پنجشنبه, ۴ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

ساختارمند کردن همکاری فناورانه در حوزه بین الملل و نیز راه اندازی 15 کارگزاری تجاری برون مرزی ازجمله دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه بین الملل در بخش علم و فناوری است.

دولت یازدهم علاوه بر موفقیت در برخی از بخش های علم و فناوری از قبیل اجرایی کردن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و تحقق شکل گیری 3هزار شرکت دانش بنیان در داخل کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دستاوردهایی نیز در حوزه بین الملل در زمینه همکاری های فناوری بین المللی بین شرکت ها و نهادها و سازمان های بین المللی و نیز همکاری اقتصادی در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان و حضور هرچه بیشتر شرکت های داخلی در صحنه بین الملل با همکاری این معاونت داشته است.

سیداحمدرضا علایی طباطبایی، مدیرکل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دوره جدید فعالیت خود در دولت یازدهم به دنبال مکانیسمی برای همکاری با کشورها در زمینه همکاری فناوری و نیز انتقال تکنولوژی بود.

وی بیان کرد: این امر قبلا هم در بخش دولتی و هم خصوصی، در ارتباط های موردی با کشورهایی که بتوانند انتقال فناوری داشته باشند دیده شده بود، اما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت یازدهم به دنبال ساختارمند کردن این امر برآمد.

علایی طباطبایی اظهارکرد: نخستین کار در این راستا، اولویت بندی کشورها و برقراری ارتباط با آنها براساس اولویت ها و نیاز کشور بوده است و این کار به خوبی انجام شد. در حال حاضر کشورهای هدف ما که الان این ساختار به خوبی در رابطه با آنها تعریف شده است، روسیه در حوزه کشورهای مشترک المنافع، اتریش از کشورهای اروپایی، کره جنوبی و چین از کشورهای آسیایی و برزیل از کشورهای آمریکایی هستند که برای این کشورها ساختار طراحی شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با برخی از کشورها کمیسیون مشترک اقتصادی داریم و برخی از وزارتخانه ها متولی کمیسیون های مشترک بین کشورهای مختلف هستند، گفت: یکی از کارهایی که از ابتدا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تعاملات به دنبال آن بود، تعریف سرفصلی برای همکاری های فناوری بوده است و این کار در کمیسیون های مشترک اقتصادی انجام شد. در حال حاضر با کشورهای فوق، یک ساختار همکاری فناوری یا ذیل کمیسیون مشترک یا فراتر از آن تعریف کرده ایم.

وی یادآور شد: به طور مثال با کشور روسیه کمیسیون مشترک اقتصادی داریم که مسئول آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، ولی کمیسیون همکاری علمی و فناوری نیز با روسیه شکل گرفته که مسئول آن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و معاون نخست وزیر روسیه است و ذیل آن موضوعات فناوری از قبیل نانو، بایو، علوم شناختی، هوایی، فضایی، همکاری دانشگاهی، انرژی و همکاری منطقه ای، حوزه سلامت، تجهیزات پزشکی و دارو به صورت تخصصی انجام می شود.

علایی طباطبایی ادامه داد: این همکاری ها در سطح پروژه مشخص شده و ذی نفع آن بخش خصوصی است. در مورد کشور روسیه تاکنون این امر به خوبی اجرا و تاکنون سه جلسه کمیسیون همکاری علمی و فناوری برگزار شده و پروژه ها مشخص شده اند.

وی با اشاره به اینکه 15 قرارداد تحت سرفصل سلامت در همکاری با روسیه منعقد شده است یادآور شد: یکی از حوزه هایی که در همکاری مشترک با روسیه بسیار خوب پیشرفت کرده، حوزه سلامت، تجهیزات پزشکی، بهداشت و داروهای نوترکیب است. تعدادی از قراردادهایی که در این بخش منعقد شده، در زمینه فروش تکنولوژی به روسیه است که تاکنون نداشته ایم یا قرارداد تولید دارو در روسیه و نیز قرارداد انتقال تکنولوژی واکسن به ایران.

وی گفت: نمونه دیگر آن نیز همکاری با کشور اتریش است که در این زمینه نیز ایران یک برنامه همکاری پنج ساله اقتصادی با کشور اتریش دارد که وزارت صنایع آن را تدوین کرده است. بخش برجسته آن همکاری فناورانه با اتریش است که تاکنون بیشتر در زمینه انتقال فناوری از اتریش به ایران در زمینه محیط زیست، انرژی های تجدیدپذیر و فناوری صنایع معدنی بوده است.

علایی طباطبایی با بیان اینکه در همکاری دوجانبه بیشتر به دنبال ایجاد مکانیسم بوده ایم، گفت: با سازمان ها و نهادهای بین المللی نیز سعی کرده ایم این مکانیسم ها را تعریف کنیم، مثلاً سازمان همکاری های اسلامی در زمینه تصویب جایزه مصطفی(ص) و تعامل در زمینه این جایزه با بانک توسعه اسلامی، در زمینه همکاری های چندجانبه نیز این سرفصل ها وجود دارد که در سه سال گذشته پیگیری کرده ایم.

سال 95 نیز سال به بار نشستن بسیاری از این موضوعات بود و ان شاءلله تا پایان دولت ادامه دارد و ساختار به نحوی است که در سال های آینده به راه خود ادامه دهد و دیگر محدود به همکاری های موردی و تصادفی نباشد و در قالب یک سیستم و مکانیزم به کار خود ادامه دهد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/jm2snqVy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه