استارتاپ چینی Didi با الهام از ایده اوبر آمریکایی، اکنون با جذب سرمایه ای بالغ بر 5.5 میلیارد، باارزش ترین استارتاپ در آسیا شناخته شده و ممکن است به زودی در رده دوم گران ترین استارتاپ دنیا جای بگیرد.
Didi Chuxing، غول پر تقاضایی که Uber را خارج از چین به حرکت درآورد، در حال تبدیل شدن به دومین استارتاپ معتبر تکنولوژی در جهان است. شرکت چینی «دیدی چاکسینگ» رقیب «اوبر» در چین موفق شد سرمایه ای معادل ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار دیگر نیز از سرمایه گذاران خود دریافت کند. ارزش این استارتاپ اینک به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش وال استریت ژورنال، اپلیکیشن دیدی در بیش از ۴۰۰ شهر چین فعالیت دارد و شمار سرویس دهی روزانه اش ۲۰ میلیون برآورد می شود.
به گزارش بلومبرگ، برخی از سرمایه گذاران شامل بانک Communication، بانک چینی Merchants و SoftBank قرار است مبلغ زیادی را در استارتاپ چینی دیدی سرمایه گذاری کنند.
Silver Lake Craftwork هم سرمایه گذار دیگری است که با ذخیره 15 میلیاردی که داشته، در حال ملحق شدن به Didi به عنوان یک سرمایه گذار جدید است. سال گذشته هم کمپانی اپل در حرکتی غیرقابل انتظار، مبلغ یک میلیارد دلار در استارتاپ دیدی چاکسینگ سرمایه گذاری کرد.
سیر پیشرفت دیدی
دیدی بخش فعال شرکت اوبر در چین است. خود اوبر شرکتی است که در سال ۲۰۰۹ تأسیس شده و اکنون گرانبها ترین استارتاپ جهان با ارزشی حدود ۷۰ میلیارد دلار است. به کمک این استارتاپ مردم می توانند در بیش از ۴۲۵ شهر دنیا در سریع ترین زمان ممکن یک تاکسی احضار کنند. سال گذشته، پس از آنکه اپل و گوگل چین را ترک کردند، شرکت اوبر -که ارائه دهنده سرویس های اشتراک گذاری خودرو و مسیر و البته ارزشمندترین استارتاپ جهان است- تصمیم گرفت بخش محلی خودش را به شرکت چینی رقیب یعنی Didi Chuxing بفروشد.
اوبر برای راه اندازی بخش فعال خود در چین، حدود یک میلیارد دلار طی یک سال سرمایه گذاری کرده بود و سال گذشته پس از واگذاری آن به دیدی، فرصت استثنایی را در اختیار این شرکت چینی قرار داد. شرکت دیدی که سه سال پس از آغاز به کار اوبر در چین، در سال 2012 راه اندازی شده بود، می توانست از اعتبار اوبر استفاده کند و راه را برای تبدیل به دومین استارتاپ گران دنیا برای خود باز کند.
یک منبع آگاه در مذاکره با TechCrunch گفته است که Didi مستقر در پکن در تلاش برای افزایش چرخه ای است که می تواند 6 میلیارد دلار با ارزشی بیش از 50 میلیارد دلار افزایش یابد. این افزایش همچنین برای Uber قابل پیش بینی است و گفته شده که بیش از 60 میلیارد دلار ارزش گذاری می شود. این ارزش گذاری مثبت 50میلیارد دلاری شرکت Didi را به عنوان دومین صنعت بزرگ و معتبر فناوری خصوصی بعد از Uber می سازد.
البته طبق گزارش Crunchbase در حال حاضر شرکت Didi در رتبه چهارم قرار گرفته است، اما این افزایش ارزش جدید می تواند موجب شود که این شرکت از رقبای چینی اش همانند Xiaomi با 45 میلیارد دلار و Alibaba متعلق به Ant Financial با 50 میلیارد دلار که به ترتیب در رده های دوم و سوم هستند پیشی بگیرد.