اغلب افراد نزدیک به سال نو قول هایی به خود می دهند که معمولا هرگز بدان ها پایبند نخواهند ماند. اخذ رژیم غذایی مؤثر، ورزش بیشتر و کسب درآمد مطلوب از این جمله اهداف ایده آل هستند. همین آرزوهای دست نیافتنی افراد در روزهای منتهی به سال نو بهانه ای شده تا مؤسسه GOBanking فهرستی از توصیه های مالی بزرگان حوزه کسب وکار وکار را منتشر کند. اگر بخواهیم خلاصه توصیه هایی را که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته را اعلام کنیم، سرمایه گذاری و اعتماد به خود و همچنین ورود به حوزه ای مالی آشنا مهم ترین آنها خواهند بود.
ما در دورانی زندگی می کنیم که به عقیده بسیاری عصر کارآفرینی است. با این حال فضای ناامن اقتصادی در بسیاری از کشورها مانع رشد و توسعه تفکر کارآفرینی شده است. برهمین اساس باید در زمینه مالی با احتیاط بسیار بالایی قدم برداشت. در ادامه میندا زلتین، نویسنده مجله INC، به بررسی توصیه های مختلف کارآفرینان مشهور در زمینه های مختلف مالی پرداخته است.
حوزه مالی را پیچیده نسازید
باتوجه به توصیه وارن بافت به عنوان یکی از سرمایه گذارهای افسانه ای دنیای کسب وکار بهترین راه برای اطمینان از سودآوری یک سرمایه گذاری اقدام به حضور در حوزه های آشناست: «اگر در حوزه هایی که براش شما آشناست و نسبت بدان ها اطلاعات کافی دارید، سرمایه گذاری نکنید، حضورتان در دنیای کسب وکار شبیه قمار خواهد بود؛ بازی نامطمئن و پر از خطر».
به گزارش CNBC، این پیرمرد موفق یکی از دلایل عدم حضورش در حوزه تکنولوژی های جدید را همین می داند. علاوه بر مصاحبه های عمومی، بافت در نامه ها و توصیه های خصوصی اش نیز بر اهمیت حضور در عرصه های مالی آشنا تأکید کرده است.
به عنوان مثال در سال 2014 وی در نامه ای به سهامداران خود این گونه آن ها را مورد خطاب قرار داد: «نیازی نیست که کارشناسان خبره ای باشید تا امنیت سرمایه های تان را تأمین کنید. اگر تنها سهامدارانی ساده هستید، باید نسبت به اینکه محدودیت های گوناگونی پیش روی تان است، آگاه باشید. برهمین اساس بهتر است امور را ساده نگه داشته و تلاش نکنید به ان سوی مرزهای محدودیت ها بروید.»
به نظر بافت، وعده سود کلان کوتاه مدت یکی از نشانه های خطر در کسب وکار امروزی است: «اگر کسی به شما گفت سرمایه گذاری در یک پروژه سود سریع و مطمئنی در پی دارد، سریعا پاسخ منفی تان را به وی ابراز کنید.»
به اصول اولیه رجوع کنید
جینت پاوینی علاوه بر کسب دو جایزه Emmy تجربه خوبی در زمینه امور مالی نیز دارد. یکی از حوزه های کسب ثروت اصلی این بازیگر مشهور برگزاری کلاس های بازیگری و مشارکت در برگزاری چنین کارگاه هایی از سوی مؤسسه های گوناگون است. در گفت وگویی که اخیرا با وی داشتم، او ماجرای جالبی در مورد شکایت اغلب اطرافیانش از پیش بینی ناپذیری حوزه کسب وکار در دنیای امروز بیان کرد: «آن ها معتقدند که اوضاع به شدت به هم ریخته است. آنها حس می کنند که توان مثابله با جریان های نامساعد را ندشاته و برهمین اساس با کمترین فشاری از عرصه کسب وکار خارج می شوند.»
پاوینی خروج از حوزه کسب وکار را اخرین راهکار می داند: «اجازه ندهید مشکلات بر شما چیزه شوند. کسب موفقیت در وزه مالی و بهبود اوضاع اقتصادی نیازمند علوم فضایی نیست. یکسری اصول اولیه در امور مالی وجود دارد که با توجه به آنها تعادل و پیشرفت مطلوب تضمین شده خواهد بود.»
جینت در تشریح این اصول اولیه به اهمیت آگاهی از مراکز سرمایه گذاری می پردازد. در واقع منظور وی آگاهی به حساب وکتاب خرج های مان به عنوان سرمایه گذارانی مبتدی یا حرفه ای است: «فرقی ندارد در چه سطحی از سرمایه گذاری هستید. به عنوان یک سرمایه گذار آگاهی از اینکه سرمایه تان به کدام مراکز اختصاص داده شده ضروری است.»
انتخاب یک برنامه و پیروی آن به طور ساده و به دور از خرده کاری های پردردسر تنها راهکار معقول به منظور کسب سود مطلوب از فرآیند سرمایه گذاری است. همچنین تلاش برای پس انداز درآمدها، هرچقدر هم اندک، به شما در راستای افزایش سرمایه در گردش تان کمک خواهد کرد.
مقوله ای به نام برنامه
راشل کروز یکی از موفق ترین نویسندگان آمریکایی است. این نویسنده جوان تا به حال رمان های پرفروشی را خلق کرده است. با این حال علاوه بر دنیای داستانی، راشل در زمینه کسب وکار نیز قلم می زند. کتابی که وی در زمینه راه اندازی کسب وکار هوشمند با همکاری دِیو رمزی به رشته تحریر درآورده یکی از مشهورترین و پرفروش ترین کتاب های سال 2014 در اروپاست.
در این کتاب راشل و دِیو استدلال کرده اند که به منظور بهبود اوضاع اقتصادی طراحی برنامه ای منسجم در اولویت اهداف قرار دارد. راشل معتقد است همانطور که تربیت فرزندان نیازمند پس انداز مقدار مشخصی پول و برنامه ریزی دقیق است، بهبود اضاع مالی نیز مستلزم پس انداز بیشتر و طراحی برنامه ای منسجم به منظور موفقیت بیشتر است.
اهمیت همکار
بسیاری از قول های نزدیک به سال نو افراد تحقق نمی یابد و شاید با توجه به اوضاع مان هیچ گاه نیز رنگ واقعیت به خود نبینند. تیفانی آلیچ به عنوان نویسنده کتاب بودجه یک هفته ای معتقد است وجود همکار و همراهی مصمم در کنار افراد فرآیند دستیابی به اهداف را تسهیل خواهد کرد: «هنگامی که قصد کاهش وزنم را داشتم، ابتدا در جموعه ورزشی نزدیک به محل کارم ثبت نام و سه ماه براساس برنامه مربی تمرین کردم. در آن زمان از انگیزه کافی برای ورزش منظم برخوردار نبودم. در هر صورت حضور روزانه در فضایی که با آن بیگانه هستیم چندان جذاب نخواهد بود».
آنچه تیفانی را در راستای دستیابی به هدفش مصمم کرد، یافتن دوست و همراهی صمیمی در باشگاه بود: «یک روز همکارم را در باشگاه دیدم و از آن پس با یکدیگر در باشگاه تمرین می کردیم. شاید منطقی نباشد، اما پس از تمرین مشترک علاقه و انگیزه من برای حضور در باشگاه دو چندان شد.»
به نظر آلیچ آنچه در دستیابی به اهداف اهمیت دارد، نه صرفا برنامه ای مطمئن و دقیق که حضور فردی مصمم در کنار افراد است.
شما قربانی نیستید
اوضاع نامساعد اقتصاد بسیاری از کشورها سبب شده است که مردم احساس قربانی بودن داشته باشند. در واقع این پدیده از سال ها پیش مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است. روبرت کیوساکی، نویسنده کتاب مشهور پدر پولدار، پدر فقیر یکی از کسانی است که به شدت با انگازه قربانی شدن افراد مخالف است.
او در مصاحبه اخیرش با نشریه گاردین عنوان کرده که هر فردی کنترل زندگی اش را در دست دارد: «اوضاع نامساعد در زمینه های مختلف موانعی در راستای موفقیت افراد ایجاد می کند. با این حال باید توجه داشت که تصمیم گیرنده نهایی مسائل خود ما هستیم. اگر شرایط اقتصادی نامساعد است، این وضعیت برای همه افراد خواهد بود.»
مسئله اصلی در مورد انتخاب ذهنیت مان است. به گفته کیوساکی ما می توانیم یک گوشه نشسته و حسرت اوضاع نابسامان فعلی را بخوریم، یا فعالیتی در راستای بهبود این اوضاع کنیم. اگر انتخاب شما بهبود وضع فعلی تان باشد، شاید مسیر دشواری را پیش روی خود بیابید، اما حداقل حرکتی در راستای تغییر وضع موجود برداشته اید.
سرمایه گذاری روی خود
اغلب افراد به فکر سرمایه گذاری روی شرکت ها، موسسات و ایده های نوآرانه هستند. با این حال مفهوم سرمایه گذاری روی خود در این میان مورد بی توجهی عجیبی قرار گرفته است. منظور از سرمایه گذری روی خود اختصاص وقت و هزینه مشخصی به مظنور بهبود توانایی های شخصی است. این نوع از سرمایه گذاری بنابر ماهیتش در بلندمدت ثمربخش خواهد بود. به همین دلیل بسیاری از افراد نسبت به آن بی توجه هستند.
با این حال اگر قصد کسب موفقیت و ادامه روندی مطلوب در بلندمدت را دارید، توجه به این حوزه از سرمایه گذاری ضروری به نظر می رسد. یکی از این سرمایه گذاری ها موضوع آشنایی با تکنولوژی های نوین است. به طور مشخص در حوزه حسابداری آشنایی با نحوه عملکرد نرم افزارهای جدید شما را از هزینه های اضافی در این زمینه مصون خواهد داشت.