شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز سه شنبه تحت تاثیر رشد قیمت جهانی نفت و افزایش جذابیت سهام شرکت های پالایشی با 39 واحد رشد، به جایگاه 87 هزار و 883 واحد رسید. در معاملات روز سه شنبه بازار سهام، نماد پالایش نفت بندرعباس با 55 واحد، نماد پالایش نفت تهران و نماد پالایش نفت اصفهان با 31 واحد، نماد مخابرات ایران با 18 واحد، نماد پالایش نفت تبریز و نماد فولاد مباركه اصفهان با 11 واحد و نماد پتروشیمی پردیس و همچنین نماد شركت ارتباطات سیار ایران با 9 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در مقابل، نماد ایران خودرو با 35 واحد، نماد ملی صنایع مس ایران با 18 واحد، نماد گروه مپنا و نماد سایپا با 15 واحد، نماد كشتیرانی ایران و نماد ماشین سازی اراك با 11 واحد، نماد پارس خودرو و همچنین نماد بانك ملت با 7 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد نماگر بورس تهران داشتند.
افزایش جذابیت سهم های پالایشی
در چهارمین روز معاملات بورس تهران در این هفته در گروه فرآورده های نفتی شاهد رشد یکدست قیمت سهم ها بودیم و این گروه به روند افزایشی دماسنج بازار سهام کمک کرد، اما در طرف مقابل خودرویی ها با روند کاهشی در قیمت ها مواجه شدند. رشد بهای نفت در بازارهای جهانی و دستیابی قیمت نفت برنت به بشکه ای 65 دلار و نفت سنگین ایران به بشکه ای 60 دلار سبب افزایش جذابیت سهام شرکت های پالایشی شد. با این حال گروه فلزات اساسی در معاملات روز سه شنبه صدرنشین بورس شد. در این گروه 95 میلیون سهم به ارزش 189 میلیارد ریال دادوستد شد. گروه خودرو به ارزش 119 میلیارد ریال و فرآورده های نفتی به ارزش 109 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد. در رده چهارم، گروه شیمیایی با معاملاتی به ارزش 109 میلیارد ریال جای گرفت. گروه رایانه با معاملاتی به ارزش 43 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.
آیفکس در پله 967 واحدی
فرابورس ایران معاملات شانزدهمین روز از آبان ماه را با نقل و انتقال بیش از 262 میلیون ورقه به ارزش یک هزار و 520 میلیارد ریال پشت سر گذاشت که این حجم دادوستد در 38 هزار دفعه صورت گرفت و نسبت به روز دوشنبه از افزایش حجم و ارزش معاملات حکایت داشت. در جریان بازار روز سه شنبه سهامداران همچنین اقدام به مبادله 109 میلیون سهم به ارزش 304 میلیارد ریال در مجموع بازارهای اول و دوم کردند. نماد ذوب آهن اصفهان با مبادله 36 میلیون سهم به ارزش 28 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را به دست آورد. پس از آن نماد نماد گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی بالاترین حجم و نماد سرمایه گذاری مس سرچشمه بیشترین ارزش معاملات را از آن خود کرد.سهامداران در بازار پایه نیز اقدام به خریدوفروش 149 میلیون سهم به ارزش بیش از 248 میلیارد ریال کردند. نماد شرکت آلومتک در صدر این بازار ایستاد.
از سوی دیگر معامله 909 هزار ورقه بهادار به ارزش 909 میلیارد ریال ماحصل دادوستدهای دیروز بازار اوراق با درآمد ثابت است. اسناد خزانه نیز در نماد «سخاب4» پرمعامله ترین اوراق این بازار که بیشترین ارزش معاملات را در اختیار گرفت شناخته شد. با توقف نماد «سخاب2» در این بازار، اوراق سخاب3 تا 7 هم اکنون دارای نرخ موثر بازده تا سررسیداز 14.8 درصد تا 16.84 درصد هستند و بازده ساده آنها نیز در محدوده 15 درصد در نوسان است. اوراق تسهیلات مسکن نیز به میزان 59 هزار ورقه به ارزش 45 میلیارد ریال معامله شدند. تسه مهرماه 96 با حجم و ارزش معاملاتی بیشتری نسبت به سایر اوراق تسه همراه شد و در صدر این تابلو ایستاد.
در نهایت در پایان معاملات شاخص کل فرابورس با افت 0.6 واحدی در ارتفاع 967 واحدی قرار گرفت. دو نماد از گروه فلزات اساسی با نام های «میدکو» و «ذوب» تا سطح 1.6 واحد تاثیر منفی بر این نماگر داشتند. این در حالی است که تاثیر مثبت بر آیفکس از جانب نمادهای «شراز»، «سرچشمه»، «زاگرس»، «شاوان» و «بمپنا» تا سطح 0.7 واحد مانع از افت بیشتر این شاخص شد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com