پنجشنبه, ۱۸ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Thu, 6 Feb(2) 2025 /
           
فرصت امروز

در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد که از نظر اقتصاد ملی رقم بسیار تکان دهنده ای به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس آخوندی در همایش بازخوانی تفكر و تجربه شهرهای جدید در ایران با اشاره به اهمیت بحث توجه به انسان ها در حوزه شهرسازی و احداث شهرهای جدید، اظهار داشت: به طور قطع اگر مسئله انسان ها در این دو حوزه دیده نشود، آخر كار می بینیم كه همین افراد علیه شما بلند می شوند؛ امری كه تاكنون نیز شاهد آن بوده ایم.

آخوندی با تأکید بر اینکه مسئله فرهنگ و انسان ، محور اصلی انقلاب اسلامی ما در كشور بوده است، افزود: این اندیشه باید در تمام مراحل حوزه شهری مورد توجه قرار گرفته و در مقام عمل قرار گیرد. این در حالی است كه می بینیم امروزه نهاد شورشگر مدرنیته تمامی اندیشه ها را به زیر سایه خود قرار داده و ما شاهد غلبه تكنیك بر این اندیشه ها هستیم.

آخوندی در ادامه افزود: اگر از جهت خرد این مسئله را موردبررسی قرار دهیم داستان بسیار پیچیده تر می شود. آمارها نشان می دهد در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار خانه خالی در كشور وجود دارد كه از نظر اقتصاد ملی رقم بسیار تكان دهنده ای به شمار می رود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه بابیان این مطلب كه نزدیك به 2 میلیون واحد از این خانه های خالی از نظر بهره برداری صفر هستند، گفت: این رقم بسیار بزرگ از نظر مفهوم مالی و اقتصادی به آن معناست كه اگر هر خانه را ۱۰۰هزار دلار در نظر بگیریم با رقمی بالغ بر ۲۰۰هزار میلیارد دلار خانه با بهره برداری صفر روبه رو می شویم. این ارقام واقعیتی است كه هم اكنون در ایران به چشم می خورد.

وی این مشكلات را محصول نگاه فلسفه مدرن یا همان غلبه تكنیك بر سایر موارد دانست و گفت: بدون شك این مسئله روی زندگی شهرهای جدید و آینده توسعه شهرنشینی تأثیرگذار خواهد بود؛ مسئله ای كه قطعا نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم. به تصور من با به اتمام رسیدن تمامی پروانه های صادرشده طی سال های ۹۱ و ۹۲ در سال های آتی شاهد افزایش مجدد این آمار خواهیم بود؛ به طوری كه شاید در پنج سال آینده این رقم به بیش از ۳ میلیون خانه افزایش پیدا كند.

عضو كابینه دولت تدبیر و امید در ادامه سخنان خود بروز این مشكلات و اتفاقات در بحث شهرسازی و مسكن ایران را نتیجه بی تدبیری گسترده و ساده اندیشی بسیار عجیب دانست و گفت: باوری بسیار عجیب كه فضاها، آسمان، مقررات و ظرفیت های زیستی یك شهر فروخته شود تا آن شهر در كوتاه مدت به شكل ظاهری آباد شود.

این مقام مسئول ادامه داد: ازآنجایی که ما نمی توانیم بر این مسائل بی توجه باشیم باید تجدیدنظری در خصوص اهداف و مبنای ایجاد شهرهای جدید بکنیم. از این  پس شهرهای جدید نباید پاسخگوی سرریز جمعیت كلانشهرها باشند، بلكه مبنای احداث آنها باید بازگرداندن تعادل به جغرافیای ایران باشد.

آخوندی در خصوص احداث نسل سوم شهرهای جدید در كشور گفت: مفهوم احداث این شهرها آن است كه به این عدم تعادل ها پرداخته شود نه اینكه مسیر قبلی و ساخت صرفا خوابگاه هایی در كنار شهرهای بزرگ ادامه پیدا كند، چراكه این كلانشهرها از قدرت جمعیت پذیری گسترده ای برخوردار هستند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر با توجه به رویكرد اقتصادی به مسئله نگاه كنیم باید از این ظرفیت ۴.۵ میلیون نفری شهرهای جدید بهره  ببریم. قاعدتا با فعال شدن مسكن مهر به شكل اسمی تصور می شود كه جمعیت از یک میلیون نفر به ۲.۵ میلیون نفر افزایش پیدا كند كه اگر مبنا را بر همین مسئله قرار دهیم ظرفیت ۲ میلیون نفری دیگری باقی می ماند كه دارای نرخ بهره وری بسیار اندكی است پس باید ببینیم كه چگونه می توان از این ظرفیت در جهت تأمین مسكن و ارتقای كیفیت زندگی در شهرهای جدید استفاده كنیم.

به گفته آخوندی، اگر سیاست سوداگرانه را كنار بگذاریم می بینیم كه مسئله مسكن ایران در سه حوزه مسكن خانه اولی ها، مسكن افراد ساكن در بافت های فرسوده و حاشیه شهرها متمركز می شود كه باید در سیاست گذاری های حوزه مسكن موردتوجه قرار گیرد.
وی با اشاره به این مطلب كه ما باید ببینیم كه شهرهای جدید چه كمكی می تواند به رفع مشكل مسكن به گروه های نام برده داشته باشد، گفت: با این تاریخ نه سیاست شهرهای جدید و نه سیاست مسكن هیچ كدام مسئله حاشیه نشین ها را رفع نكرده و حتی به آن نزدیك نشده است، بنابراین باید توجه ویژه ای به این بخش داشته باشیم، هرچند عقیده ما آن است كه مشكل حاشیه نشین ها باید در خود منطقه سكونت آنها حل شود، چراكه انتقال این افراد به محلی دیگر امری صحیح نیست.

وزیر راه و شهرسازی در پایان محله محوری را یكی از سیاست های اصلی مورد توجه در شهرهای جدید در دولت یازدهم دانست و گفت: روابط انسانی در محله شكل می گیرد. امیدواریم این سیاست در شهرهای جدید مؤثر بوده و هرچه سریع تر جنبه عملیاتی و اجرایی پیدا كند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/u2eaLBA0
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذبخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلدفترچه یادداشت تبلیغاتیواردات از چین
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه