دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

وزیر نفت با اظهار شگفتی نسبت به وضعیت وزارت نفت در سال 92 گفت: هنگامی که در میانه سال ۱۳۹۲ وارد وزارت نفت شدم نه فرد ناآشنایی با نفت بودم و نه در سطح وزارتخانه کم سابقه، اما وضعیت آن روز نفت من را شگفت زده کرد. در آن زمان جریان نابسامانی در صنعت نفت وجود داشت و ما زمان طولانی را صرف تحکیم روابط کردیم.

به گزارش «فرصت امروز»، بیژن زنگنه روز گذشته در آیین گشایش بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: این شما هستید که تصمیم می گیرید ایران آینده، چگونه و با چه سیاست و راهبردی اداره شود.

وی گفت: بسیار مهم تر از افراد، مسیری است که شما انتخاب کنید، اینکه ایران در چه مسیری و به چه سمت و سویی حرکت کند، آینده ما، شما و به ویژه فرزندان مان در گرو تصمیم ما در ٢٩ اردیبهشت ماه است.  وزیر نفت با یادآوری اینکه وقتی در میانه سال ٩٢ وارد وزارت نفت شدم، نه فرد ناآشنایی به نفت بودم و نه در کار سطح وزارت فرد کم سابقه ای بودم، افزود: آنچه در نفت دیدم مرا شگفت زده کرد، وضع آن روز برایم قابل تصور نبود. به  هر حال در آن موقع جریان نابسامانی در صنعت نفت وجود داشت و ما وقت طولانی را صرف کردیم تا روابط را تا حدودی که امکان پذیر است، تنظیم کنیم.

زنگنه با اشاره به اینکه در مقطع سال ٨٩ تا ٩١، بیشترین گشایش های مالی برای صنعت نفت ایجاد شده بود، عنوان کرد: بعید می دانم در هیچ دورانی از صنعت نفت، این میزان منابع مالی وارد صنعت نفت شده و به نحوی ناکارآمد هم هزینه شده باشد.

وی تصریح کرد: وقتی ما وارد وزارت نفت شدیم چندان منابع مالی وجود نداشت، از عمر تحریم ها کمتر از یک سال گذشته و سقوط قیمت نفت هم بر مشکلات ما اضافه کرده بود، اما چاره ای جز ادامه کار وجود نداشت و با سرسختی و پیگیری و به اصطلاح قطره چکانی منابع بسیار محدود و همت همه همکاران و مجموعه پیمانکاران و سازندگان توانستیم به لطف خداوند متعال به موفقیت های بزرگی دست یابیم.

وی ادامه داد: تولید و صادرات نفت ایران پس از اجرای برجام، بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت و ما توانستیم سهمی را که از دست رفته بود و خطر آن می رفت که این سهم برنگردد، پس بگیریم.

 ورود ١١ فاز پارس جنوبی به تولید در دولت یازدهم

وزیر نفت با بیان اینکه در سه سال و نیم گذشته، ١١ فاز جدید پارس جنوبی به بهره برداری رسید، تصریح کرد: خود من هم انتظار وارد مدار تولید شدن این میزان فاز پارس جنوبی را نداشتم و این لطف خداوند بود. 

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید پارس جنوبی در این دوره زمانی دو برابر شده است، گفت: در پایان سال ٩١، ظرفیت تولید روزانه ٢٨٥ میلیون مترمکعب بود که این میزان در پایان سال ٩٥ به ٥٧٥ میلیون در روز رسید. 

زنگنه افزود: با توجه به ظرفیتی که برای تولید گاز در پارس جنوبی اضافه شد، سهم سوخت مایع در سبد مصرفی نیروگاه ها به شدت کاهش یافت و از ٤٣ درصد در سال ٩٢ به کمی بیش از ١٠ درصد در سال ٩٥ رسید. 

وزیر نفت به گاز تحویلی به نیروگاه ها اشاره کرد و گفت: گاز تحویلی به نیروگاه ها از ٣٦ میلیارد مترمکعب در سال ٩٢ به بیش از ٦٢ میلیارد مترمکعب در سال ٩٥ افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه ایران از واردکننده نفت گاز در سال ٩٢ به صادرکننده مهم این فرآورده نفتی در سال ٩٥ تبدیل شده است، افزود: در سال ٩٥، ٥٠ میلیون لیتر توانستیم نفت کوره صادر کنیم.

گازرسانی روزانه به ١٠ روستا

زنگنه به گازرسانی به روستاها و شهرهای کوچک نیز اشاره کرد و گفت: سرعت گازرسانی در طول سه سال و نیم گذشته به سرعت افزایش یافت، همچنین گازرسانی به شهر زاهدان با هزینه بالغ بر ٧٥٠ میلیارد تومان به انجام رسید؛ گرچه این روزها برخی می گویند اتفاقی نیفتاده و گازی به زاهدان نرسیده است.  به گفته وزیر نفت، گازرسانی به شهر ابتدا باید صورت گیرد و بعد منطقه به منطقه شبکه ها گازدار شوند و سپس علمک نصب شود و گاز به خانه ها برسد. 

وی افزود: میزان گازرسانی به روستاها از ١٤ هزار روستا در سال ٩٢ به بیش از ٢٣ هزار روستا رسیده است، یعنی نزدیک ٩ هزار روستا که تقریبا شامل روزانه ١٠ روستا می شود. 

وی تصریح کرد: این میزان گازرسانی بدون اتکا به منابع بودجه عمومی بوده است و فقط با تامین مالی از طریق بند «ق» بودجه سال ٩٣ و ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید بوده است که بسیار کار بزرگی بود که دولت آن را ارائه و مجلس آن را تکمیل و گسترش داد که جای قدردانی دارد.

سرعت افزایش برداشت از میدان های مشترک

وزیر نفت در ادامه به توسعه میدان های مشترک به عنوان یکی از مهم ترین دستاوردهای وزارت نفت در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در میدان های غرب کارون (آزادگان و یادآوران) تولید نفت از ٧٠ هزار بشکه در روز در تیرماه سال ٩٢ به نزدیک ٢٨٠ هزار بشکه در روز در اسفندماه سال ٩٥ رسیده است. 

وی افزود: از لایه نفتی پارس جنوبی برداشتی پیش از این دولت وجود نداشت که در فروردین ماه امسال ٢٥ هزار بشکه از این لایه برداشت صورت گرفته است.  وزیر نفت همچنین میزان برداشت از میدان آذر به عنوان یکی از میدان های مشترک ایران را در اسفندماه امسال ١٥ هزار بشکه در روز عنوان کرد.

سهم مان را از بازار نفت پس گرفتیم

زنگنه دیگر دستاورد موفق وزارت نفت را که در سایه گشایش های برجام ایجاد شد، بازگشت ایران به بازار جهانی نفت عنوان کرد و افزود: تولید و صادرات نفت ایران پس از اجرای برجام، بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت و ما توانستیم سهمی را که از دست رفته بود و خطر آن می رفت که این سهم برنگردد، پس بگیریم. 

وی به افزایش تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: حجم تولید محصولات پتروشیمی در این دولت تاکنون بیش از 5میلیون تن افزایش یافته است و با طرح هایی که تا پایان این دولت افتتاح می شود، این رقم به ٩ میلیون تن می رسد و امیدواریم در تابستان امسال، واحد متانول مرجان را با ظرفیت ١,٦ میلیون تن به بهره برداری برسانیم و به این ترتیب نزدیک ١٠.٥ میلیون به ظرفیت نهایی تولید پتروشیمی کشور در دوره چهار ساله افزوده می شود.

ایران هیچ جریمه ای در کرسنت نشده است

وزیر نفت همچنین در حاشیه بیست ودومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران درباره موضوع کرسنت گفت: همانطور که رئیس جمهور گفتند، ایران هیچ جریمه ای در کرسنت نشده است و هیچ چیزی قطعی نیست؛ خبری از اعداد نجومی و فوق نجومی که مطرح می شود، نیست. ما در موضوع کرسنت مدعی هستیم که چرا یک عده ای با بی تدبیری اینقدر کشور را در معرض خطر قرار دادند.

درخواست قطر برای تشکیل کمیته فنی برداشت از پارس جنوبی

بیژن زنگنه همچنین از درخواست قطر برای تشکیل کمیته فنی مشترک برای برداشت از میدان گازی  پارس جنوبی خبر داد و گفت: توسعه شتابان میدان های مشترک جزو سیاست های کلی نظام است و محل مناقشه نیست. 

زنگنه درباره ادعای برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اشتباه دانستن سیاست توسعه میدان های مشترک از جمله پارس جنوبی، بیان داشت: رئیس مجلس نیز در صحبت های خود اعلام کرد که توسعه شتابان میدان های مشترک جزو سیاست های کلی نظام است و محل مناقشه نیست. 

وزیر نفت یادآور شد: وقتی که در سال های 83 و 84 تولید ما در پارس جنوبی به قطر نزدیک شده بود، آنها قبول کردند که کمیته فنی مشترک تشکیل دهیم تا برداشت از این میدان را هماهنگ کنیم، اما در 10 سال بعد که در تولید از قطر در پارس جنوبی عقب افتادیم، آنها حتی پاسخ نامه های ما را نیز نمی دادند، ولی اخیرا که تولیدمان به قطر نزدیک شده است نامه ارسال کرده اند که بیایید کمیته فنی مشترک تشکیل دهیم. 

وی تاکید کرد: قدرت اقتصادی و فنی و فناوری ماست که دیگران را به پای میز مذاکره می آورد و با رگ های گردن و سروصدا کردن این کار تحقق نمی یابد. قدرت دیپلماسی ناشی از قدرت واقعی اقتصادی، سیاسی و نظامی و قدرت نرم است. 

زنگنه گفت: اگر دوباره ما در تولید از میدان های مشترک عقب بیفتیم دیگر کسی ما را تحویل نمی گیرد، ما باید مقتدر باشیم. دیپلماسی بدون داشتن پشتوانه مقتدر واقعی، نمی تواند کار خود را پیش ببرد.

وزیر نفت با بیان اینکه اولویت اول ما از نظر مکانی توسعه میادین مشترک است، افزود: برنامه ما این است که در دولت آینده، تمام میدان های مشترک ما تعیین تکلیف شوند، یعنی اینکه یا توسعه آنها تکمیل شده باشد یا اینکه در حال توسعه باشند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/AMJBafZW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه