وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که «سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به افرادی که جویای کار هستند، افزوده می شود.» به گزارش «فرصت امروز»، علی ربیعی در نشست شورای اداری شهرستان زاوه گفت: «اکنون در شرایطی به سر می بریم که تنها ۱۰ سال فرصت داریم نقش بیشتری در دنیا پیدا کنیم و سهم بیشتری از اقتصاد جهان کسب کرده و بر مشکلات داخلی فائق آییم.» او با بیان اینکه به میزان جمعیت و وسعتی که داریم، نتوانسته ایم از بازارهای جهانی سهمی به دست آوریم، بیان کرد: «برای عبور از این دوران گذار باید سخت تلاش کنیم. امروز در دوره ای قرار گرفته ایم که جوانان دهه 60 نتوانستند در دهه 80مشغول به کار شوند.»
ربیعی با اشاره به اینکه در زمانی که دولت تدبیر و امید بر سرکار آمد دو نسل ۶۰ و ۷۰ باید وارد عرصه اجتماعی می شدند، بیان کرد: «به خاطر مشکلات گذشته وضعیت اقتصادی کنونی نسبت به گذشته چندان مطلوب نیست و اقتصاد کشور توان زایش درونی خود را از دست داده بود.»
وی با بیان اینکه با این وجود دولت یازدهم با اجرای سیاست های منطقی و به روز موفق شد مردم را نسبت به آینده نویدبخش امیدوار سازد، گفت: «این برنامه ریزی های دقیق موجب شد تا مردم مجدد به آقای روحانی رأی دهند.»
وی با اشاره به اینکه در حل مشکلات نیازمند عقلانیت و برنامه هستیم، افزود: «افزایش سرمایه اجتماعی در دستور کار دولت قرار گرفته که جز با سختکوشی محقق نخواهد شد.»
ربیعی با تأکید بر اینکه اکنون به مدارا و اجماع بزرگ حول مسائل اصلی کشور نیاز داریم و دولت تدبیر و امید با این رویکرد مسیر توسعه را در پیش گرفته است، عنوان کرد: «امروز دیگر با رضایت های کوتاه مدت نمی توانیم مشکلات را حل کنیم.»
به گفته وی، «هرچند امروزه با همه مشکلات در زمینه اشتغال حرکت هایی را داشتیم، اما در زندگی مردم تاثیر آن زیاد دیده نشد. باوجود اینکه طی چهار سال پیاپی در حال رشد هستیم اما هنوز با حد مطلوب فاصله داریم.»
ربیعی با بیان اینکه امروز با «بیکاری تجمعی» فراوانی مواجهیم و این بدان معناست که در گذشته فرصت های شغلی زیادی از دست رفته و آمار بیکاران از حد معمول بیشتر شده است، بیان کرد: «اگر در سال ۶۰۰ هزار شغل هم ایجاد کنیم، در مقابل این حجم بیکاری به چشم نمی آید.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، کشور باید به رشد 8درصدی در اقتصاد دست یابد که برای تحقق هر یک درصد رشد 100 هزار میلیارد تومان پول نیاز است. در مجموع برای تحقق 8درصد رشد اقتصادی کشور به 700 هزار میلیارد تومان نیاز دارد.»
وی ادامه داد: «دولت دوازدهم دو برنامه اصلی کاهش فقر و افزایش رفاه مردم و نیز ایجاد اشتغال را هدف گذاری کرده است. هم اینک در کنار مسئله اشتغال به عنوان یک مسئله اصلی در کشور، آب نیز به دلیل بی برنامه بودن، هدر رفتن بی اندازه، ناسازگاری طبیعی، شیوه غلط نگهداری و مصرف به مسئله اصلی تبدیل شده است.»
وی افزود: «از سوی دیگر کشور به سمت سالمند شدن پیش می رود؛ به طوری که تعداد سالمندان ایران از 7میلیون و 200 هزار نفر امسال به 30 میلیون نفر در سال های نه چندان دور خواهد رسید و این یک مسئله اصلی در کشور خواهد بود. باید برای همه مسائل مذکور برنامه داشته باشیم، اما مهم ترین مسئله کنونی کشور بیکاری است که باید تلاش کنیم ظرفیت های نظام را بر بیکاری غلبه دهیم تا تبدیل به بحران نشود.»
وی گفت: «در حوزه اشتغال با چند مسئله مواجهیم. نخستین مسئله وجود رکود مزمن بود که از سال 87 آغاز شد و بیش از 60درصد کسری رشد اقتصادی در پی داشت. هم اینک نیز ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی با توجه به بازار سرمایه، بودجه عمرانی، توان بانکی و میزان جذب سرمایه گذار خارجی در کشور دشوار است. می توان این نقایص را با افزایش بهره وری، شیوه های فنی و حرفه ای و ارتقای مهارت آموزی جبران کرد.»
وزیر تعاون افزود: «در دولت یازدهم با اختصاص 17هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط برای تثبیت شغل از ریزش 230 هزار نیروی شاغل جلوگیری شد. از سوی دیگر پنجره جمعیتی در دولت یازدهم باز شد؛ به طوری که تعدادی از جوانان دهه 60 شغلی پیدا نکردند و آمار نیروهای تحصیلکرده بیکار دهه 70 که انتظار بالایی از شغل شان داشتند رو به افزایش گذاشت، لذا رفع این بیکاری انباشته شده نیاز به تلاش زیاد و کار کارشناسانه و برنامه ریزی دارد.»
وی ادامه داد: «دولت یازدهم با یک اقتصاد کوچک شده و جمعیت زیادی که به یکباره وارد بازار کار شدند مواجه شد. با این وجود برنامه دولت برای حداقل یک میلیون فرصت شغلی در سال برای وضعیت فعلی امیدوارکننده است. همچنین ظرف شش ماه ابتدای امسال 340 هزار بیمه شده جدید به جمعیت بیمه شدگان در کشور افزوده شد.»