رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که: به هیچ وجه هیچ گونه تردید و تشکیکی نسبت به آمار رشد اقتصادی ارائه شده توسط بانک مرکزی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، ولی الله سیف روز گذشته در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: من دیده ام که بعضی ها به این آمار تردید نشان می دهند، اما این دستاورد قابل افتخاری است و دولت خوشحال است که توانسته این درصد رشد را حاصل کند. در کنار آن، تورم تک رقمی دستاورد بزرگی است که در سال 1395 توانسته ایم از بعد اقتصادی حاصل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دیگری که بانک مرکزی خوشبختانه توانسته انجام دهد، ساماندهی بازار غیرمتشکل و موسسات غیرمجاز است که ثامن الحجج یکی از موارد خاص آن بود که خوشبختانه در کنار همفکری و همکاری دستگاه های مختلف از جمله دستگاه های امنیتی و قضایی کشور، توانسته تقریبا ساماندهی کاملی صورت دهد و این مسئله را حل و فصل کند.
سیف اضافه کرد: درباره هشت تعاونی که در موسسه کاسپین ادغام شدند تا الان پنج تعاونی دارایی ها و بدهی های خود را به کاسپین منتقل کرده اند و کاسپین در حال حاضر پاسخگوی سپرده گذاران آن پنج تعاونی است. امیدواریم سه تعاونی دیگر در یکی دو روز آینده یک مورد آنها قطعی شود و دو مورد دیگر در سال آینده عملیاتی می شود که می تواند به سپرده گذاران آرامش دهد.
وی همچنین بیان کرد: بحث دیگری که درسال 1395 داشتیم استفاده از سامانه های مناسب برای ساماندهی وضعیت اقتصادی مردم بود که یکی از نمونه های آن نسخه سوم سامانه «چکاوک» است. خوشبختانه نسخه های اول و دوم آن در سال های قبل عملیاتی شده و نسخه سوم آن که شرایط تحصیلی بیشتری ایجاد می کند در سال 1395 در چند بانک به صورت آزمایشی انجام شد و در سال 1396 به صورت کامل عملیاتی خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سامانه «نسیم» یادآور شد: تمرکز کلیه حساب های دولت در سامانه نسیم باعث می شود که انتظام جدیدی در حساب های خزانه دولت به وجود بیاید و از هدر رفتن و بلاتکلیفی این منابع جلوگیری کند. برای نخستین بار است که بانک مرکزی توانا می شود مسئولیت هایی را که به موجب قانون به عنوان بانکدار دولت بر عهده دارد، انجام دهد.
وی همچنین درباره مهم ترین اقدامات پیش رو در سال 1396 گفت: این دو سامانه که اشاره کردم در سال 1396 کامل می شود. یعنی بحث نسخه سوم چکاوک و سامانه نسیم که در سال 1394 شروع شده و در سال 1396 نهایی می شود. یکی دیگر از اقدامات مان در رابطه با انتظام بخشی و اصلاح نظام بانکی کشور است که مشکلاتی دارد. ما سامانه نظارتی جدید بانک مرکزی را عملیاتی کردیم و در سال آینده برای نخستین بار مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی در پایان گفت: شفافیت در صورت های مالی بانک ها یکی از بحث های جدی است و امیدواریم با اختیارات بیشتری که در قانون برنامه ششم به بانک مرکزی داده شده، بانک مرکزی بتواند هرچه بیشتر در ساماندهی و انتظام بخشی بازار پول منشأ اثر باشد و اقدامات لازم را انجام دهد.
ورود ارز همراه مسافر به کشور بیش از 10 هزار دلار ممنوع
همچنین بانک مرکزی روز گذشته در اطلاعیه ای با توجه به افزایش مسافرت ها در ایام نوروز اعلام کرد: مسافران به ضوابط ورود و خروج ارز دقت کنند تا متهم به پولشویی نشوند.
به گزارش بانک مرکزی، ورود ارز به صورت اسکناس توسط هر مسافر از خارج از کشور تا سقف 10هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها بدون نیاز به اظهار آن در مبادی ورودی گمرک امکان پذیر است. هموطنان لازم است به مفاد «دستورالعمل اجرایی ناظر بر ارز همراه مسافر» که توسط بانک مرکزی در آبان ماه امسال به بانک ملی و دستگاه های ذی ربط ابلاغ شده است، در مسافرت های نوروزی خویش توجه کنند.
براساس این دستورالعمل، ورود ارز به صورت اسکناس توسط هر مسافر از خارج از کشور تا سقف 10هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها بدون نیاز به اظهار آن در مبادی ورودی گمرک امکان پذیر و ورود ارز به صورت اسکناس برای مبالغ بیش از 10هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها مستلزم استعلام از مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) به لحاظ مقررات مبارزه با پولشویی است.