جمعه, ۲۹ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
ورشکستگی صندوق های بازنشستگی، محیط زیست و آب

3 بحران پیش روی اقتصاد ایران

8 سال پیش ( 1394/11/25 )
پدیدآورنده : فرصت امروز  

نهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی روز گذشته درحالی برگزار شد که نوبخت، کاهش منابع آبی، معضلات زیست‌محیطی و ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی را بحران‌های اقتصاد کشور نامید که دولت در برنامه ششم بر این محورها تمرکز خواهد کرد. برگزار شد؛ جلسه پرشور، پرسوال و جوابی که به قول محمد باقر نوبخت مبنی برتعطیل کردن تمامی جلساتش در هفته آینده و نشست با فعالان و صاحب‌نظران این اتاق منتهی شد. به نظر می‌رسید اتاقی‌ها گوش شنوا پیدا کرده بودند تا باز هم درباره دیدگاه‌های دولت درخصوص برنامه ششم و بودجه بحث و گفت‌وگو کنند. برنامه‌ای که با حضور بخش‌خصوصی در تمامی جلسات تدوین شده بود اما باز هم جای بحث داشت.

5684673457357357835734573473473578357347234735

شاید همان‌طور که محمد بحرینیان عضو هیأت نمایندگان می‌گفت، دولت روحانی آخرین فرصت برای اقتصاد و فعالان اقتصادی است و اگر این فرصت از دست برود دیگر امیدی برای تولید، صادرات و اقتصاد نیست. صحبتی که تأیید همه اعضای حاضران در نشست را به دنبال داشت و نوبخت هم از رئیس اتاق ایران خواست در تمامی بخش‌ها حرف‌های‌شان را برای نشست با دولت درهفته آینده آماده کنند، تا باز هم به واقعی‌ترشدن و کاربردی کردن برنامه ششم کمک کرده باشند.

معاون رئیس‌جمهور همکاری و حضور نمایندگان اتاق در تدوین برنامه ششم و لایحه بودجه را مؤثر دانست و خطاب به حاضران در اتاق ایران گفت: هم‌اکنون مرحله دوم همکاری ما آغاز شده است و ما از شما می‌خواهیم در مهم‌ترین مسئله یعنی در اجرای خوب و کامل برنامه، فعالان اقتصادی را رهبری کنید. مرحله‌ای که به دلیل عملیاتی نشدنش همیشه مورد انتقاد بود. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اهمیت برنامه ششم که در پسابرجام و با نگاه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین شده است، به تشریح آن پرداخت و گفت: برای پاسخگویی به مطالبات مردم از نظام در داخل و ضرورت ایجاد رقابت با کشورهای منطقه در خارج تنها یک ابزار وجود دارد و آن‌هم پیشرفت و توسعه است که دراین برنامه به آن جدی پرداخته شده است. 

سخگوی دولت، برنامه ششم را سومین برنامه در دوره سند چشم‌انداز و نخستین برنامه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، همچینن نخستین برنامه در پسابرجام عنوان کرد و گفت: رشد اقتصادی در این برنامه نه‌تنها براساس رونق تولید برای داخل کشور که تمرکز بر توسعه صادرات است. به گفته وی، رشد 8 درصدی درشرایطی در حال اتفاق افتادن است که در فروش نفت، صادرات، واردات و مراودات بانکی محدودیتی وجود ندارد و نخست‌وزیران و رؤسای جمهور کشورها در رأس هیأت‌های خارجی به ایران می‌آیند.

نوبخت از شناسایی و گروه‌بندی کشورها نام برد و توضیح داد: ما کشورها را براساس رقابت‌پذیری مبتنی بر تولید، بهره‌وری و نوآوری تعریف کردیم و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را بر همین اساس پیش خواهیم برد. به گفته وی، حوزه‌ها و بخش‌های مهم و اولویت‌ها برای سرمایه‌گذاری مشترک مشخص شده است و هدف دولت دراین سرمایه‌گذاری‌ها تنها براساس تکنولوژی‌های نو پیش خواهد رفت و دولت از ورود هرگونه صنعت دسته چندم و قدیمی پیشگیری خواهد کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دستیابی به رشد 8 درصدی را لازمه 724 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری سالانه دانست و ضمن تشریح سهم بخش‌های مختلف در تأمین این سرمایه، سهم دولت را 105 هزار میلیاردتومان یعنی 14/5 درصد این رقم و طرح‌های عمرانی را اولویت دولت اعلام کرد و گفت: 2900 طرح عمرانی داشتیم که توانستیم آنها را به 2400 طرح تقلیل دهیم. لازم می‌دانم در پاسخ به کسانی که طرح‌های جدید از دولت می‌خواهند اعلام کنم که دولت قفل است و توان آغاز طرح جدید را ندارد.

معاون رئیس‌جمهور گفت: ما آماده‌ایم که طرح‌های عمرانی اولویت‌دار را نه برای منفعت اقتصادی دولت که آن طور که برای بخش‌خصوصی نفع دارد به این بخش واگذار کنیم و شنیده‌ایم که اتاق ایران ایده‌هایی برای این واگذاری دارد و می‌خواهیم ایده‌های شما را بشنویم. به گفته وی، در برنامه ششم، جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی 12 میلیارد دلار، فاینانس 20 میلیارد دلار و سرمایه‌گذاری مشترک 18میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

نوبخت ضمن تشریح جزییات و اهداف کمی و کیفی، این برنامه را شامل 27 موضوع بخشی و فرابخشی عنوان کرد که با اهداف و سیاست‌های سالانه مشخص شده‌اند. معاون رئیس‌جمهور تمرکز بر آب، محیط زیست و ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی را مهم‌ترین دغدغه دولت برشمرد. نوبخت نگاه ویژه به سواحل جنوبی و مکران را از دیگر اولویت‌های دولت یازدهم عنوان کرد. وی همچنین از اختصاص 1000میلیارد تومان در لایحه بودجه 95 برای کمک به صادرات غیرنفتی خبر داد. سخنگوی دولت گفت: براساس برنامه ششم، سهم مالیات باید افزایش یابد و همه دستگاه‌ها از جمله آستان‌های مقدس و قرارگاه‌ها مشمول پرداخت مالیات می‌شوند و قانون این امکان را فراهم کرده است. 

محسن جلال‌پور رئیس اتاق ایران در ابتدای نشست از اهمیت انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و نگاه کاندیداها به اقتصاد به‌عنوان اولویت کشور نام برد و دیدگاه‌های موجود در مسیر اقتصادی را تشریح کرد. او گفت: دیدگاه اول ادامه روند 80 سال گذشته با تکیه بر بنگاه‌ها و پروژه‌های بزرگ دولتی است که نتیجه آن توسعه‌ای ناپایدار است و دیدگاه دیگر که مورد نظر بخش‌خصوصی است، دیدگاه مبتنی بر توسعه کشور در فضای آزاد و رقابتی است. رئیس اتاق ایران همکاری همه بخش‌ها را برای جذب سرمایه و رسیدن به اهداف این دیدگاه ضروری دانست و گفت: این دیدگاه توسعه کشور و حل معضلات اقتصادی را در گرو توجه به بنگاه‌های اقتصادی، کسب‌و‌کارهای خلاق، شرکت‌های پیشرو و صادراتی و از این قبیل راهکارها می‌داند.

76434624747345737247242466244735835845

جلال‌پور کره شمالی را نماد دیدگاه اول و کره جنوبی را نمونه‌ای برای دیدگاه دوم توصیف کرد. رئیس اتاق ایران مبارزه با فساد، رقابتی کردن بازار، اصلاح نظام یارانه‌ای، رفع قوانین مزاحم، اصلاح نظام تعرفه‌ای، اصلاح نظام مالیاتی و ارتقای شاخص فضای کسب‌و‌کار را از اولویت‌هایی عنوان کرد که در اقتصاد کشور باید در دستور کار قرار گیرد. وی همچنین ارتقای رتبه ایران در فضای کسب‌و‌کار را از 118 به 50 از پیشنهادهای اتاق در برنامه ششم عنوان کرد.

به گزارش «فرصت امروز» نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران روز گذشته با حضور معاون رئیس‌جمهور، محمد باقر نوبخت و با حضور حداکثری اعضای این اتاق برگزار شد. در این جلسه صفدر پیرمرادی، عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، پیرامون شرایط صنعت مرغداری کشور، کوروش پرویزیان رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه در خصوص توجه به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و فاطمه دانشور عضو هیأت نمایندگان و رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران پیرامون مسئولیت‌پذیری اجتماعی شرکت‌ها صحبت کردند.

***

توصیه رئیس اتاق ایران برای انتخابات

حضور در پای صندوق‌های رأی و انتخاب اصلح توصیه اتاق ایران و همه فعالان اقتصادی است. انتخاب نمایندگانی که اهمیت موضوع اصلی کشور یعنی اقتصاد را مدنظر قرار داده و به این امر خطیر با اولویت نگاه کنند ضرورت امروز ماست؛ نمایندگانی که شرایط امروز اقتصاد در کشور و جهان را درک کنند و در برنامه‌های مجلس آینده تصمیمات خردمندانه، آگاهانه، کارشناسانه و علمی اتخاذ کنند. حضور چنین نمایندگانی در عین تمامی مسائلی که در کشور جاری است، مستلزم حضور یکپارچه مردم درپای صندوق‌های رأی و انتخاب با اکثریت عقل و خرد است.

از همه فعالان اقتصادی حضور جدی در انتخابات و مطالبه مسائل اقتصادی در روزهای تبلیغات از کاندیدای محترم و پاسخ صریح و اساسی به مشکلات اصلی کشور را درخواست می‌کنم. باید در مطالبات از کاندیدا و در آینده از نمایندگان مجلس مسائل اقتصادی به‌عنوان اولویت اصلی و نگاه علمی برای حل این مسائل به‌عنوان یک فصل دیده شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/1CegW4Bt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه