بر اساس آخرین گزارش مؤسسه ی نامبیو، ایران نخستین کشور و تهران نهمین کلان شهر دنیا در زمینه اتلاف وقت شهروندان در ترافیک شناخته شدند.
به گزازش زومیت،بر اساس رده بندی مؤسسه ی تحقیقاتی نامبیو (Numbeo)، ایران در میان ۵۸ کشور مورد بررسی، رده نخست اتلاف وقت شهروندان در ترافیک را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین گزارش این مؤسسه که مربوط به تیرماه سال جاری است، مردم ایران به طور متوسط برای هر مسیر خود از مبدأ تا مقصد، بیش از ۵۰ دقیقه زمان در ترافیک هدر می دهند و از این بابت در جایگاه نخست جهان قرار گرفته اند. روسیه و مصر به ترتیب با میزان هدررفت ۴۹.۵ دقیقه و ۴۷.۶ دقیقه، در جایگاه های دوم و سوم این رده بندی قرار دارند. در انتهای این جدول کشورهای اتریش، لیتوانی و اسلوونی قرار دارند که به ترتیب با هدررفت ۲۸.۸۶، ۲۸.۶ و ۲۷.۱ دقیقه از زمان مفید روزانه شهروندان، جزو پربازده ترین کشورها در حوزه حمل و نقل به شمار می آیند.
کشورهای مهمی مثل هند با زمان هدر رفت ۴۶.۶۱ دقیقه، چین با ۴۳.۴۳ دقیقه و ایالات متحده آمریکا با ۳۴.۷۸ دقیقه، به ترتیب در جایگاه های پنجم، دهم و سی و سوم این رده بندی قرار دارند. از لحاظ میزان آلودگی ناشی از تولید گاز دی اکسید کربن در مقایسه با میزان ترافیک خودروهای در حال تردد، کشورهای آفریقای جنوبی، مصر و قطر در رتبه اول تا سوم قرار دارند. ایران نیز با وجود بیشترین هدررفت زمان به واسطه ی ترافیک، از لحاظ تولید گاز CO2، در جایگاه ششم قرار گرفته است.
اما در میان کلان شهرهای جهان، شهر کلکته در هند که ساکنانش به طور متوسط ۶۶.۸۸ دقیقه از وقت روزانه خود را در ترافیک هدر می دهند، در جایگاه اول است. شهر داکا، پایتخت کشور بنگلادش با زمان ۵۹.۴۲ دقیقه در جایگاه دوم و بمبئی هندوستان با زمان هدررفت ۵۸.۹۸ دقیقه در رده سوم، عنوان دیگر شهرهای پرترافیک جهان را به خود اختصاص داده اند.
شهر تهران با متوسط ۵۵.۰۷ دقیقه هدررفت زمان شهروندان در ترافیک های سنگین پایتخت، جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است.
اما اگر تنها به هدررفت وقت در ترافیک بسنده نکنیم و مجموعه شاخص های ترافیکی از جمله میزان کاهش بازدهی و درصد تولید گاز دی اکسید کربن را به همراه زمان اتلافی در نظر بگیریم؛ آمار کمی جالب می شود. در این شرایط شهرهای کلکته هندوستان و داکا بنگلادش با کسب شاخص های ۳۳۵ و ۲۹۸ همچنان رتبه های اول و دوم را در از لحاظ شاخص کلی ترافیک در اختیار دارند. اما نکته جالب توجه، رتبه سوم خواهد بود که در کمال تعجب با شاخص ترافیکی ۲۹۷، به شهر شارجه امارات متحده عربی تعلق می گیرد.
کشورهای قرمزرنگ، بیشترین میزان اتلاق وقت در ترافیک
اطلاعات سایت نامبیو همواره توسط کارشناسان این مرکز، در حال بروزرسانی است. همچنین گزارش های این سایت بر اساس اطلاعات مردمی هم تهیه و منتشر می شوند. در این سایت علاوه بر اطلاعات ترافیک، هزینه زندگی در شهرها و کشورهای مختلف نیز با دقت بسیار بالایی در دسترس علاقه مندان جهت بررسی و مقایسه قرار گرفته است.