شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز دوشنبه 27 شهریورماه 96 با افزایش 497 واحدی به رقم 84 هزار و 414 واحد رسید. در سومین روز معاملاتی هفته نماد فولاد مباركه اصفهان با 83 واحد، نماد پتروشیمی پردیس با 40 واحد، نماد ملی صنایع مس ایران با 40 واحد، نماد كشتیرانی ایران با 31 واحد، نماد شركت ارتباطات سیار ایران با 31 واحد، نماد معدنی و صنعتی گل گهر با 25 واحد و نماد سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 20 واحد افزایش، بیشترین تأثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
در مقابل، نماد آسان پرداخت پرشین با 10 واحد، نماد خدمات انفورماتیك و نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 6 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را در رشد بیشتر نماگر بورس تهران داشتند. آیفکس نیز با ۳.۱ واحد رشد مواجه شد و به رقم ۹۵۲ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران عدد ۲۴۲ میلیارد تومان را تجربه کرد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۱۶۹ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۲۸ هزار و ۷۷ نوبت دادوستد بود.
در معاملات فرابورس ایران شرکت های سهامی ذوب آهن اصفهان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و سرمایه گذاری مس سرچشمه بیشترین تأثیر مثبت و تولید برق عسلویه مپنا، پتروشیمی مارون و عمران و توسعه شاهد بیشترین تأثیر منفی را روی آیفکس داشتند.
حضور فعال حقوقی ها در بازار سهام
بورس تهران در ادامه روند رو به رشد خود به کانال 84 هزار واحدی صعود کرد. این روند رو به رشد از تیرماه و پس از گزارش های مناسب عملکرد سه ماهه شرکت ها آغاز و با افزایش قیمت های جهانی تشدید شد. بدین ترتیب روز دوشنبه نیز بورس تهران زیر سایه معاملات درون گروهی حقوقی ها از جمله در نمادهای سایپا، گل گهر، زامیاد، ذوب آهن و سایر نمادهای شاخص ساز شاهد تکاپوی خریداران برای جمع آوری سهام این شرکت ها بود.
در این بین انتظار برای تعدیل مثبت سود در گزارش های عملکردی میان دوره ای که طی هفته آینده به تدریج منتشر خواهند شد باعث شده بازار سهام انتظار بیشتری برای روندی رو به رشد در سه ماهه سوم امسال داشته باشد. از سوی دیگر با آنكه بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند با نزدیكی به روزهای پایانی شهریور ماه و موعد تسویه حساب ۵۰ درصد از کارگزاری هایی که سال مالی 31 شهریوری دارند، شاهد فشار فروش و برتری عرضه ها باشیم و متعاقب این امر، سطح عمومی قیمت ها و شاخص ها رو به کاستی و تنزل گذارد، ولی عملاً عكس چنین انتظاراتی شكل گرفت و خبری از افت قیمت ها و شاخص ها در چند روز باقی مانده تا پایان شهریورماه نیست.
البته روند صعودی و رشد قیمتی کامودیتی ها در بازارهای جهانی متوقف شده و شاهد ثبات بهای انواع فلزات از جمله مقاطع فولادی، سرب و روی و مس و... در بازارها هستیم. با این همه حتی صنایع کامودیتی محور هم کاملاً صعودی هستند و روزهای مثبتی را سپری می کنند. بر این اساس روز دوشنبه بازار سهام بازاری پرتحرک بود که همپای معاملات درون گروهی حقوقی ها تلاش می کرد فرصتی برای شناسایی سود به ویژه در شرکت های برخوردار از مزیت صادراتی داشته باشد.
با گروه های بازار سهام
در بازار رو به رشد روز دوشنبه فلزی ها توانستند رشد یکدستی در قیمت پایانی داشته باشند و حرکت شاخص کل را به سمت بالا هدایت کنند. در گروه فلزات اساسی ۵۱ میلیون سهم به ارزش ۱۱ میلیارد و ۶۳۰ تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
همچنین در گروه حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات نیز شاهد روند رو به رشدی بودیم. در کنار این دو گروه استخراج کانه های فلزی نیز تحرکی رو به بالا داشت.علاوه بر این خودرویی ها نیز اکثرا با حدود یک درصد رشد در قیمت پایانی همراه بودند. حجم معاملات این گروه به ۹۳ میلیون سهم رسید و ارزش معاملات به حدود ۱۲ میلیارد تومان بالغ شد. قندی ها نیز به جز در سه نماد در قیمت پایانی با رشدی حدود یک درصد همراه شدند. ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۱۰۳ میلیارد تومان رسید که حجم معاملات به عدد ۴۵۲ میلیون سهم و اوراق مالی بالغ شد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com