جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

رئیس سابق اتاق ایران می گوید: عملکرد وزارت اقتصاد دولت یازدهم در بخش تورم قابل قبول بود اما در بخش های رکود و رونق اقتصادی با گرفتاری هایی روبرو هستیم و مسائل مربوط به بهبود فضای کسب وکار همچنان حل نشده باقی مانده است.

رئیس سابق اتاق ایران ضمن ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد در دولت یازدهم عنوان کرد که احیای شورای گفت و گو در دولت یازدهم مهمترین دستاورد وزارت اقتصاد در مورد روابط میان بخش خصوصی و دولتی است اما مسائل مربوط به بهبود فضای کسب و کار همچنان حل نشده باقی مانده است.

محسن جلال پور اظهار کرد: در زمان دولت دهم شرایط به گونه ای بود که شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تعطیل بود و مدت ها هیچ کدام از وزرا به شورای گفت و گو نیامده بودند.

وی ادامه داد: با شروع کار دولت یازدهم شورای گفت و گو را با حضور وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورا آغاز کردیم و به جرات می توان گفت در زمانی که رئیس اتاق بازرگانی بودم، ایشان در تمام جلسات شورای گفت و گو با جدیت حضور می یافت و اهتمام بسیار جدی نسبت به شورای گفت و گو داشت.

رئیس سابق اتاق ایران اضافه کرد: شورای گفت و گو اصلی ترین نقطه ارتباط دولت و بخش خصوصی و شورایی است که از سه قوه در آن حضور دارند و اصولاً تا اندازه زیادی بحث های مربوط به فعالان اقتصادی در آنجا مطرح می شود. این جلسات با حضور دکتر طیب نیا بسیار جدی برگزار شد و مطالب مفیدی در آن مطرح شد و حتی زمانی هم که ایشان خارج از کشور بود اصرار داشت که حتماً جلسه برگزار شود، این در حالی است که برخی دیگر از وزرایی که عضو شورا بودند حتی یک جلسه هم به شورای گفت و گو نیامدند.

جلال پور با اشاره به روابط بخش خصوصی با معاونت های مختلف وزارت اقتصاد گفت: همواره ارتباط تنگاتنگ و تعامل خوبی با معاونت های وزارت اقتصاد داشتیم از جمله رئیس کل گمرک، تعامل سازنده ای داشتیم. از سوی دیگر با سازمان امور مالیاتی ارتباط نزدیکی برقرار کردیم و مباحث مربوط به فضای کسب وکار را با هم دنبال می کردیم.

وی ادامه داد: درزمینهٔ مقررات زدایی جلسات خوبی را با حضور طیب نیا شروع کردیم و بعد از آن دکتر شاپور محمدی کمیته ای برای مقررات زدایی را تشکیل داد و جلسات خوبی برگزار شد. همچنین در این کمیته و کمیته ماده 76 ارتباط مثبتی بین بخش خصوصی و وزارت اقتصاد برقرار شد.

حل همه مشکلات کسب وکار به وزارت اقتصاد مربوط نیست

رئیس سابق اتاق ایران در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: اینکه اگر بخواهیم پاسخ دهیم که چقدر توانستیم از فرصت و ارتباط به وجود آمده استفاده کنیم باید گفت نسبت به میزانی که وزارتخانه اهتمام کرد نتیجه نگرفتیم. به این دلیل که همه مسائل مربوط به فضای کسب وکار به وزارت اقتصاد مربوط نمی شود و بخش هایی به سایر قوا مربوط می شود از جمله مجلس که باید نسبت به تغییر برخی قوانین و همچنین مقررات زدایی ها اقدام کند. اینکه توقع داشته باشیم تمامی مشکلات فضای کسب وکار در وزارت اقتصاد حل و فصل شود درست نیست.

جلال پور تصریح کرد: وزارتخانه های دیگر از جمله وزارت کار، وزارت صنعت و راه و شهر سازی درگیر مسائل مرتبط با فضای کسب وکار هستند و به طور کلی فضای کسب وکار یک موضوع فرا قوه ای است که نیاز دارد در دولت هم بیش از یک وزارتخانه نسبت به آن درگیر شوند. به طور کلی باید گفت ارتباط خیلی بهتری بین بخش خصوصی و وزارت اقتصاد در این دوره نسبت به دوره های قبلی شکل گرفته اما نتیجه آن طوری که باید نشد.

وی با اشاره به وضعیت شاخص های اقتصاد کلان در دولت یازدهم و عملکرد وزارت اقتصاد در این زمینه گفت: اوایل کار که دکتر طیب نیا وزیر اقتصاد شد به ایشان طبیب تورم می گفتند. واقعاً عملکرد وزارت اقتصاد در بخش تورم قابل قبول بود اما در بخش های رکود و رونق اقتصادی با گرفتاری هایی روبرو هستیم. البته نمی توان گفت اکنون کاملاً در رکود هستیم اما شرایط کسب وکار هم آن طوری که باید مناسب نیست و عمده مسئله هم به این برمی گردد که تقاضای لازم در بازار وجود ندارد.

 رئیس سابق اتاق ایران عنوان کرد: سال ها به این شکل بود که مردم به دلیل تورم بالا و اینکه قیمت ها روزبه روز بالا می رفت بیش از نیازشان کالا خریدند و برای همین امروز شرایط تقاضا مناسب نیست. بنابراین عملاً رونقی که انتظار می رود در بازار وجود ندارد. برای همین درزمینهٔ رونق و فضای کسب وکار توفیق چندانی نداشتیم. درست است که چند رتبه بهتر شده ایم اما اثر چندانی نداشته است؛ لذا دولت دوازدهم باید اصلی ترین مسئله خود را بهبود فضای کسب وکار قرار دهد تا بتوان رونق، اشتغال و سرمایه گذاری ایجاد کرد.

جلال پور همچنین درباره اینکه تیم فعلی وزارت اقتصاد می تواند در دولت دوازدهم بر سر کار باشد یا خیر؟ گفت: پیشنهاد ما این بوده است که همواره در مقایسه با افراد تصمیم گرفته شود.  بر اساس آنچه ما می دانیم در میان گزینه های فعلی دکتر طیب نیا باتجربه چهار ساله گذشته و عملکردی که داشته همچنان می تواند کار را ادامه دهد و گزینه موجه تر است. البته اگر گزینه هایی مطرح باشند که ما نمی دانیم که ظرفیت بالاتری برای عبور از مشکلات داشته باشند مطمئناً دکتر طیب نیا و همکاران ایشان آمادگی دارند. اما به نظر می رسد دکتر طیب نیا گزینه مقبول تری است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bwa9SGBP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه