چهارشنبه, ۳ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

محمود واعظی تاکید دارد که دولت دسترسی آزاد به فضای مجازی را از جمله حقوق شهروندی می داند و بر همین اساس با جدیت ایستاده  تا هیچ دستگاهی نتواند برای دسترسی مردم به فضای مجازی مشکل تراشی کند.

وزیر ارتباطات به تشریح اقدامات دولت یازدهم در حوزه فضای مجازی و زیرساخت های آن پرداخت و بحث فیبر نوری و واگذاری آن، ایجاد شبکه های مجازی بومی و استقرار دولت الکترونیک را از جمله برنامه های وزارت ارتباطات دولت دوازدهم در صورت ریاست جمهوری حسن روحانی دانست.

وی در عین حال از تلاش دولت برای جلوگیری از قطع اینترنت در ایام انتخابات خبر داد.

محمود واعظی در ابتدای صحبت های خود در توضیح اقداماتی که دولت یازدهم در حوزه فضای مجازی انجام داده است، اظهار کرد: در دولت قبل ما جزو منتقدان برخی تصمیم گیری ها به شمار می رفتیم، اما به دلیل مصالح نظام همواره جزو مجموعه هایی بودیم که سکوت کرده و بسیاری از دیدگاه های خود در حوزه های مختلف مانند اقتصاد، سیاست خارجی و . . . را بیان نمی کردیم.

وی عنوان کرد: البته اگرچه ما در آن دوره با نحوه کارکرد دولت و مدیریت آن مشکلات متعددی داشتیم، اما زمانی که بر سر کار آمدیم تازه متوجه شدیم تا چه اندازه نسبت به دولت قبلی خوش بین بوده ایم، چراکه مسائل بسیار بیش از آنچه ما فکر می کردیم به  هم ریخته بود و در حوزه های مختلف اقداماتی مانند بی قانونی و کار بدون کارشناسی صورت گرفته در دولت نهم و دهم معضلات متعددی به همراه داشت.

وزیر ارتباطات دولت یازدهم افزود: از سوی دیگر در ابتدای کار نگاهی بسیار تنگ نظرانه به حوزه ICT و فضای مجازی وجود داشت؛ به این معنا که بسیاری بدون آنکه وضعیت این حوزه در دنیا را مطالعه کرده و از سهم آن در تولید ناخالص ملی اطلاع داشته باشند، بدون آنکه از تاثیر این حوزه در توسعه کسب و کارهای الکترونیک و اشتغال یا ارتقای دانش بدانند، بدون آنکه بدانند این عرصه چه تاثیری در بهره وری و مبارزه با فساد و جعل و تبعیض دارد، نسبت به آن موضع گیری می کردند.

وی ادامه داد: به همین دلیل در دولت گذشته نه تنها برای این بخش بودجه ای اختصاص داده نمی شد بلکه حتی در ماه های پایانی دولت پا را از این مرحله نیز فراتر گذاشته و تصمیم به ادغام این وزارتخانه با وزارت راه و شهرسازی داشتند؛ تا جایی که حتی در دوره ای وزیر ICT نیز عزل شده و برای مدتی وزیر راه و شهرسازی سرپرست وزارت ارتباطات شد.

واعظی افزود: این اتفاقات در حالی رخ داد که خوشبختانه کارشناسانی که در وزارت ارتباطات حضور داشتند اهل تحقیق بوده و فضای مجازی را در ایران و دنیا شناخته و نقش آن را می دانستند. به همین دلیل این مطالب را به نمایندگان مجلس و دفتر مقام معظم رهبری منتقل کردند و با حمایت دفتر رهبری و مجلس برخلاف تمایل دولت قبل این وزارتخانه ادغام نشد.

وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: ما وارث چنین شرایطی بودیم. از سوی دیگر چشم انداز ۲۰ ساله گویای آن بود که باید در بخش فناوری جزو کشورهای اول منطقه باشیم، اما طی سال های گذشته کشورهای دیگر با سرعت در این حوزه سرمایه گذاری و رشد کرده بودند و ما در این عرصه وضعیت خوبی نداشتیم.

وی ادامه داد: پس از طرح این موضوع با ریاست جمهوری با شناختی که ایشان از فضای بین الملل داشتند و اعتمادی که به کار کارشناسی نزدشان وجود داشت، دیدگاه های ما پذیرفته و این موضوع در اولویت های دولت قرار گرفته و دست ما باز گذاشته شد و حمایت های کافی نیز به عمل آمد تا در این بخش سیاست های توسعه ای طراحی و پیگیری شود.

واعظی افزود: این اتفاقات در شرایطی رخ داد که فروش نفت ما زیر یک میلیون بشکه در روز و قیمت آن نیز به سرعت در حال کاهش بود. در چنین شرایطی این نگرانی وجود داشت که دولت چگونه از پس مخارج اساسی و ضروری کشور مانند یارانه ها یا حقوق کارمندان برخواهد آمد؟ با این وجود در تمام این مدت سیاست های توسعه ای دولت در بخش ICT دنبال شد و ما توانستیم زیرساخت های مدنظر خود را تامین کنیم.

پیشرفت سه برابری دولت الکترونیک

این عضو کابینه اقتصادی دولت همچنین به بحث دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: راه اندازی دولت الکترونیک از گذشته یکی از آرزوهای کشور بوده و در دولت های مختلف وزارت ارتباطات روی این موضوع کار کرده بود، ولی پیشرفت چندانی در این حوزه صورت نگرفته و تا آغاز دولت یازدهم در این حوزه تنها ١١ درصد پیشرفت ایجاد شده بود، اما اکنون این طرح به پیشرفت ۱۰۰ درصدی رسیده و تمام زیرساخت های مربوط به آن آماده شده است.

البته لازم است در این حوزه دستگاه های مختلف نیز اقدام به انتشار اطلاعات خود کنند که تاکنون تنها ۳۵ درصد دستگاه ها در این حوزه ورود کرده اند که قطعا انتظار ما به مراتب بیش از این بوده و تلاش داریم پس از پایان هیاهوهای انتخابات فاز اول این پروژه را بهره برداری کنیم.

باز هم موقع انتخابات اینترنت قطع خواهد شد؟

واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در دوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری شاهد قطع اینترنت در کشور بودیم، آیا در این دوره نیز تلاشی برای این موضوع رخ داده؟ توضیح داد: یکی از دلایل قطع دسترسی اینترنت آن بود که ظرفیت پهنای باند موجود در کشور برای دسترسی تعداد بالای کاربران کفایت نمی کرد و شبکه به نوعی مختل می شد، اما اکنون ظرفیت به قدری بالا رفته که هر چه میزان استفاده افزایش یابد هنوز ظرفیت برای دسترسی به اینترنت وجود دارد. ضمن آنکه ما در این دولت با جدیت ایستاده ایم تا هیچ دستگاهی نتواند برای دسترسی مردم به فضای مجازی مشکل سازی کند.

 پرتاب ماهواره مخابراتی ناهید پیش از پایان دولت

وی در بخش پایانی صحبت های خود نیز به بحث ماهواره ها اشاره کرد و با تاکید بر تاثیر برجام در پیشرفت این بخش، بیان کرد: امور تحقیقاتی چند ماهواره سنجشی در گذشته انجام شده بود، اما باید توجه داشت در دنیا هم روند کار به این شکل است که تا زمانی که ماهواره ها لانچ نشده و از آنها بهره برداری نشود، تحقیقات تکمیل شده به شمار نمی رود. بر همین اساس ما مرحله دیگری را پشت سر گذاشته و تلاش داریم تحقیقات را به مرحله عمل یا پرتاب نزدیک کنیم.

وی ادامه داد: بر این اساس اکنون دو ماهواره آماده وجود دارد که یکی از آنها ماهواره سنجشی «امیرکبیر» و دیگری ماهواره مخابراتی «ناهید» است که بیش از ۹۷ درصد امور مربوط به آن انجام شده و امیدواریم در ماه رمضان یا پس از آن این ماهواره ها پرتاب شوند.

واعظی همچنین از تکمیل ۹۵ درصد امور مربوط به ماهواره امیرکبیر خبر داد و در عین حال یادآور شد: ماهواره «دوستی» دیگر ماهواره سنجشی است که در دولت یازدهم و پژوهشگاه فضایی امور مربوط به آن دنبال شده است.

وی در عین حال با اشاره به جدایی سازمان فضایی از بدنه وزارت ارتباطات گفت: طی سال های گذشته برای مدتی سازمان فضایی از بدنه وزارت ارتباطات جدا شده بود که با کمی تاخیر مجددا در ابتدای دولت تدبیر و امید این بخش به وزارت ارتباطات پیوست. بر همین اساس ما ماموریت داشتیم که دو ماهواره ملی را که ۱۰۰ درصد آنها بومی باشد رونمایی کنیم.

وزیر ارتباطات همچنین از پیگیری های سازمان صدا و سیما برای طراحی یک ماهواره خاص این سازمان خبر داد و افزود: امور مربوط به این ماهواره نیز در حال پیگیری و انجام است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/rFK7bDO3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه