استیو توباک یکی از صاحب نظران عرصه کسب وکار است. در این ایده قصد داریم پنج ویژگی که برای کسب موفقیت در کسب وکار ضروری است، مورد بررسی قرار دهیم. این ویژگی ها براساس تحلیل نحوه عملکرد برندهای برتر سال های اخیر است.
1- هنگامی که در دانشگاه هاروارد تحصیل می کردم، یکی از استادان توصیه جالبی به دانشجویان کرد: در دنیای کسب و کار باید تحمل انتقادها و توصیه های دیگران را داشته باشید. نیازی نیست به همه توصیه ها عمل کنید، با این حال استقبال از آنها ضروری است. بر همین اساس تفکر نقادانه یکی از راهکارهای مفید در بررسی پیشنهاد های موجود و انتخاب یا رد آنهاست. امروزه با پیشرفت تکنولوژی همه ما در میان طیف وسیعی از تبلیغات گرفتار شده ایم.
در این میان آنچه از تحلیل های بسیاری از افراد به دور مانده ، استدلال منطقی است. به عبارت بهتر، در حال حاضر تشخیص میان آنچه واقعی و قابل تحقق است با آنچه تنها یک تصویر خیالی ناشی از تبلیغات است، بسیار دشوار شده است. پیشنهاد من برای غلبه بر این قبیل مشکلات ساده است. در واقع همه فرآیندها و بینش ها را با دیده تردید بنگرید. شک همان چیزی است که شما را به سوی راهکارهای بهتر راهنمایی خواهد کرد.
2- امروزه اغلب افراد ابتدا ایمیل های خود را چک کرده، سری به حساب توییترشان زده، تماس های اخیرشان را چک کرده و سپس شروع به فعالیت کاری شان می کنند. اگر یک تحلیل دقیق از مدت زمان لازم برای انجام این کارها داشته باشیم، چیزی در حدود نیمی از ساعت مفید اداری صرف چنین فعالیت های بیهوده ای می شود. اگر به صورت جدی به دنبال کسب موفقیت هستید، باید فکری به حال اتلاف زمان تان کنید. برنامه ریزی منسجم در این میان می تواند راه حل مناسبی باشد.
بر این اساس آنچه اهمیت دارد، ایجاد تغییرات در روند فعالیت خودتان است. پس از انجام این مرحله می توانید به سراغ سایر کارمندان رفته و عملکردشان را اصلاح کنید. اگرچه این فرآیند ضروری است، با این حال نسبتا زمان بر خواهد بود. بنابراین در اجرای را حل مذکور عجله نکنید.
3- امروزه همه ما در حال تبدیل شدن به آواتارهای مجازی هستیم. توسعه خیره کننده شبکه های مجازی باعث وابستگی بیشتر افراد به چنین محیط های غیرواقعی شده است. توییت ، لایک، کامنت و اشتراک گذاری فایل ها تبدیل به یکی از عادت های حیاتی ما شده است. مشکل اصلی چنین امری نفوذ رفتارهای خشک به محیط کار و خلأ رفتارهای انسانی است. به عبارت بهتر آنچه انسجام سازمانی را تامین می کند از دل رفتارهای خشک و غیرواقعی مجازی بیرون نخواهد آمد. بر همین اساس به عنوان بخشی از یک شرکت شما نیازمند برقراری ارتباط عاطفی و روانی با همکاران و کارمندان تان هستید.
براساس آمارهای اخیر حدود 70 درصد مدیران در اروپا با مشکل عدم توانایی در برقراری ارتباط مناسب با کارمندان دست وپنجه نرم می کنند. اگر می خواهید توانایی تاثیرگذاری روانی تان را از دست ندهید، توصیه من کنترل استفاده از شبکه های مجازی است. همچنین در کنار این امر باید مهارت های ارتباطی خود را نیز تقویت کنید. در دنیای واقعی مزیت اصلی یک فرد موفق در اغلب کسب وکارها توانایی وی برای سازش و اجماع با دیگران (سرمایه گذاران، شرکای تجاری و مشتریان) است. بنابراین بهتر است از پشت پروفایل مجازی تان بیرون بیایید.
4- یکی از تصورهای رایجی که در مورد مدیران موفق وجود دارد، پیگیری ایده های متخلف به صورت همزمان است. اگرچه این امر می تواند کمک موثری در راستای پیشبرد اهداف سازمانی کند، با این حال در عمل چنین امری کمتر ممکن است.
همچنین به انجام رساندن یک ایده مشخص و سپس پرداختن به ایده های دیگر منطقی تر به نظر می رسد. بر این اساس بهتر است تمرکزتان را روی ایده ای مشخص گذاشته و تلاش کنید آن را به سرانجام رسانید. همچنین در مورد انجام همزمان ایده های متفاوت آنچه افراد فراموش می کنند، پیوند و هماهنگی ذاتی طرح هایی است که به صورت همزمان پیگیری می شوند. بر این اساس حتی اگر قصد اجرای چند پروژه متفاوت را دارید، نکته مهم، پیوند و هماهنگی آنها با یکدیگر است.
5- روحیه رقابت مهم ترین وآخرین ویژگی برای کسب موفقیت در دنیای کسب وکار است. اگر نگاهی به اطراف تان بیندارید، همه جا رقابت تنگاتنگ میان برندهای مختلف موج می زند.
در عرصه نوشیدنی میان پپسی و کوکاکولا، در زمینه دیجیتال میان اپل و سامسونگ و همچنین در عرصه شبکه های اجتماعی میان فیس بوک و توییتر، همه جا تاکید بر مزیت های رقابت پذیر حرف اول را می زند. بر همین اساس به دنبال راهکارهایی برای افزایش توان رقابتی برندتان باشد. قیمت، کیفیت و ارتباط بهینه با مشتریان سه گزینه متداول در این زمینه هستند. با این حال راه حل های ظریف تری نیز وجود دارند، تنها باید خلاقیت و دید شکاکانه به فرآیندها را به کار بگیرید.
پرسش هایی برای پیشرفت
ویژگی های مطرح شده در بخش قبلی از اهمیت حیاتی در کسب وکار برخوردار هستند. پرسش اصلی در این میان میزان مهارت شما در هر کدام از این موارد است. بهبود عملکرد در هر کدام از آنها تاثیر مستقیم روی کسب وکارتان خواهد داشت.