معاون سازمان مالیاتی با تاکید بر اینکه کل هزینه جاری دولت در سال ۹۷ از محل مالیات تامین میشود، گفت: مسئول هر نهاد و دستگاهی که پایگاههای اطلاعاتی فعالان اقتصادی را در اختیار سازمان قرار ندهد، مجرم است و به دستگاه قضایی معرفی میشود.
حسین وکیلی، در گفتوگو با فارس، در خصوص اینکه چقدر پیشبینی میشود فرار مالیاتی کاهش یابد، اظهار کرد: فرار مالیاتی بهصورت دقیق قابل پیشبینی نیست و از سال 48 تاکنون درباره این پدیده مقاله وجود دارد. از هفت درصد تا 60 درصد فرار مالیاتی عنوان شده و نمیتوان بهطور دقیق گفت چند درصد فرار مالیاتی وجود دارد، گفته میشود 40درصد ظرفیت اقتصاد فرار مالیاتی و فعالیتهای زیرزمینی وجود دارد که باید بگویم 90 درصد این آمار را کشف میکنیم.معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی با اشاره به معافیتهای مالیاتی یادآور شد: وزیر اقتصاد عنوان کرد 43درصد اقتصاد نسبت به (GDP) معافیت مالیاتی دارد و درست است.فرار مالیاتی در تور مالیات نیست و با شناسایی آن میتوان گفت درآمدها افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: بخشهای اقتصادی به این برآورد رسیدند که حدود 40 درصد فرار مالیاتی وجود دارد، مقایسه با مأخذ مشمول مالیات با توجه به وصولیها چقدر است و جمع (GDP) چقدر است تفاوت آن میتواند بهعنوان فرار مالیاتی پیشبینی شود.
وکیلی، راه کشف فرار مالیاتی را داشتن پایگاههای اطلاعاتی دانست و تاکید کرد: دارندگان پایگاههای اطلاعاتی به سازمان مالیاتی نگویند اطلاعات نمیدهیم، زیرا قانون جدید همه را مکلف به ارائه آن کرده است. به گفته وکیلی، گسترش و نفوذ پایههای مالیاتی با اطلاعات فعالان اقتصادی در دیگر دستگاهها ارتباط مستقیم دارد، اگر در مجموعه کشور اراده واقعی برای اخذ مالیات وجود دارد اطلاعات داده میشود و میتوانیم رشد درآمدها را جلوتر از برنامه داشته باشیم و 72 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی سال آینده نیز وصول خواهد شد، قطعا با وجود اطلاعات عملکرد بهتری خواهیم داشت و تحقق درآمدها بدون اما و اگر باشد و به مودیان کوچکترین فشار وارد شود.
سال گذشته 80 درصد اصناف حدود4درصد مالیاتشان رشد داشت
معاون سازمان مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که فارغ از اظهارات مسئولان مبنی بر رونق اقتصادی، اصناف میگویند رونقی در بازار وجود ندارد و سازمان برای اخذ مالیات به مودیان فشار میآورد، بیان کرد: مالیات سال 92 تیر ماه امسال براساس توافق با اصناف اظهارنامه اخذ شد. حدود 80 درصد مودیان چهار درصد رشد مالیات نسبت به سال قبل داشتند و 13 درصد نیز افزایش 9درصدی و مابقی 14 درصد افزایش داشتند.نظر سازمان بالاتر از این نرخها بود، اما در نهایت به توافق رسیدیم حالا باید گفت چه فشاری وارد کردیم.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: هنوز برای سال آینده وضعیت افزایش مالیاتها مشخص نشده و متناسب با وضعیت اقتصادی کشور خواهد بود. این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که گفته میشود وصولی و پرداختی به خزانه کاهش یافته است، عنوان کرد: مالیات اخذ شده به خزانه میرود و در هشت ماه سال جاری 95 درصد درآمد مالیات بودجه محقق شده است.24 هزار و 400 میلیارد تومان درآمد مالیاتهای مستقیم و 15 هزار و 170 میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده در هشت ماهه امسال وصول شده است. وکیلی با بیان اینکه درآمد امسال در بودجه 59 هزار و 300 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، افزود: این درآمد بدون بخش گمرک است و امیدواریم 95 درصد درآمدها تحقق یابد.
وی در خصوص معوقات مالیاتی بیان کرد: اکنون حدود 10 هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی با جرایم آن وجود دارد و تفاوت ابراز درآمد در اظهارنامه از سوی مودی با آنچه تشخیص سازمان است، حدود 10 تا 15 درصد است.
معاون سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که کارشناسان اقتصادی معتقدند، فرصت خوبی است که با توجه به کاهش درآمدهای نفتی اتکای بودجه به آن کاهش یابد و به سمت مالیات برود آیا این امکان چه زمانی وجود دارد که بیش از 70 درصد درآمدها از این طریق باشد، اظهار کرد: از سالی که اطلاعات بیرونی مربوط به فعالان اقتصادی توسط دیگر دستگاهها و نهادها به دست سازمان مالیاتی برسد، قول میدهیم 100درصد هزینه جاری دولت از طریق مالیات تامین شود.