براساس آمارهای ارائه شده در سال 2017، از هر چهار کسب وکار نوپا سه مورد با شکست در کوتاه مدت از بازار خارج می شوند. چنین آماری حاکی از فضای رقابتی شدید بازارهای بین المللی است. در این شرایط شرکتی در کسب موفقیت کامیاب خواهد بود که اعتبار مناسبی برای خود دست وپا کند. از مدیرعامل گرفته تا کارمندان خرد شرکت ها، همگی برای حفظ جایگاه فعلی در دستیابی به اهداف شان باید اعتباری برای خود فراهم کنند.
اعتمادسازی در دنیای کسب وکار آنقدرها که در مقام صحبت و تحلیل به نظر می رسد، ساده نیست. البته این به معنای وجود بن بست نخواهد بود؛ در واقع یک راه مطمئن به منظور دستیابی به اعتبار در حوزه کسب وکار برندسازی وجود دارد. هرچه تمرکز بیشتری روی فرآیند برندسازی داشته و اصول آن را به درستی پیاده سازی کنید، شرکت تان در برابر تغییرات اجتماعی و فرهنگی بومی مقاوم و به اصطلاح بیمه خواهد شد.
صحبت پیرامون برندسازی ذهن هر مخاطبی را به سوی مقاله های بررسی اصول و قواعد این حوزه می برد. در این مقاله تلاش خواهد شد تا مطالعه عینی و اقتباس از الگوهای موفق برندسازی جایگزین انگاره رایج شود. بر همین اساس در ادامه به بررسی شیوه برندسازی چند تن از موفق ترین افراد در این حوزه خواهیم پرداخت.
لئونارد کیم
شاید تعجب برانگیز باشد که صدرنشین فهرست مجله INC در زمینه فناوری دیجیتال و بازاریابی تا سال 2010 بی خانمان بوده است. کیم در طول سال های نه چندان طولانی فعالیت حرفه ای خود محتوای تحسین برانگیزی را ایجاد کرده است. این محتوا به همه افراد امکان اقتباس و راه اندازی سیستم برندسازی شخصی شان را می دهد.
فعالیت اصلی لئونارد کیم در حوزه مطبوعات و مشاوره برندسازی است. در حوزه مطبوعات کیم با خبرگزاری ها و نشریه هایی نظیر INC، فاکس نیوز، فورچون و فوربس همکاری دارد.
وی همچنین در حوزه ارائه مشاوره های کسب وکار در مؤسسه Influence Tree فعالیت می کند. اگرچه کیم در برند اخیر به ارائه مشاوره هایی در تمامی حوزه های کسب وکار می پردازد، با این حال سخنرانی ها و مشاوره هایش در زمینه برندسازی شهرت خاصی یافته است.
نکته مهم در مورد فعالیت برندسازی کیم، توجه وی به ساده سازی مفاهیم برای کارمندان، همذات پنداری بسیار زیاد با مشتریان در حوزه برندسازی، تأکید بر نقاط قوت به اندازه نقاط ضعف (ایجاد تعادل در این مورد) و حوصله بسیار زیادش در برنامه ریزی برای برندسازی شرکت هاست. در واقع امکان ندارد کیم پروژه برندسازی را شروع کرده و در کمتر از چهار روز آن را به پایان برساند.
همچنین وی وسواس خاصی روی جزییات دارد. آگاهی نسبت به جزئی ترین اطلاعات یک شرکت به منظور برندسازی برای آن از ضروری ترین اطلاعاتی است که وی گردآوری می کند.
دنیس یو
دنیس یو شیوه ای مشابه کیم دارد. با این حال حوزه فعالیت یو، شبکه های مجازی است. همکاری با برندهایی نظیر نایک، تیم ورزشی گلدن استیت و برند رزتا استون به خوبی بیانگر توانایی دنیس در ایجاد تحولات اساسی در برند شرکت هاست.
بسیاری از مشاوران حوزه برندسازی مجلات معتبری همچون فوربس را برای انتشار دیدگاه های شان انتخاب می کنند. در مورد دنیس یو اما این ماجرا به کلی متفاوت است. وی همانطور که در حوزه برندسازی مجازی تخصص دارد، در شبکه هایی نظیر فیس بوک به بیان نظرهای خود می پردازد.
این مشاور خبره در حوزه شبکه های مجازی، تدریس در بیش از 700 دانشگاه و مرکز پژوهشی مختلف را در کارنامه دارد.
نکته مهم در مورد دنیس یو، اهمیت حضور پررنگ در حوزه ای است که قصد موفقیت در آن را دارید. به این ترتیب اگر در تلاش به منظور ایجاد یک برند محبوب برای برنامه ای تلویزیونی هستید، حضور جدی در دالان های ارتباطی مخاطب با برنامه ها ضروری به نظر می رسد.
سینتیا جانسون
برخلاف مشاورانی که تا به اینجا مورد بررسی قرار گرفته اند، سینتیا جانسون کارآفرین، بازاریاب و نویسنده ماهری در زمینه کسب وکار است. در واقع به عقیده سینتیا، اگر می خواهیم مشاور تجاری خوبی باشیم، باید تاجر باشیم یا تاجر شویم.
جانسون در حال حاضر عضو انجمن کارآفرینان جوان ایالات متحده است. در آثار وی به طور مداوم بر ضرورت کسب دیدگاه کارآفرینانه به منظور حل مشکلات حوزه کارآفرینی پافشاری می شود.
سینتیا اخیرا تعدادی از پروژه های برندسازی برای شخصیت های مشهوری نظیر کوین هارت را بر عهده داشته است. همچنین باید اشاره کرد که محبوبیت فعلی ماریو آرمسترانگ به عنوان مجری رادیو و تلویزیون در حوزه فناوری به دلیل همکاری اش با سینتیا در زمینه ارتقای برند شخصی اش بوده است. در زمینه برندسازی، جانسون بر ارائه تصویر واقعی و باورپذیر به مخاطب تأکید دارد. بر این اساس وی در تصویرسازی از شخصیت ها روی وجوه معمولی شان مانور می دهد. سینتیا معتقد است که برندسازی با چاشنی واقعیت ها تأثیر به مراتب بهتری روی مخاطب دارد.
ریان فُلاند
ریان فُلاند در زمینه برندسازی در حوزه روابط عمومی و ارتباطات جمعی تخصص دارد. ریان در این زمینه تئوری کاربردی 3-1-3 را پایه گذاری کرده است. بر این اساس یک فرآیند سه مرحله ای به منظور طراحی پیام یک برند طی می شود. در گام نخست سه جمله اصلی که بیانگر ویژگی های شرکت موردنظر هستند، گردآوری می شوند. این سه جمله باید شیرازه کلی یک برند را بیان کنند؛ نه کمتر، نه بییشتر. در مرحله بعدی که ریان آن را مرحله یک (میان دو مرحله نخستین و پایانی) نامیده است، جملات حاضر به بخش هایی کوچک خلاصه می شوند. این بخش های خلاصه عمدتا شامل شبه جمله هایی است که در عین بیان مفهوم جمله اولیه از اختصار مطلوبی سود می جویند. گام نهایی تبدیل این سه شبه جمله به سه کلمه است. به این ترتیب شعار تبلیغاتی یک برند را به کوتاه ترین شکل ممکن خواهیم داشت.
فُلاند در مدیریت برند Influence Tree با لئونارد کیم همکاری دارد. این همکاری دو تن از برترین مغزهای تفکر عرصه برندسازی Influence Tree را تبدیل به یکی از برترین برندهای حوزه مشاوره کسب وکار و برندسازی کرده است.
نیکولاس کول
نیکولاس بیشتر یک چهره علمی در میان مشاوران حرفه ای برندسازی است. تألیف چندین جلد کتاب و پژوهش ها موردی به همراه همکاری با نشریاتی از قبیل تایمز، فوربس و فورچون از نیکولاس چهره ای آکادمیک در فضای برندسازی ساخته است. کول ماه گذشته با ثبت 20 میلیون بازدیدکننده برای مقالات خود رکورد این حوزه را جابه جا کرد.
آنچه کول را در عرصه برندسازی دارای جایگاهی ویژه کرده است، سابقه همکاری وی با اشخاص و برندهای بزرگ دنیاست. در واقع نیکولاس کول در حال حاضر یک برند کامل است. نیکولاس اعتقاد خاصی به استفاده از تمامی ابزارهای ارتباطی به منظور پیشبرد طرح های برندسازی دارد. بر همین اساس وی حضور فعالی در شبکه های اجتماعی، رادیو و تلویزیون و همچنین مطبوعات دارد. وی ستون نویس ثابت بیزینس اینسایدر و فوربس است، همچنین همکار مقطعی نیز با نشریه معتبر تایمز داشته است.
کارلو سیکو
کارلو سیکو، مدیر اجرایی مؤسسه Select است. این مؤسسه در زمینه ارائه اطلاعات ویژه و طبقه بندی شده در حوزه کسب وکار فعالیت دارد. ویژگی اصلی سیکو به عنوان یک برندساز، تأکید بر نوآوری و تولید محتواست. درآمدزایی برند وی نیز براساس تولید محتوای نوین و طبقه بندی آنها به منظور سهولت دسترسی مشتریان است، بنابراین اگر قصد دارید شیوه سیکو را در برندسازی دنبال کنید، به بیان خودش باید دو ماه پیش از شروع کار را به جمع آوری اطلاعات اختصاص دهید. به هر حال در دنیای بی ثبات امروزی هرچه بیشتر پژوهش های راهبردی حوزه کسب وکار را تقویت کنیم، احتمال مواجهه با ضرر و شکست کاهش خواهد یافت.
اشاره به این نکته ضروری است که سیکو نیز مانند بسیاری از برندسازهای این فهرست در نشریاتی نظیر ماشابل، فوربس، تک. کو، وال استریت ژورنال و USA Today به مقاله نویسی مشغول است.