چهارشنبه, ۳ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

گوگل در گذشته به  دفعات محصولاتی را معرفی کرده، آنها را فراموش کرده و در نهایت همه را تعطیل کرده است. جدیدترین این پروژه ها سرویس Google Spaces بود که بسیاری از ما حتی از وجود آن هم خبر نداشتیم. امروز 10 سرویس محبوبی را که گوگل در طول سال ها آنها را تعطیل کرده است باهم بررسی می کنیم.

به گزارش فارنت Google Buzz در سال 2010 میلادی معرفی  شده و در سال 2011 هم تعطیل شد. Buzz اساسا شبیه به فیس بوک عمل می کرد، با این تفاوت که بنا به دلایلی با ایمیل شخص یکپارچه می شد. می توانستید در آن عکس، ویدئو و لینک هایی را به صورت مستقیم برای مخاطبان خود ارسال کرده یا به صورت عمومی به اشتراک بگذارید.

Buzz پایان سریع و بی سروصدایی داشت، چراکه دقیقا معلوم نبود کاربران به چه منظوری باید از آن استفاده کنند اما توانست بذر ایده های تازه ای را برای رقیبش فیس بوک بکارد. چند سال بعد گوگل پلاس جایگزین سرویس Google Buzz شد، اما از این سرویس نیز استفاده آنچنانی نمی شود.

Picnik

Picnik ابزار آنلاین رایگان ویرایش عکس بود که ایجاد اصلاحات کوچک در عکس ها را بدون نیاز به نصب نرم افزار دسکتاپ در کامپیوتر، آسان می کرد. بعد از آپلود کردن عکس ها می توانستید به سادگی نور، رنگ و دیگر ویژگی ها را تغییر دهید، درنهایت هم عکس ویرایش شده را در هارددرایو خود ذخیره کنید.

امروزه نمونه سرویس های اینچنینی در وب فراوان است. حتی وقتی سرویس Picnik در سال 2012 تعطیل شد، سرویس Google+ Photos از خود گوگل بهترین جایگزین آن بود. در نهایت کمپانی برنامه بسیار بهتر Google Photos را با تمرکز بر حریم خصوصی افراد معرفی کرد.

Picasa

این ابزار یک نرم افزار دسکتاپ بود که می توان از آن به عنوان کتابخانه ای از عکس های دیجیتال یادکرد. Picasa کار مرتب کردن عکس ها را به خوبی انجام می داد تا اینکه گوگل تصمیم به تعطیل کردن آن در سال 2016 میلادی گرفت. خبر خوب اینکه بیشتر قابلیت های Picasa راه خود را به Google Photos باز کردند.

با اینکه Google Photos فاقد ابزارهای مدیریتی دسکتاپ Picasa است، نسخه آنلاین آن به عنوان جایگزینی قدرتمند عمل می کند. البته دیگر به جز Apple Photos، اپلیکیشن های دسکتاپ چندانی درزمینه مدیریت عکس باقی نمانده است.

Google Answers

گوگل مدت ها قبل در سال 2006 به سرویس Google Answers خود پایان داد. برخلاف رقبای فعلی نظیر Stack Exchange، Quora و Yahoo Answers که همیشه پاسخ مناسب را در آستین دارد، Google Answers جهت انگیزه دادن به افرادی که پاسخ های خوب ارائه می دادند، به آنها وجه نقد پرداخت می کرد.

وقتی کاربری در Google Answers سوالی می پرسید، می توانست مبلغی بین 2 تا 200 دلار برای پاسخ دهنده آن هم در نظر بگیرد. اگر از یک پاسخ که از سر دانش و تحقیق ارائه شده بود راضی می شد، می توانست مبلغ در نظر گرفته شده را به علاوه مبلغی اضافی به آن پاسخ دهنده بدهد. قبل از Google Answers، گوگل سرویس مشابهی به نام Google Questions and Answers داشت که در آن کاربران می توانستند سوال خود را از کارمندان گوگل بپرسند و در ازای مبلغ سه دلار از پاسخ آن مطلع شوند.

بااینکه Quora بهترین جایگزین آن سرویس است، هیچ پولی بین پرسشگر و پاسخ دهنده ردوبدل نمی شود، اما اگر دنبال افرادی می گردید که برای تان تحقیق انجام دهند، بهتر است بدانید که سرویس هایی نظیر Fiverr و Amazon Mechanical Turk نیز رویکرد مشابهی را در پیش گرفته اند.

Google Wave

Google Wave که از سال 2010 تا 2012 زنده بود، یکی از بزرگ ترین شکست های شرکت گوگل محسوب می شود. موفقیت آن غیرمحتمل به نظر می رسید، چراکه هیچ کس دقیقا نمی دانست چگونه از این ابزار فعال در حوزه های متنوع ایمیل، پیام رسانی، همکاری در ویرایش اسناد، ویکی، انجمن و وبلاگ نویسی استفاده کند. بعد از اینکه گوگل به سرویس Wave پایان داد، آپاچی برخی از پروتکل های آن را کار گرفت که محصول چشمگیری از آنها تولید نشد.

با اینکه Google Wave برای عمده کاربران گیج کننده بود، اساس بسیاری از سرویس هایی که اکنون به شهرت دست یافته اند مثل Slack و Discord را بنا کرد. این سرویس ها نزدیک ترین جایگزین برای سیستم های گفت وگوی Wave محسوب می شوند. اگر دنبال جایگزینی برای امکان همکاری در ویرایش اسناد سرویس Wave می گردید، می توانید Google Drive، Dropbox یا حتی Office را امتحان کنید.

Google Helpouts

کاربران به کمک سرویس Google Helpouts می توانستند با متخصصان تماس ویدئویی برقرار کنند. این سرویس به مدت دو سال به کار خود ادامه داد و کارکردی مشابه وب سایت Quora داشت، اما با این تفاوت که سوال و جواب در آن به صورت زنده و ویدئویی انجام می شد.

ایده کلی پشت این سرویس، متصل کردن یک کاربر عادی گوگل به کارشناس مربوطه بود تا بتواند سوال خود را به صورت زنده بپرسد. برای استفاده از برخی کانال های آن باید هزینه ای پرداخت می کردید، اما استفاده از بیشتر آنها رایگان بود و به همین علت در طولانی مدت باعث شد که سرویس شکست بخورد. بااین وجود تئوری آن کاربردی به نظر می رسید و ایده اینکه بتوان درباره هر چیزی از تعمیرات منزل گرفته تا انجام کار خاصی در فتوشاپ از متخصصان به صورت زنده سوال پرسید، جذاب بود.

جایگزین های زیادی برای سرویس Helpouts وجود ندارد، اما اگر در استارتاپ و کسب وکار خود به کمک احتیاج دارید، بد نیست بدانید که وب سایت Clarity.fm کار مشابهی را انجام می دهد.

Google Notebook

گوگل نسخه پایدار این سرویس را در سال 2008 میلادی معرفی کرده و چهار سال بعد به کار آن پایان داد، اما از نظر استانداردهای گوگل هم زندگی طولانی و پرباری داشت. همان طور که از نام آن پیداست، Google Notebook پلتفرم آنلاینی بود که می توانستید در آن یادداشت های خود را ذخیره کرده و حتی اگر از مرورگر اینترنت اکسپلورر یا فایرفاکس استفاده می کردید، بخشی از صفحات وب را به یادداشت های خود ضمیمه کنید. اگر ایده و رویکرد این سرویس آشنا به نظر می رسد، ازآن رو است که کارکرد مشابهی را در سرویس Evernote دیده ایم.

خبر خوب اینکه جایگزین سرویس های اینچنینی، همه جا سبز می شوند و از گوشه و کنار دنیای وب سر برمی آورند. شاید Google Notebook یکی از نخستین برنامه های آنلاین ذخیره یادداشت بوده باشد، اما این روزها Evenote، OneNote، Simplenote و Google Keep خلأ آن را پر می کنند. با اینکه جایگزین های مدرن قابلیت های بسیار بیشتری را ارائه می دهند، Google Notebook به عنوان یکی از نخستین برنامه های بخش خود، جایگاه ویژه ای در قلب ما خواهد داشت.

Google Labs

قابلیت های آزمایشی Google Labs تا مدت ها نقل مجلس دوستداران تکنولوژی بوده است. Google Labs به عموم مردم امکان تست انواع قابلیت ها، اپلیکیشن ها و سرویس های عجیب وغریب گوگل مثل Google Calender و Google Chrome را در زمان خودشان می داد.

بااینکه صفحه اصلی وب Google Labs دیگر وجود ندارد، مفهوم آن در بخش های دیگر گوگل دمیده شده است. می توانید در مرورگر کروم خود عبارت chrome://flags را تایپ کرده و در صورت تمایل قابلیت های آزمایشی آن را فعال کنید یا به کمک این صفحه قابلیت های آزمایشی جی میل خود را فعال کنید. شاید Google Labs از لحاظ فنی به پایان رسیده باشد، اما به این معنی نیست که دیگر شرکت گوگل به سرعت برنامه های عجیب وغریب تولید نکرده و به همان سرعت هم آنها را به دست فراموشی نسپارد.

iGoogle

این سرویس که در ابتدا کار خود را به عنوان صفحه اصلی سفارشی سازی شده گوگل آغاز کرد، از سال 2005 تا 2013 عمر پرباری داشت. جامعه مجازی نیز از تعطیل شدن آن بسی نومید شد. iGoogle صفحه آغازین و کاملا سفارشی سازی شده ای بود که می توانستید آن را با هر چیزی که می خواهید پرکنید.

مدت هاست که دیگر چنین قابلیتی توسط برنامه نویسان، تولید نمی شود. بااین وجود هنوز راه هایی برای سفارشی سازی نخستین صفحه مرورگر وجود دارد. myYahoo هنوز به کار خود ادامه می دهد، igHome شباهت زیادی به iGoogle دارد و Netvibes نیز مدرن ترین نمونه بین داشبوردهای سفارشی سازی شده مرورگر وب است.

Google Reader

در تاریخ 10 تیر 92، اینترنت یکی از یاران باوفای خود Google Reader را از دست داد. این خبرخوان RSS که بسیاری از سال 2005 از آن به صورت گسترده استفاده می کردند، تعطیل شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bCLagTBK
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه