چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

تغییر الگوی مصرف طبقه متوسط در آفریقا

7 سال پیش ( 1396/2/19 )
پدیدآورنده : فاطمه مرادی  

مطالعات جدید نشان می دهد که تغییرات جدیدی در الگوی رفتار مصرف کنندگان آفریقایی در حال وقوع است. براساس مطالعه ای که از سوی مؤسسه Kantar TNS  انجام شده، طبقه متوسط در آفریقا طی دهه آتی رشد قابل توجهی خواهند داشت.

نتیجه این مطالعه در نشریه Abidjan منتشر شده و نشان می دهد ظهور چنین پدیده ای به نفع توزیع کنندگان کالا و محصولات است، چرا که این قشر مصرف کنندگان اصلی جامعه خواهند بود.

در پی افزایش بیش از پیش قدرت خرید در میان طبقه متوسط که از این مطالعه بر می آید، در کشور های سنگال، ساحل عاج و کامرون نیاز های جدید ظهور می کنند و در نتیجه الگوی مصرف تغییر می کند.

بانک های توسعه آفریقایی، ویژگی های این طبقه متوسط را جامعه ای جوان، تحصیلکرده، شهرنشین، دارای شغل های ثابت و درآمد نسبتا خوب توصیف می کنند که کالا و محصولات مصرفی و مورد نیاز آنها عمدتا پوشاک، لوازم الکترونیکی، خودرو، بیمه و خدمات سلامتی است.

به علاوه، مصرف کنندگان آفریقایی در انتخاب کالا و محصولات دقیق هستند. برای آنها کیفیت محصولات و نام تجاری اهمیت دارد که همین موضوع زمینه جذب سرمایه گذاران را مهیا کرده است.

به عنوان مثال سال 2015 فروشگاه زنجیره ای فرانسوی Carrefour در کشور آفریقای جنوبی راه اندازی شد و در چشم انداز توسعه آن قرار است تا پایان سال 2024 این فروشگاه در هشت کشور آفریقای غربی و مرکزی نیز افتتاح شود.

رقابت میان برند های تجاری معتبر دنیا در آفریقا به راه افتاده و هر کدام سهم خود را از این قاره مطالبه می کنند. فروشگاه های وال مارت و Sud-Africain Shoprite  نیز رقبای حاضر در میدان هستند.

فرصتی برای سرمایه گذاران

به عقیده کارشناسان، ظهور طبقه متوسط در آفریقا می تواند به ایجاد تحرک و ثبات اجتماعی کشور های این منطقه به واسطه افزایش مهارت های اصلی، افزایش فرصت های شغلی و گسترش شبکه مالیاتی، کمک کند و در نتیجه رونق اقتصادی به همراه بیاورد که برای کشور ها حیاتی است. این مسئله موجب رشد سرمایه گذاری در آفریقا و افزایش صادرات کشورهای آفریقایی شده است.

 براساس آمارهای مرکز بین المللی تجارت، درآمد صادراتی آفریقا از ۳۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۶۶۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ افزایش داشته که معادل رشد ۱۰۰ درصدی بوده است. البته این رقم در سال ۲۰۱۴ به کمتر از ۵۶۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.

این مسئله موجب شده است رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی در این مدت به طور متوسط به بیش از ۳.۶درصد برسد، البته آمارهای بانک جهانی نشان می دهد رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه و نوظهور در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ با کاهش روبه رو شده است. کاهش رشد اقتصادی آفریقا تا حد زیادی به علت کاهش درآمدهای صادراتی بوده است.

براساس طبقه بندی بانک جهانی مبتنی بر کشورهای وارد کننده و صادرکننده، از ۲۱ صادرکننده در این مطالعه (به غیر از بوتسوانا، بروندی، کنیا، لیبی، مالاوی و تانزانیا) ۱۵ کشور با افزایش فلاکت اقتصادی بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ روبه رو شده اند.
 شاخص های فلاکت در کشور های آفریقایی

براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد نیز شاخص های جدید داستان اقتصادهای در حال رشد سریع آفریقا را بیان می کند که در اثر افزایش قیمت کالاها، تغییرات جمعیتی مطلوب، توسعه صنایع و اقتصادهای خدماتی، رشد سریع طبقه متوسط، شور و اشتیاق این قاره برای فناوری و همین طور شرایط سیاسی و امنیتی مطلوب تر به وجود آمده است.

 به طور کلی آفریقا طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی با بهبود شرایط اقتصادی و کاهش فلاکت اقتصادی روبه رو شده است. به غیر  از کشورهایی که مشکلات سیاسی داشتند، همه کشورهای منطقه با بهبود شرایط اقتصادی روبه رو شده اند.

از ۲۵ کشور مورد مطالعه، ۱۸ کشور طی سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ با بهبود وضعیت اقتصادی مواجه شدند، کشورهای کیپ ورده، مصر، گینه اریتره، گامبیا، لیبی، مالاوی و مراکش استثنا هستند.

منبع : Dinero
برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/XF19HLOD
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه