شرکت های آلمانی موفق شدند در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از یک هزار میلیارد یورو از محل صادرات کالاهای خود درآمد کسب کنند.
1. کشتی های غول پیکر
چه لذتی دارد منظره عبور یک کشتی اقیانوس پیما از کنار یک خانه روستایی. این کشتی مسافربری بزرگ که در «پاپنبورگ» آلمان ساخته شده به سمت دریای شمال در حرکت است. به زودی همین کشتی میزبان هزاران گردشگر از سراسر جهان خواهد بود. فروش چنین کشتی هایی گرچه برای ایالت نیدرساکسن آلمان، بسیار سودآور است، ولی این کشتی غول پیکر هنوز در بین ۱۰ کالای پرفروش صادراتی آلمان قرار ندارد.
2. صادرات ناخوشایند
جنگ افزارهای ساخت آلمان در شمار کالاهای پرفروش صادراتی هستند. موضوعی که چندان باب میل جامعه صلح طلب آلمان نیست. اما صادرات تفنگ، زیردریایی یا تانک های مدل لئوپارد در رده های آخر 10 کالای پرفروش صادراتی آلمان قرار دارند.
3. فلزهای سودآور
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی اداره آمار آلمان، صادرات فلز در رده هفتم برترین کالاهای صادراتی آلمان قرار دارد. به عنوان نمونه، آلومینیوم، یعنی فلزی که از جمله برای بسته بندی فرآورده های خوراکی مانند شکلات مورد استفاده قرار می گیرد. آلمان در سال ۲۰۱۵ مجموعا ۵۰میلیارد یورو فلز صادر کرده است.
4. خودروهای خدماتی و تجاری
خودروهای بزرگ مثل اتوبوس، ماشین های شهرداری از قبیل ماشین های جمع آوری زباله، کامیون های ساخت آلمان نیز در خارج از مرزهای این کشور بسیار محبوب هستند. ۵۷ میلیارد یورو مجموع فروش چنین خودروهایی در سال ۲۰۱۵ بوده است. چیزی در حدود ۵ درصد کل صادرات آلمان در آن سال.
5. داروهای پرفروش
فرآورده های دارویی ساخت آلمان درسطح جهان از شهرت بسیاری برخوردارند. صنایع دارویی و طبی آلمان همچنان از اختراعات و کشفیات یکصدساله خود سود می برد. در سال ۲۰۱۵، آلمان نزدیک به ۷۰ میلیارد یورو دارو صادر کرده است.
6. افزارهای برقی
برق پدیده کم خطری نیست. تنها یک تماس کوتاه با جریان برق می تواند منجر به مرگ شود. از این رو تولید وسایل برقی به دانشی بالا نیاز دارد. دانشی که صنایع و تولیدکنندگان آلمانی برای تهیه وسایل برقی به کار می گیرند. در سال ۲۰۱۵ صادرات وسایل برقی آلمان بالغ بر ۶ درصد از کل صادرات ۱۲۰۰ میلیارد یورویی آلمان بود.
7. افزارهای بصری و داده پردازی
شرکت های آلمانی در سال ۲۰۱۵ موفق شدند حدود ۱۰۰ میلیارد یورو بابت صادرات چنین کالاهایی کسب درآمد کنند. به این ترتیب ۸ درصد از کل صادرات آلمان در آن سال به محصولات های تک و عدسی های پیشرفته بر می گردد.
8. فرآورده های شیمیایی
محصولات و فرآورده های شیمیایی صادراتی آلمان به دارو محدود نمی شود. شرکت های بزرگ آلمانی هرسال میلیاردها یورو بابت صادرات گازها و مایعات شیمیایی کسب درآمد می کنند. در سال ۲۰۱۵ درآمد این شرکت ها از صدور فرآورده های شیمیایی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد یورو بوده است. به این ترتیب صادرات فرآورد ه های شیمیایی در مجموع صادرات آلمان در رتبه سوم قرار داشته است.
9. ماشین آلات صنعتی
می گویند آلمان سرزمین مهندسان است. کلیشه ای که چندان دور از واقعیت هم نیست. صنایع ماشین سازی آلمان در اقتصاد صادراتی این کشور در رتبه دوم قرار دارد. در سال ۲۰۱۵، ماشین سازی آلمان مجموعا ۱۶۹ میلیارد یورو صادرات داشت. البته میزان سفارش خرید ماشین آلات از آلمان به اوضاع اقتصادی جهان وابسته است. هرگاه آهنگ رشد اقتصادی در جهان افزایش یابد، میزان خرید چنین کالاهایی از آلمان نیز افزایش می یابد.
10. در صدر صادرات
صادرات خودروهای ساخت آلمان در صدر کالاهای صادراتی این کشور قرار دارد. خودروهای شرکت های فولکس واگن، ب ام و، پورشه و دایملر (مرسدس بنز) در سطح جهان بسیار محبوب هستند. صنایع خودروسازی آلمان در سال ۲۰۱۵ مجموعا ۲۲۶ میلیارد یورو خودرو و لوازم یدکی صادر کرد ند. حتی جنجال های ناشی از دست کاری داده های مربوط به آلاینده های شرکت فولکس واگن نیز تاثیر چندانی در میزان فروش و صادرات این صنایع نداشته است.
11. خودروهای برقی
آلمان در عرصه تولید خودروهای برقی نیز بسیار فعال است. گرچه میزان تولید و صدور این خودروها هنوز به حدی نیست که بتواند تأثیری بر میزان صادرات ۱۲۰۰ میلیارد یورویی آلمان داشته باشد، اما گامی است برای آینده صنایع خودروسازی.