به طور معمول اکثر افراد معتقدند که با کار برای دیگران هیچ گاه موفق به کسب ثروت و جایگاه معتبر در کسب وکار نخواهند شد. درست یا غلط، این ادعا در بسیاری از موارد تأیید شده و تجربه کارآفرینان موفق گویای صحت این نکته است. با این حال عرصه کارآفرینی و راه اندازی کسب وکار مستقل آنقدر که به نظر می رسد، ساده نیست. مواجهه با مشکلات احتمالی مانند شکست و ورشکستگی به همراه فشارهای عصبی و روانی بالا را با یک کار آرام در کنار رئیس شرکت مقایسه کنید. بسیاری از افراد روال روزانه یک کارمند به همراه اطمینان از پرداخت بیمه درمانی از سوی شرکت را به جست وجوی بخت واقبال در عرصه کارآفرینی ترجیح می دهند.
اگر با دقت به آنچه گفته شد نگاه کنیم، حق با افرادی است که ترس از دست دادن کارشان را دارند. این شرایط هنگامی قابل ملاحظه تر می شود که کارمندی با یک خانواده چهار نفره را در نظر بگیریم. بدون شک با توجه به بازار نامتعادل بسیاری از کشورها یک شغل با حقوق مناسب هر فردی را راضی خواهد کرد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که می خواهید کارآفرین موفقی شده، ثروتی زیادی برای خود دست وپا کنید و در عین حال تمایلی به خروج فوری از کار فعلی تان ندارید، این ایده حاوی مطالبی مفید برای شما خواهد بود.
نخستین توصیه ای که باید بیان کرد، لزوم اتخاذ دیدگاه واقع گرایانه است. اینکه به طور همزمان برای یک شرکت کار کرده و به دنبال راه اندازی کسب وکاری وقت گیر باشید، مانند داستان های هری پاتر است؛ زیباست اما واقعی نیست. بر همین اساس نگاه خود را معطوف به استارتاپ ها و فرصت های کوچک و تحقق پذیر سازید. بر همین اساس ایده شراکت با سایر افراد به منظور راه اندازی یک کسب وکار کوچک ارزش بررسی دارد. شراکت به شما این امکان را می دهد که هم در وقت خود صرفه جویی کرده (و به این ترتیب شغل نخست تان را حفظ کنید) و هم آزادی عمل تان را به منظور هدایت کسب وکار جدید تضمین خواهد کرد.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که شرکت های کوچک و شراکتی معمولا مدیرعامل ثابتی ندارند و این پست به طور چرخشی میان شرکا جابه جا می شود. بنابراین نیازی به نگرانی در مورد جایگاه تان نخواهد بود. تنها نکته ای که باید بدان توجه ویژه کرد، رعایت مسائل حقوقی هنگام ثبت شرکت و سایر موارد است. به این ترتیب می توانید مطمئن باشید که حق تان در شرکت تضمین خواهد شد و خبری از اتفاقات ناگوار نیست.
برخی از شرکت ها به کارمندان شان سهام خود را عرضه می کنند تا از این طریق احساس تعهدشان را برانگیزند. اگر پیشنهادی از چنین شرکت هایی دارید، توصیه می کنم آن را قبول کنید، حتی اگر حقوق کمتری به شما ارائه می دهد. در واقع داشتن سهام یک شرکت این امکان را به شما می دهد تا در درازمدت جزئی از سهامدارهای اصلی آن شوید. به طور معمول در چنین شرکت هایی مدیرعامل یکی از کارمندانی است که هم سابقه درخشانی دارد و هم سهم قابل توجهی را در اختیار گرفته است. با این حال اگر صبرتان کم است، به این سهام ها به چشم پشتوانه ای برای روزهای سخت کسب وکار شراکتی تان نگاه کنید. وقتی سهمی را در اختیار داشته باشید که دو سال دیگر با محاسبه سود از شما خریداری خواهد شد، پس اندازی مطمئن و دست نخورده خواهید داشت.
به یاد دارم که پدربزرگم همیشه حساب بانکی اش را پر نگه می داشت. این کار وی لزوما ناشی از تنگ نظری نیست. در واقع اگر می خواهید کسب وکاری را راه اندازی کنید، باید دور برخی از چیزها را خط بکشید. خرج های کلان یکی از مواردی است که باید برای مدتی آن را کنار بگذارید. نمی توان هم به طور مداوم خرج های سنگین کرد و در عین حال کسب وکاری مستقل را نیز هدایت کرد.
همچنین مدیریت یک کسب وکار همیشه به معنای کسب سود نیست. گاهی اوقات شرایط بد بازار شما را به سوی ضررهای ناخوشایند سوق می دهد. در چنین شرایطی تنها یک پس انداز مناسب شما را نجات خواهد داد. باید توجه داشت که منظور من از کم کردن هزینه های جاری تنها برای یک یا دو ماه نیست. ممکن است این فرآیند بیش از یک دهه نیز به درازا بینجامد. نکته مهم باور به این امر است که فرآیند موفقیت در عرصه کسب وکار کوتاه مدت نیست، بلکه مستلزم صبر و انتظار طولانی به همراه تلاش مضاعف است.
علاوه بر تلاش برای شراکت و همچنین تصاحب سهام شرکتی که در آن مشغول فعالیت هستید، آگاه ساختن مدیران شرکتی که در آن کار می کنید نیز به شما کمک خواهد کرد. این بدان معناست که رئیس خود را از فعالیت تان در خارج از شرکت مطلع کنید. البته نباید انتظار داشت که تیم مدیریتی یک شرکت با آغوش باز از این فعالیت های شما استقبال کنند، اما با اندکی خوش بینی می توان انتظار داشت که شما را درک کرده و حداقل تجربیات شان را در اختیار شما قرار دهند.
سرمایه گذاری در بازار بورس یک فعالیت خطرناک و در عین حال جذاب است. خطرناک است زیرا در صورت ناآگاهی نسبت به اصول اولیه آن و همچنین تلاش برای برداشتن گام های بزرگ در مدت کوتاه شما را نابود خواهد کرد. در بسیاری از موارد افرادی که در بورس شکست خورده اند به طور کامل از رقابت در عرصه کسب وکار محو شده اند. با این حال مشارکت در بازار بورس مزایایی هم دارد. در واقع این نوع فعالیت نیازمند حضور فیزیکی شما در مکانی معین نیست و بر همین اساس گزینه مناسبی برای شغل دوم تان است. همچنین این فعالیت زمان کمی را هم مطالبه می کند.
سرمایه گذاری در بورس راهکاری است که بسیاری از افراد دارای ذهنیت کارآفرینانه از آن سود می جویند. آنها دید وسیعی نسبت به عملکرد شرکت های مختلف و نوسان سهام ها دارند و در زمان مناسب انتخاب درست را انجام می دهند. البته این مهارتی است که در هر زمان حاصل می شود و نباید انتظار موفقیت در این عرصه را به صورت یک شبه داشت. ورود بسیاری از افراد به دنیای فوتبال (به طور مشخص ثروتمندان عرب) از همین قاعده پیروی می کند. تیم های مشهوری مانند پاریسن ژرمن و منچسترسیتی سالانه مقدار زیادی پول به جیب صاحبان شان واریز می کنند.
با این حال اگر توانایی بررسی دقیق و پیوسته بازار سهام را ندارید، همکاری با یک کارشناس مسائل بورس منطقی ترین راهکار ممکن است. البته این به معنای از دست رفتن بخش زیادی از سودی است که عایدتان می شود.
در بسیاری از موارد بنیانگذاری یک شرکت جدید افراد را وسوسه می کند تا شغل شان را ترک کرده و شانس خود را در شرکت جدیدشان جست وجو کنند. توصیه من این است که فکر این ریسک ها را از سرتان بیرون کنید. شما نباید در ابتدای راه دارازتان خطرهای بزرگی را متحمل شوید. اجازه دهید کسب وکارتان پیشرفت کرده و سپس به آن نقل مکان کنید. در غیر این صورت هم درآمدتان کاهش خواهد یافت و هم فشار مضاعفی بر شما وارد می شود.
مهم ترین راهکاری که می توان برای راه اندازی یک کسب وکار مطلوب از آن استفاده کرد، همکاری با یک مدیر بازنشسته است. در واقع اگر این مدیر کسی باشد که قبل از این در کنارش کار کرده اید، احتمال موفقیت همکاری مجدد شما در شرکت شخصی تان افزایش خواهد یافت. اگر در شرکتی مشغول فعالیت هستید که رئیس تان در آستانه بازنشستگی است، بهتر است مهاجرت به شرکت جدیدتان را اندکی به تعویق انداخته و با رئیس تان در مورد همکاری مشترک گفت وگو کنید. بدون شک یک فرد با سابقه طولانی در عرصه کسب وکار نکات بسیار مهمی را در اختیار شما خواهد گذاشت تا مسیر موفقیت را سریع تر طی کنید. باید توجه داشت که این نکات طلایی احتمالا هزینه بالایی نیز روی دست تان خواهند گذاشت. بنابراین پیش از هرگونه اقدام یکجانبه، با سایر شرکای خود به توافق برسید.
نکته پایانی که علاقه مند به ارائه آن هستم در مورد فرصت هایی است که تکنولوژی های نوین در اختیار افراد قرار داده اند. اگر زمانی راه اندازی یک کسب وکار جدید در کنار فعالیت به عنوان کارمند مؤسسه ای دیگر به معنای شب کاری های پی درپی بود، اکنون تکنولوژی های جدید این امکان را به شما می دهد که بدون حضور فیزیکی در شرکت آن را مدیریت کنید. همچنین با استفاده از سیستم های جدید می توانید هزینه های خود را به طور شگفت انگیزی کاهش دهید.