چندین بیمارستان در بریتانیا از سوی ویروسی به نام «WannaDecryptor» مورد هدف حملات سایبری قرار گرفتند که موجب بروز اختلالاتی در سیستم خدمات اورژانس این کشور شد. رسانه های بریتانیایی روز جمعه گزارش دادند در پی یک حمله سایبری سنگین، سازمان خدمات بهداشت ملی این کشور از جمله بیمارستان ها دچار اختلال شدند.
به گزارش بی بی سی، بیمارستان های لندن، بلکبرن، ناتینگهام، کامبریا و هرفورشایر به دنبال این حمله و نیز از کار افتادن سیستم انفورماتیک دچار مشکل شده اند. سازمان خدمات بهداشت ملی بریتانیا نیز تأیید کرده که به دنبال این حمله سایبری، فعالیت سیستم های انفورماتیک این نهاد بهداشتی به منظور محافظت از آنها متوقف شده است، به این معنی که کل سیستم ها در بیمارستان ها آفلاین بوده و بیمارستان ها تحت این شبکه هیچ گونه پذیرشی ندارند.
در همین حال شبکه اسکای نیوز به نقل از پزشکان بریتانیایی گزارش داده بیمارانی که دچار مشکلات فوریتی بوده اند به بیمارستان ها یا مراکز درمانی که از حمله سایبری یاد شده مصون مانده اند، ارجاع داده می شوند. پستی هم روی صفحه توییتر سازمان خدمات بهداشت بریتانیا منتشر شده تحت عنوان «متعاقب یک حمله مظنون سایبری در سطح ملی، ما تمامی اقدامات ممکن را برای حفاظت از سیستم داخلی مان، به کار گرفته ایم.»
خدمات بهداشت ملی بریتانیا (به طور مخفف ان اچ اس) برای نخستین بار در سال 1948 و پس از پایان جنگ جهانی دوم به منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحان جنگی راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک میلیون و 600 هزار کارمند، به صورت رایگان به مردم بریتانیا خدمات بهداشتی ارائه می کند. این نهاد بهداشتی درحال حاضر 64 میلیون و 100 هزار نفر را در کل بریتانیا (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش دارد که 53 میلیون و 900 هزار نفرشان در خود انگلیس هستند.
اهمیت حفاظت از اطلاعات درمانی
گزارش های جهانی نشان می دهد در ماه های ابتدایی سال 2017، تعداد حملات سایبری به مراکز بهداشتی و درمانی، به خصوص بیمارستان ها افزایش یافته است و همین امر می تواند نشانگر روند رو به تکامل و تغییر عملیات مخرب سایبری در سطح جهانی باشد.
البته هنوز منابع رسمی بریتانیا اطلاعاتی درباره این حمله و هدف آن منتشر نکرده اند، اما در اواخر سال گذشته برخی از وب سایت های سازمان خدمات بهداشت ملی بریتانیا از سوی گروهی وابسته به داعش مورد حملات سایبری قرار گرفته بودند.
ویلند آلج، مدیر ارشد بازنشسته شرکت باراکودا نتورکز طی اظهارنظری در این مورد می گوید: «اطلاعات حساس و شخصی موجود در داده های مربوط به سوابق پزشکی و درمانی 100 بار از اطلاعات مالی به سرقت رفته، با ارزش تر و مهم تر هستند. از همین رو، افزایش حملات سایبری به خدمات بهداشت ملی بریتانیا، به هیچ وجه عجیب و غیر معقول به نظر نمی رسد.»
به عقیده او، امنیت دیجیتال و سیستم های مربوط به حوزه پزشکی، فرسنگ ها با استانداردهای لازم فاصله دارند و بیمارستان ها و دیگر زیرساخت های پزشکی نمی توانند منتظر ایمن شدن سامانه های شان بمانند. به عبارت دیگر، آنها باید به منظور حفاظت از اطلاعات بیماران، در مقابل حملات و سرقت ها، امنیت شبکه های شان را با استفاده از ایجاد یک سازوکار انعطاف پذیر و بنیادین افزایش دهند.