرد. این که هر روز بدانید قدمی کوچک در مسیر برداشته و وظیفه ای را به خوبی تمام کرده اید، نیروی محرکه ی شما در ادامه ی راه خواهد بود.
۲- در مورد کار و احساسات، تحقیق کنید
حتما متوجه شده اید که راهکارهای این مقاله، عموما به مشغول کردن ذهن شما می پردازند. هدف این است که خود را با اهداف کوتاه مدت و بلندمدت مفید مشغول کنید و تصور عملکرد اشتباه را از خود دور کنید. با مطالعه در مورد احساسات خود، وظایف مدیریتی، مراحل پیشرفت استارت آپ و کلا هر چیزی که از آن اطلاع ندارید، هم خودتان را مشغول کنید و هم اعتماد به نفس واقعی کسب کنید.
مشغول شدن به مطالعه و تحقیق به شما این اعتمادبه نفس را می دهد که موفقیت های پیش آمده اتفاقی یا با فریب کاری نبوده اند و برای آن ها تلاش کرده اید. با این کار از لحاظ ذهنی قانع می شوید که عملیات لازم برای پیشبرد اهداف شرکت را به خوبی انجام داده اید. به بیان دیگر فاکتورهایی همچون شانس و روابط، به مرور از ذهن شما حذف خواهند شد.
۳- دلیل تأسیس استارت آپ را فراموش نکنید
به عنوان یک کارآفرین، قطعا دلیل روشن و مفیدی برای تأسیس استارت آپ داشته اید. این دلیل و هدف را همیشه در جلوی چشمانتان داشته باشید. مطمئنا این دلیل و هدف باید چیزی فراتر از پول باشد. در غیر این صورت نمی توانید با قدرت به آن اتکا کنید.
از همان ابتدا سعی کنید هدفی روشن و قابل اتکا برای شرکتتان تصور کنید و به آن پایبند باشید. وقتی افکار مزاحم و تصورات سندرم به سراغتان آمد، فقط به این هدف توجه کنید و راه های رسیدن به آن را مجددا مرور کنید. فراموش نکنید، تمرکز روی هدف، علاوه بر سندرم ایماپستر، درمان بسیاری از بیماری های روانی دیگر کارآفرینان نیز هست.
در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که این نوع از احساسات، زمانی که در حال تلاش برای رسیدن به اهدافی خارج از محوطه ی امن خود هستید، طبیعی است. این پاسخ شما به احساسات است که می تواند ضامن موفقیت یا شکست کاری باشد.