چین قصد دارد در سال آینده دانشنامه اینترنتی خود را در اختیار کاربران قرار دهد. پکن امیدوار است این دانشنامه برای کاربران چینی نقشی همانند دانشنامه مشهور «ویکی پدیا» ایفا کند.
مقام های چینی، ویکی پدیا و بریتانیکا را رقبای اصلی دانشنامه اینترنتی خود می دانند. به باور آنها، این دانشنامه چینی باید در خدمت اشاعه قدرت نرم چین در جهان باشد. این دانشنامه به صورت رایگان و منحصرا برای چینی ها خواهد بود.
هرچند این دانشنامه چینی با ویکی پدیا شباهت هایی دارد، ولی تفاوت اصلی این دانشنامه با ویکی پدیا آن است که امکان ویرایش فایل ها توسط مردم وجود ندارد. همچنین نباید انتظار داشت که جست وجوهایی مانند «میدان تیانانمن 1989» یا «گروه معنوی فالون گونگ» در جست وجوهای شما نمایش داده شود.
گفته می شود که فقط پژوهشگران و کارشناسانی که توسط پکن انتخاب شده اند می توانند در این دانشنامه مطلب بنویسند و این یکی از آخرین اقدامات دولت چین برای کنترل دسترسی اطلاعات در اینترنت است. سردبیر بخش تاریخ علوم و فناوری اذعان داشت: «پژوهشگران می گویند که همواره حقیقت و صداقت را سرلوحه کار خود قرار می دهند و ویرایش و بررسی های خود را به دقیق ترین روش ممکن انجام می دهند. اگر اختلاف نظری پیش آید، کمیته مسئول باید به این اختلاف نظر رسیدگی کند.»
وی افزود: «علم، حاصل آرای دموکراتیک نیست که مجبور باشید برای متقاعد کردن دیگران، دلایل محکم ارائه قانع کننده ارائه دهید.»تلاش برای ارائه 300000 مطلب در زمینه های علوم، ادبیات، سیاست و تاریخ توسط دپارتمان تبلیغات مرکزی حزب کمونیست در حال پیگیری است.
این مقالات افکار عمومی را از طریق دستورالعمل ها به سمت رسانه ها، شبکه های اینترنت و صنعت چاپ و نشر و همچنین نظارت بر بخش آموزش و پرورش چین هدایت می کند. تاکنون نام بیش از 20هزار متخصص و فعال دانشگاهی چین در لیست نویسندگان مقالات این دانشنامه ثبت شده است.
قرار است این دانشنامه تا سال 2018 در اختیار عموم قرار گیرد. چین بیش از 700 میلیون کاربر در فضای مجازی دارد اما قوانین سخت گیرانه ای برای دسترسی کاربران به سایت های خارجی به اجرا گذاشته است.