اتاق تهران در آخرین نشستش در سال جاری به عملکرد دولت در این سال نمره داد. رئیس اتاق تهران در شاخص های ثبات در اقتصاد، مدیریت نوسانات قیمت ها، تورم، رشد اقتصادی بالاتر از 6درصد، بهبود مراودات خارجی، جذب سرمایه گذاری خارجی، قراردادهای نفتی، تولید و فروش نفت به دولت هشت نمره مثبت داد و از بیکاری و معضلات نظام بانکی به عنوان دو شاخص نام برد که دولت عملکرد موفقی در آنها نداشت.
مسعود خوانساری با اشاره به انتخابات پیش رو و تلاش برای ایجاد فضایی که تنش های سیاسی در حداقل ممکن باشد و مسائل سیاسی روی اقتصاد تأثیر نگذارد، گفت: ضرورت دارد بیکاری در اولویت دولت در سال 96 قرار گیرد، چراکه چالشی است که می تواند به یک معضل بزرگ اجتماعی تبدیل شود. به گفته او، در حال که دولت توانسته بیش از 600 هزار شغل ایجاد کند، نرخ بیکاری هنوز بالای 12درصد است.
رئیس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش با ارائه انتظارات اتاق تهران از دولت گفت: بهبود فضای کسب و کار، کاهش اندازه دولت، کاهش میزان دخالت های دولت در بسیاری موارد مانند صدور مجوزها، اصلاح ساختار درآمدی دولت و شفاف کردن آن و مهم ترین آنها تک نرخی شدن ارز از خواسته های ما برای سال 96 است.
خوانساری گفت: اتاق هرگز به دنبال افزایش قیمت نرخ ارز نیست بلکه به دنبال واقعی کردن آن است. به گفته او، قیمت های حامل های انرژی باید اصلاح شده و یارانه ها و انواع سوبسیدها باید تعیین تکلیف شود.
مسعود خوانساری با اشاره به رقم حدود 9.2میلیارد دلاری سرمایه گذاری خارجی که تا اواخر بهمن ماه جذب اقتصاد کشور شده، ادامه رشد اقتصادی را وابسته به حل معضل بیکاری عنوان کرد و حل این مشکل را بدون جذب سرمایه گذاری خارجی غیرممکن دانست.
مسئولیت تشکیلات سرمایه گذاری خارجی باید برعهده بخش خصوصی باشد
به گزارش «فرصت امروز» رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران روز گذشته در آخرین نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران در سال 95 به این اتاق آمد تا بگوید بخش خصوصی برای سازمان دادن به جذب سرمایه گذاری خارجی حرفه ای تر است.
محمد خزاعی موفقیت، تشویق و ترغیب سرمایه گذاران خارجی را در ایران، کار بخش خصوصی دانست و از دولت به عنوان کمک کننده به این فرآیند نام برد. او پیشبرد فرآیند جذب سرمایه گذاری خارجی را بدون بخش خصوصی غیرممکن دانست.
خزاعی گفت: مذاکرات و چانه زنی ها از عهده بخش خصوصی بر می آید و دولت باید تنها دخالت نهایی را داشته باشد.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران ضمن تبریک به اتاق تهران برای اختصاص بودجه 2 میلیارد و 400 میلیون تومانی در سال 96 برای جذب سرمایه گذاری خارجی با تحسین نگاه اتاق تهران به سرمایه گذاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی این بودجه را با بودجه سازمان سرمایه گذاری مقایسه کرد و گفت: در کنار تبریک به اتاق تهران باید متاسف شد که کل بودجه سازمان سرمایه گذاری در سال 93 تنها دو برابر این رقم بود. درسال 95 با نگاه مثبت دولت تدبیر و امید به 8 میلیارد و 300میلیون تومان رسید. با این بودجه و تعداد افراد، پرداختن به مقوله سرمایه گذاری خارجی یک شوخی به نظر می رسد، این در حالی است که از این بودجه کمتر از 200 میلیون تومان به جذب سرمایه خارجی اختصاص یافت. خزاعی با اشاره به توانمندی های بخش خصوصی، حضور قوی تر و مسئولیت داشتن این بخش در جذب سرمایه گذاری خارجی را ضروری دانست.
خزاعی در بخش دیگری از سخنانش به سرمایه گذاری داخلی نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه این بخش هم متولی ندارد، اگرچه اتاق ها که کارشان در حوزه تجارت و بازرگانی است، در امر تولید هم فعالیت های قابل توجهی دارند، اما سرمایه گذاری داخلی مرجعی ندارد.
این مقام ارشد سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران با اشاره به امضای تفاهمنامه میان این سازمان و اتاق تهران از فعالان بخش خصوصی خواست این سازمان را بخشی از خود بدانند.
خزاعی همچنین آماری از تعداد و ارزش سرمایه گذاری خارجی ارائه داد. به گفته او، از ابتدای سال 95 تاکنون، 148مورد سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسیده و ضمانت آنها صادر شده که رقم آنها 10 میلیارد و 316 میلیون تومان است که تعدادی ازآنها افتتاح شده و باقی به تدریج به کشور وارد خواهند شد. این رقم از دی 1394 و با اجرایی شدن برجام به 13 میلیارد و190 میلیون تومان می رسد.
به گفته خزاعی، رقمی که بانک مرکزی و گمرک اعلام کرده یک میلیارد و 80میلیون دلار است که بسیار کمتر از رقم واقعی است. این ارقام غیر از سرمایه گذاری نفت، گاز و سرمایه گذاری های انجام شده در مناطق آزاد و بورس است و اگر این آمار اعلام شود، ارقام سرمایه گذاری خارجی بسیار فراتر خواهد رفت.
به گزارش «فرصت امروز» در بیست وچهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، مسعود خوانساری و محمد خزاعی تفاهمنامه همکاری میان اتاق تهران و سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران را به امضا رساندند. همچنین برنامه بودجه سال 96 اتاق تهران بررسی و به رأی گذاشته شد.