حمایت از کسب و کارهای خانگی مبتنی بر ظرفیت های بومی و محلی راهکاری است که علاوه بر رونق تولید و اشتغال زایی برای افراد، پیامدهای مثبت اجتماعی به همراه دارد و باعث کاهش آسیب ها و ناهنجاری های مختلف خواهد شد.
به گزارش ایرنا، کسب و کارهای خانگی راهبردی برای ایجاد اشتغال و درآمد است و به عقیده کارشناسان 15 تا 80درصد نیاز اشتغال 150 کشور جهان را مشاغل خانگی تامین می کند.
قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در ایران در سال 1390 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا از طریق ارائه تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال به صورت تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4درصد این مشاغل خانگی و کارآفرینی شکل بگیرد.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در سال های اخیر و نامگذاری سال 96 به اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، راهبرد دولت هم باید به این سو گرایش پیدا کند، چرا که حمایت از مشاغل خانگی علاوه بر تحقق راهبردهای اقتصادی، دارای مزیت های اجتماعی مثبتی است که نباید از آن غافل بود.
تعاونی های مشاغل خانگی بر مبنای رشته های شغلی برآمده از تاریخ، فرهنگ و مشاغل بومی، مظهر یکپارچگی و یکدل شدن چند خانواده و در نتیجه افزایش تولید و رونق کسب و کار خانگی است که آثار اجتماعی مثبتی به همراه دارد، همبستگی خانوادگی را افزایش داده و اثر اقتصادی آن هم پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و رونق کسب و کار در داخل یک اجتماع کوچک و صمیمی است.
بیش از یک میلیون و 300 هزار مجوز فعالیت مشاغل خانگی در کشور صادر شده است و از بیش از 400 رشته مشاغل خانگی کشور 300 رشته در استان سمنان فعال است، تاکنون بیش از 18 هزار مجوز مشاغل خانگی در استان سمنان صادر شده که بیش از 90درصد از صاحبان مشاغل آن را زنان تشکیل می دهند.
یک میلیون و 649 هزار نفر شاغل در 95 هزار و 167 تعاونی در کشور مشغول فعالیت هستند و در استان سمنان در دولت تدبیر و امید ایجاد 257 تعاونی و جذب 7هزار و 451 نفر عضو منجر به اشتغال زایی 3هزار و 304 شد، از 257 تعاونی تشکیل شده در این استان 9 تعاونی تامین نیاز محصولی و دو تعاونی توسعه عمرانی در شهرستان گرمسار و شاهرود بوده است.