پنجشنبه, ۲۰ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 9 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

در سال های اخیر ساخت خودروهای مفهومی خودران چالش های زیادی برای دانشمندان و خودروسازان ایجاد کرده که یکی از این چالش ها، تصمیم گیری منطقی در خودروی خودران است.

به گزارش زومیت،پیشرفت فناوری افق های جدیدی پیش روی انسان می گشاید. چندین سال است که شرکت های بزرگی مانند گوگل، فورد و اوبر روی خودروهای خودران سرمایه گذاری می کنند. پژوهشگران می گویند ممکن است در خودروهای خودران، سیستم تصمیم گیری بر اساس اصول اخلاقی استفاده شود. توسعه ی چنین خودروهایی، سؤال های زیادی مطرح کرده است، از جمله تصمیمات مهمی که بالقوه، تعیین کننده ی مرگ و زندگی هستند.

آیا خودروهای خودران باید به هر قیمتی از صاحب خود حفاظت کنند یا اینکه باید آن ها را قربانی کرد تا گروه بزرگ تری از مردم را نجات دهند؟ اگرچه هیچ پاسخ مشخصی به این سؤال وجود ندارد؛ ولی یک تیم تحقیقاتی در آلمان می گوید اخلاق به زودی نقش مهمی در نحوه تصمیم گیری خودروهای خودران بازی می کند. علم نشان می دهد که اخلاق انسانی برای مدل سازی دقیق، بیش از حد وابسته به شرایط است؛ به این معنی که نمی توان شرایط و پیچیدگی آن را به خوبی در الگوریتم خودروهای خودران اضافه کرد.

پژوهشگران دانشگاه اسنابروک آلمان معتقدند این همه ی داستان نیست. در یک پروژه ی واقعیت مجازی، از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شده بود سوار بر یک ماشین، در خیابان های حومه شهر در شب رانندگی کنند. در سفرهای مجازی آن ها، کوبیدن به اشیاء، حیوانات یا انسان ها هم در حوادث اجتناب ناپذیر، به انتخاب های افراد اضافه شد تا بتوان تصمیم گیری آن ها را سنجید. درنهایت تصمیمات آن ها مدل سازی و به قوانینی تبدیل شد که ارزش «زندگی» برای هر شیء، انسان و حیوان را  که احتمالا در تصادف دخیل بودند، تعریف می کرد.

پروفسور پیتر کنیگ، یکی از نویسندگان این مقاله می گوید:

ما می دانیم که چگونه تصمیمات اخلاقی انسان را در ماشین ها اجرایی کنیم؛ ولی ما به عنوان افراد جامعه انسانی هنوز در یک معضل ابهام انگیز درمانده ایم. اولا باید تصمیم بگیریم که آیا ارزش های اخلاقی باید در دستورالعمل های رفتار ماشین قرار بگیرند یا اینکه در صورت لزوم، ماشین ها هم باید مانند انسان عمل کنند؟

وزارت حمل و نقل و زیرساخت های دیجیتال دولت فدرال آلمان، اخیرا ۲۰ اصل اخلاقی برای خودروهای خودران تعریف کرده است؛ اما این قوانین بر اساس این فرض هستند که اخلاق انسانی نمی تواند مدل سازی شود. آن ها همچنین در مورد برخی ادعاهای جسورانه درباره چگونگی عملکرد ماشین ها، بحث می کنند.

آیا باید کودکانی  را که ناگهان به وسط جاده می پرند نجات داد یا افراد بزرگ سالی که در مسیر پیاده رو ایستاده اند؟ از نظر آن ها به علت این که کودک خودش باعث این خطر شد، مقصر است و بزرگ سالان در اولویت هستند. اگر چه این استدلال منطقی است؛ اما لزوما به این معنی نیست که یک انسان واقعی در وضعیت مشابه، چگونه عمل می کند.

روش مناسب برای حل این معضل چیست؟ مطالعات دانشگاه اسنابروک پاسخ قطعی نمی دهند؛ ولی این پژوهشگران خاطرنشان می کنند که «تعداد قابل توجهی از حوادثی که قضاوت اخلاقی در آن ها دخیل است، ضرورت وجود سیستم های تصمیم گیری اخلاقی در خودروهای خودران را ایجاد می کند.»

فقط این خودروها نیستند که باید در مورد آن ها فکر کنیم. به احتمال زیاد سیستم ها و ربات های هوش مصنوعی مسئولیت بیشتری در دیگر شرایط مرگ و زندگی مانند بیمارستان ها به عهده خواهند داشت؛ بنابراین به نظر می رسد ایده خوبی باشد که چارچوب اخلاقی برای کار با آن ها ایجاد و اجرایی شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bviRljpa
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه