اگرچه بیشتر شرکت ها در اندیشه استخدام بهترین افراد هستند با این حال در صورتی که نتوانید هماهنگی لازم میان اعضای تیم کاری خود ایجاد کنید، بدون تردید بازنده خواهید بود. درواقع امروزه دیگر شرکت ها ستاره محور نبوده و این توانایی های تیم است که ضامن موفقیت خواهد بود. بدون تردید هنگامی که فردی را استخدام می کنید که از نظر سطح توانایی به مراتب بالاتر از سایر افراد است، به سختی می توان وی را مجاب کرد مه با سایر افراد در قالب یک تیم عمل کند.
همین امر باعث می شود تا مدیران وقت و هزینه این کار را صرف بهبود کار تیمی اعضای خود کنند. در واقع با در اختیار داشتن مجموعه ای از بهترین ها هرکسی می تواند به موفقیت برسد، با این حال هنر این است که مدیر بتواند با شرایطی کاملا معمولی، نتایجی خارج از تصور به دست آورد. در همین راستا تیم کاری به عنوان بازوی اجرایی شرکت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
درواقع این تیم شما است که باید تفکرات تان را پیاده سازد. با این حال نکته ای که بسیاری مدیران از آن غافل هستند این است که تصور می کنند که تنها کافی است هر فرد کاری را که به وی محول شده است به خوبی انجام دهد که این امر برای شرکت هایی که نگاه رو به جلو دارند بدون شک کافی نخواهد بود. در واقع شما باید از تمامی ظرفیت های موجود خود استفاده کنید. این امر تنها زمانی ممکن است که ارتباط بین تمامی کارکنان به شکلی درست صورت گرفته باشد. در همین راستا لازم است تا با مواردی که به این امر کمک می کند آشنا شد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.
1-افراد مناسب را برای شرکت استخدام کنید
در این جا منظور از مناسب صرفا بهترین نیست. درواقع واقعیت این است که هر شرکتی یکسری سیاست ها و تفکر خاص در کار خود دارد که تنها برخی افراد می توانند به خوبی با آن سازگار شوند. به همین خاطر در ابتدا به جای پرداختن به سطح توانایی افراد باید این مورد را مدنظر قرار دهید که متقاضی آیا ویژگی های لازمه سیاست های شما را دارد یا فاصله اش با پارامترهای مورد نظر شما بسیار است. این امر بدون تردید باید اولویت اول استخدام شما باشد، در غیر این صورت حتی اگر فردی با سطح توانایی های فوق العاده را در اختیار داشته باشید، اگر نتواند با شرایط شما همگامی لازم را پیدا کند، بدون تردید استخدامی ناموفق را تجربه خواهید کرد.
وجود شکاف در شرکت امری طبیعی محسوب می شود که تقریبا تمامی شرکت ها دچار آن هستند، به همین خاطر لازم است تا این فضاهای خالی و کمبودها با افراد مناسب پر شود. همچنین در روند استخدام فراموش نکنید که با افراد در همان روز قرارداد نبندید و وی را برای مدتی به صورت آزمایشی استخدام کنید تا نسبت به کارآمد بودن وی برای شرکت اطمینان حاصل کنید.
2- اعضای تیم خود را به خوبی بشناسید
ایجاد رابطه ای خوب با هریک از اعضای تیم در نهایت منجر به شکل گیری پیوندی مستحکم میان تمام اعضای شرکت خواهد شد. با این حال فراموش نکنید که این امر باید به نحوی باشد که احترام لازم میان کارمند و مدیر همواره حفظ شود. همواره به خاطر داشته باشید که شما نه تها مدیر شرکت، بلکه رهبر اعضا نیز محسوب می شوید. به همین خاطر در راستای کمک به پیشرفت تیم خود لازم است تا ابتدا آگاهی کافی نسبت به هریک داشته باشید. در این رابطه مطالعه دقیق رزومه و نشست های ماهانه می تواند کارساز باشد.
3- قوانین مخصوص به خودتان را داشته باشید
بسیاری از شرکت ها اقدام به کپی برداری از سیاست های کاری شرکت های برتر در حوزه کسب وکار خود می کنند. در این رابطه توجه به این نکته ضروری است که قوانین شرکت های دیگر بنا بر نیاز و امکانات آنها و هدفی که مدنظر دارند طرح ریزی شده اند و هیچ تضمینی وجود ندارد که برای شما نیز سودمند باشد. به همین خاطر لازم است تا ابتدا بدانید که به چه جایگاه می خواهید دست پیدا کنید. حال لازم است تا قوانینی که شما را در آن مسیر قرار خواهد داد وضع کنید. این اقدام به مانند چارچوبی خواهد بود که اقدامات شما را شکل خواهد داد.
4- همواره پشتیبان و مشوق تیم خود باشید
یکی از باورهای غلط مدیران این است که نباید شرایط را برای کارمندان خود آسان کرد. بنا به نظر این دسته از افراد شرایط آسان منجر به تنبلی اعضا خواهد شد، به همین خاطر همواره نسبت به همه چیز گلایه مند هستند و توقع بیشتری دارند. این امر بدون شک غلط بوده و جز ایجاد استرس و انزجار نسبت به کاری که انجام می دهند، نتیجه دیگری در پی نخواهد داشت. این امر یک واقعیت است که افراد باید انگیزه لازمه برای بالا نگه داشتن راندمان کاری خود را داشته باشند. در غیر این صورت خیلی زود تحلیل رفته و به فکر عوض کردن کار خود خواهند شد.
این امر با توجه به این امر که فرآیند استخدام فردی دیگر و جا افتادن وی در شرکت امری زمان بر است، اقدامی هوشمندانه محسوب نمی شود. به همین خاطر لازم است تا همواره پشتیبان تیم خود و مشوق آنها تحت هر شرایطی باشید. این امر در نهایت باعث خواهد شد تا ارتباط مناسبی میان شما و کارمندان تان ایجاد شود که خود در راستای کار تیمی گامی مهم محسوب می شود.
5- یک سیستم تبادل اطلاعات ایجاد کنید
همواره این امکان وجود دارد که برخی از کارمندان ضعف هایی داشته باشند که نخواهند باقی افراد نسبت به آن آگاهی پیدا کنند. با این حال در صورتی که نتوانند برای آنها راهکاری بیابند دست به مخفی کردن آن ها خواهندزد که در این شرایط این شرکت است که آسیب خواهد دید. به همین خاطر توصیه می شود تا سیستمی برای پرسش و پاسخ ایجاد کنید. با این حال فراموش نکنید که در این سیستم هویت افراد باید مخفی بماند تا افراد با خیالی راحت هرگونه سوالی که در ذهن خود دارند را مطرح کنید. یکی از دلایل اصلی عدم تمایل افراد به کار گروهی، وجود همین ضعف ها هستند که تصور می کنند اگر در قالب یک تیم عمل کنند خیلی زود آشکار خواهد شد. با توجه به اهیمت کار تیمی، لازم است تا ایرادات تیم خود را برطرف کنید که این امر بدون تردید نتیجه بخش و مفید خواهد بود.
6- اهداف سالانه، ماهانه، هفتگی و حتی روزانه داشته باشید
سعی کنید در ابتدای هر روز وظایف افراد را برای هریک ارسال کنید، تحت این شرایط افراد هنگامی که بدانند حجم کاری مشخصی دارند که باید تا پایان ساعت اداری به اتمام برسانند، خود به خود ترغیب به کار تیمی در راستای بالا بردن کیفیت و سرعت انجام کار خواهند شد. به همین خاطر لازم است تا احساس نیاز به یکدیگر را در اعضای تیم خود ایجاد کنید.
7-ارتباط خود با کارمندان را حتی خارج از محیط اداری شرکت حفط کنید
ضرورت ایجاد یک ارتباط قوی در راستای بهبود کار تیمی این است که ارتباطاتی را در حدی فراتر از حد معمول داشته باشید. بدون تردید این امر تنها در زمان محدود شرکت میسر نبوده و به همین خاطر لازم است تا در باقی زمان ها نیز تا حدی که ممکن است ارتباط داشته باشید. هنر برخی از مدیران این است که با کارمندان خود ارتباطی کاملا دوستانه برقرار می کنند با این حال این ارتباط به قدری با ظرافت است که تحت هیچ شرایطی جایگاه آن ها فراموش نخواهد شد. اگر می خواهید به سبک مدیران برتر عمل کنید این امر از اقداماتی است که شما را به این خواسته نزدیک خواهد شاخت.
8- امکان اظهار نظر را به همه افراد بدهید
از سیاست های کاملا اشتباه برخی از شرکت ها این است که به سایرین اجازه بیان کردن تمامی صحبت های خود را نمی دهند. در واقع در این گونه شرکت ها افراد براساس جایگاهی که دارند، حق بیان گفته های خود را پیدا خواهند کرد. برای مثال ممکن است مشاور مالی شرکت ساعت ها برای بیان هر آنچه در ذهن خود دارد، در نشست ها و زمان هایی که در دفتر شما حضور دارد داشته باشد.
با این حال یک کارمند تازه کار، از هیچ گونه حقی در این رابطه برخوردار نباشد. اگرچه بدون تردید گفته های افراد کلیدی شرکت از اهمیت بالاتری برخوردار است، با این حال این امر نباید بهانه ای شود تا شما نسبت به سایرین بی توجه باشید. تنها کافی است صحبت های افراد مهم تر را در اولویت قرار دهید با این حال همه اعضای شرکت باید زمانی کافی برای ایده های هرچند غلط خود داشته باشند. در غیر این صورت تحت هیچ شرایطی خود را عضوی از تیم شرکت نخواهند دانست.