جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

نرم افزار مسیریابی Waze به دلیل اسرائیلی بودن فیلتر شد. به گزارش  «فرصت امروز»، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش برجام، اقتصاد مقاومتی، سرمایه گذاری و اشتغال، گفت: نرم افزار مسیریابی ویز اسرائیلی بود و با حکم دادستان یکی از استان  ها فیلتر شد، کاربران از نرم افزار های جایگزین استفاده کنند.

وی افزود: وقتی حکم قضایی در مورد موضوعی صادر می شود، موافق بودن یا نبودن من مهم نیست، از سوی دیگر، اگر کسب و کارها از تصمیمی محدود شوند و جایگزینی برای آن وجود نداشته باشد، فکر دیگری می کنیم، اما امروز که برای این نرم افزار اسرائیلی جایگزین وجود دارد، دلیلی برای مخالفت نیست.

واعظی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به میزان اشتغال ایجاد شده در سال جاری گفت: 700هزار شغل جدید در کشور ایجاد شده است که خوشبختانه یک هفتم آن در حوزه ICT بوده است.

وی افزود: این درحالی بود که در گذشته نمی توانستیم اشتغال ایجاد کنیم و برجام نیز در این زمینه تحولی را ایجاد کرد. 

وزیر ارتباطات با اشاره به مثبت شدن تراز تجاری صادرات غیر نفتی بر واردات کشور، تصریح کرد: این نتیجه بازاری است که برای صادرکنندگان به وجود آمده و باید قدردان این شرایط باشیم و حداکثر استفاده را از آن کنیم.

واعظی با بیان اینکه در گذشته شرکت های خارجی حتی جواب ایمیل ما را نمی دادند، اظهار کرد: الان هیأت های مختلفی می آیند و مذاکره می کنند و حالا وضعیت  طوری شده که ما برای آنها پیش شرط می گذاریم.

وی اظهار کرد: برجام باعث شد نگاه ها نسبت به ایران عوض شود، چراکه وقتی سرمایه می آید، نگرانی سرمایه گذاران خارجی و داخلی برطرف می شود و طبیعی است که با سرمایه گذاری اشتغال ایجاد می شود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای ما بسیار مهم است که امروز فضای بین الملل روی کشورمان باز شده، افزود: حالا که این فضا باز شده است، نباید فراموش کنیم که در داخل کشور توانایی های عظیمی در تولید وجود دارد و ما به صرف اینکه حالا یک شرکت بزرگی ارزان تر محصولش را می فروشد نباید به سمت استفاده از کالاهای خارجی برویم.

واعظی با اشاره به گزارش امیدوارکننده ارائه شده از شرایط کشور در پسابرجام، اظهار کرد: تا دیروز همین جوانان و فارغ التحصیلان ما فضای کار و فعالیت برایشان مهیا نبود و مجبور بودند به کشورهای و شرکت های خارجی بروند، اما حالا فضای کار برای فعالیت آنها در کشور باز شده که به همین دلیل دور هم جمع شدند و شرکت های دانش بنیان و مختلفی را چه در حوزه سخت افزار و چه در حوزه نرم افزار تأسیس کردند.

بالاترین مقام مسئول حوزه ICTکشور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه شرکت های داخلی که در این حوزه تشکیل می شوند بتوانند هم در داخل و هم خارج کشور بازارها را تصاحب کنند، خاطرنشان کرد: انتظارمان از اپراتورها و شرکت های FCP این است که حتما به تولیدات و توانایی های داخلی بیش از پیش اهمیت دهند.

عضو کابینه دولت یازدهم با تأکید بر اینکه معتقدم مردم و شرکت ها را نمی توان با بخشنامه یا زور ملزم به استفاده از جنس و تولیدات داخل کنیم، گفت: معتقدم باید برای رسیدن به این منظور فرهنگ سازی انجام دهیم و باید بفهمیم اگر می خواهیم فرزندان مان بیکار نباشند پس باید از محصولات داخلی استفاده کنیم. 

وی با بیان اینکه طبیعی است که در ابتدا تجهیزات داخلی گران تر باشد و همچنین خلف وعده نیز در تحویل آنها از سوی شرکت های داخلی صورت گیرد، افزود: ولی برای کار بسیار بزرگ تری باید این موضوع را بی اهمیت بدانیم و از آنها حمایت کنیم.

واعظی با اظهار تاسف از اینکه به موضوع برجام در داخل کشور نگاه سیاسی و جناجی شده است، اظهار کرد: به عنوان کسی که بیش از سه دهه در سیاست خارجی بودم، می توانم این بخش توفیق که نظام، رهبری، مردم و دولت برای تغییر وضعیت سخت مردم برای برداشتن تحریم ها داشتند را در دوران پایانی جنگ و قطعنامه 598 مقایسه کنم، چراکه مذاکره برای قطعنامه 598 وقتی جنگ تمام شده بود، انجام شد و در آن زمان مذاکره می کردیم که چگونه می توانیم حقوق ملت و کشور را به نوعی تحقق ببخشیم اما در تحریم ها مشکل این بود که اگر این کار نمی شد ممکن بود جنگی شروع شود که به نظرم کار بزرگ تری انجام شده است.  

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مشکلات دوران تحریم ها و هفت قطعنامه شورای امنیت و 12 قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصریح کرد: در دوران تحریم دست و پای ما را بسته بودند و ارتباط بانکی ما قطع بود و انقلابی که اصول آن استقلال و خودکفایی است را آرام آرام تحت فشار قرار دادند تا از اصول خود عقب نشینی کنیم که هرگز نه نظام، نه رهبری، نه دولت و نه مردم تحت هیچ شرایطی عقب نشینی نمی کردند و نکردند.

واعظی با اشاره به وقایع دوران تحریم خاطرنشان کرد: آنهایی که در داخل کشور کار اقتصادی کردند، می دانند وقتی پولی با یک صرافی جابه جا می شد تا وقتی که پول به مقصد می رسید چه دلهره ای داشتند و پولی که با هزینه ای اندک باید جابه جا می شد با یک هزینه10 تا 20برابری جابه جا می شد. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در سال های 90 و 91 قیمت نفت بیش از 120 دلار بود که آرام آرام تحریم ها آمد و فشارها اضافه شد به طوری که در سال 92 ما صادرات نفتمان از 2.4 میلیون به حدود یک میلیون بشکه رسیدکه تازه پولش را نمی توانستیم جابه جا کنیم و دیگران نیز برای ما تصمیم می گرفتند که از آن پول چه باید بخریم و چه نباید بخریم که در نتیجه تصمیم گرفتند که فقط به چند کشور محدود نفت بفروشیم و پولش نیز جابه جا نشود.

وی افزود: ضمن اینکه قرار بر این بود که هر شش ماه 20درصد فروش نفت کم شود تا فروش یک میلیون نفت ابتدا به 800 هزار بشکه و در مرحله بعد به حدود 640هزار بشکه برسد. در صورتی که امروز در ماه گذشته صادرات نفت کشورمان به 2.8 هزار بشکه رسید.

استفاده از منابع داخلی در توسعه زیرساخت ها

در ادامه  این همایش محمد جواد آذری جهرمی، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت زیرساخت با تأکید بر توان داخلی برای توسعه کشور در حوزه اقدامات مربوط به اقتصاد مقاومتی در شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: 23هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور کشیده شده که در مجموع 40درصد سرمایه گذاری هایی که برای توسعه زیرساخت ها انجام شده از منابع داخلی بوده است. 

وی با اشاره به اینکه دشمنان به دنبال تهمت دستیابی ایران به سلاح اتمی تحریم ها را به مردم و دولت تحمیل کردند، اظهار داشت: ملت ایران شجاعانه در مقابل این تحریم ها ایستاد و با تدبیر نظام دولت وارد مذاکره شد و برجام به نتیجه رسید و دیوار ایران هراسی دشمنان شکست خورد، هرچند به واسطه این شکست تعهد هایی را تقبل کردیم که خود بازی برد - برد است.

معاون وزیر ارتباطات با اعلام اینکه 23هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور اجرا کردیم که از تولیدات بومی بوده است گفت: امروز ما در لایه DWDM به خودکفایی رسیده ایم وامیدواریم به زودی با زیر بار رفتن این پروژه از واردات ترانزیت بین المللی بی نیاز شویم.  

جهرمی خاطرنشان کرد: در این پروژه 140 هزار میلیارد تومان از توان داخلی سرمایه گذاری شده و در عراق و افغانستان نیز از تکنولوژی بومی خودمان پروژه را اجرا کرده ایم.

معاون وزیر ارتباطات در پایان تصریح کرد: اگر امروز در حوزه ساخت تجهیزات و سخت افزار نمی توانیم نگاه رقابتی داشته باشیم، اما درحوزه فناوری این قابلیت در کشور وجود دارد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/r98MyXHx
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه