براساس پیش بینی های صورت گرفته توسط صندوق بین المللی پول توافق هسته ای ایران و قدرت های عمده جهانی و رفع تحریم های شدید اقتصادی وضع شده علیه این کشور و گسترش مناسبات تجاری تهران و ابوظبی تا سال 2018 میلادی، درآمدی 13 میلیارد دلاری را نصیب اقتصاد امارات متحده عربی خواهد کرد.
براساس آمارهای منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، 12درصد از صادرات غیرنفتی امارات در سال 2013 میلادی به ایران بوده که بخش قابل توجهی از این صادرات که حجم آن به 12 میلیارد دلار می رسد به صادرات مجدد کالاهای مورد نیاز ایران از طریق بندر جبل علی اختصاص داشته است.
کارشناسان صندوق بین المللی پول معتقدند که افزایش نرخ رشد اقتصادی امارات متحده عربی و همچنین افزایش قابل توجه فعالیت های اقتصادی ایران پس از رفع تحریم های بین المللی میزان واردات ایران از امارات را افزایش داده که این موضوع در نهایت منجر به افزایش درآمدهای امارات از تجارت با ایران خواهد شد.
امارات متحده عربی و سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وابستگی شدیدی به درآمدهای نفتی خود دارند. در سال های اخیر از کاهش شدید قیمت نفت خام در بازارهای جهانی خسارت های فراوانی را تحمل کرده و در نهایت تصمیم گرفتند با کاهش بخشی از خدمات اجتماعی خود خسارات ناشی از کاهش قیمت نفت خام را جبران کنند که این موضوع در نهایت به کاهش یک درصدی رشد تولید ناخالص داخلی امارات منجر خواهد شد.
با این وجود به نظر می رسد که رفع تحریم های بین المللی علیه ایران این کاهش درآمد را به میزان قابل توجهی جبران خواهد کرد، چرا که علاوه بر افزایش مبادلات تجاری ایران و امارات، گردشگران ایرانی مجددا به سوی دوبی پروازه کرده و هتل های این شهر را اشغال خواهند کرد. دوبی که پیش از این مقصد بسیاری از توریست های ایرانی بوده است به سبب نزدیکی فرهنگی مردم دو کشور و همچنین حضور پرتعداد ایرانیان مقیم امارات مقصدی جذاب و در دسترس بوده و هر ساله تعداد قابل توجهی از مردم ایران برای گذراندن تعطیلات خود به این امیرنشین سفر می کنند.
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند که رفع تحریم های اقتصادی وضع شده علیه ایران می تواند به افزایش درآمدهای دوبی از محل ورود گردشگران خارجی منتج شود چرا که تحریم ها سبب شده بود میزان سفرها از ایران به امارات و خصوصاً امیرنشین دوبی به میزان 50درصد کاهش یابد. هم اکنون رفع تحریم های بین المللی فضای جدیدی را ایجاد کرده که باتوجه به آن بسیاری از مردم ایران می توانند مجددا سفرهای تفریحی و تجاری خود به دوبی را از سر بگیرند.
با وجود چشم انداز مثبت روابط تجاری ایران و امارات متحده عربی، کارشناسان صندوق بین المللی پول معتقدند که تحریم های اقتصادی یک چهارم مناسبات تجاری دو کشور را برای همیشه نابود کرده است.
در همین راستا احمد بدر، از کارشناسان و اقتصاددانان برجسته شاغل در موسسات مالی اماراتی می گوید: «امارات و امیرنشین دوبی از موقعیت بسیار خوبی برای تسهیل روابط تجاری ایران و سایر کشورهای جهان برخوردارند چرا که بنادر مجهز و زیرساخت های موردنیاز برای تأمین و صادرات مجدد کالاهای مورد نیاز ایران در امارات وجود داشته و این یک مزیت بزرگ برای ابوظبی محسوب می شود، از سوی دیگر دوبی شهری ایده آل برای کسانی است که به واسطه سرمایه گذاری در ایران قصد اقامت در منطقه را داشته و از سویی قصد اقامت در ایران را ندارند.»
آقای بدر در ادامه سخنان خود افزود: «با توجه به نزدیکی دوبی به ایران و همچنین امکانات قابل توجه آن برای شهروندان خارجی و در نهایت سهولت اقامت و اجاره مسکن در این شهر ایده حضور در دوبی و اداره کسب و کار در ایران بسیار جذاب بوده و مورد توجه قرار خواهد گرفت که این موضوع در نهایت منجر به رشد و توسعه بیشتر بانک ها و بخش مسکن این امیرنشین می شود.»
علاوه بر موارد فوق، سرمایه گذاری ایرانیانی که سرمایه های شان به واسطه تحریم بانکی ایران و بسته شدن دسترسی شهروندان این کشور به نظام مالی جهانی در بانک های دوبی مسدود شده است نیز می تواند نقش بسیار مهم و مؤثری در ارتقای جایگاه اقتصادی دوبی داشته باشد.