به گزارش فرصت امروز به نقل از اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در حالی به سراغ معاملات اولین روز هفته می رود که روز پنجشنبه شاهد افزایش چشمگیر قیمت ها تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز بود و سکه امامی برای نخستین بار وارد کانال ۶۰ میلیون تومان شد و رکورد جدیدی را به ثبت رساند.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند مهم ترین چالش پیش روی بازارهای مالی، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و سیاست های احتمالی او در قبال ایران است. این گروه باور دارند که تصمیمات ترامپ می تواند تأثیر مستقیمی بر روند قیمت ها در بازارهای داخلی داشته باشد. همچنین در شرایط تعطیلی بازارهای داخلی، گزارش هایی درباره تمایل ایالات متحده به دستیابی به توافق هایی با ایران منتشر شده است.
با این حال، قیمت طلا در معاملات روز جمعه به بالاترین سقف طی ۳ ماه گذشته رسید و در آستانه چهارمین افزایش پیاپی هفتگی قرار گرفت. عدم اطمینان درباره طرح های تجاری ترامپ مانع بالا رفتن ارزش دلار شده و تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن را افزایش داد.
قیمت طلای جهانی معاملات روز جمعه را در ۲۷۷۲ دلار آغاز کرد و سپس با روند صعودی تا محدوده ۲۷۸۶ دلار بالا رفت و رکورد جدیدی ثبت کرد. قیمت این فلز گرانبها در لحظه نگارش این گزارش با افتی نزدیک به ۱۵ دلار، به سطح ۲۷۷۱ دلار رسیده است.
قیمت طلای آبشده هم معاملات روز پنجشنبه را با نرخ ۲۳ میلیون و ۸۲۹ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با در پیش گرفتن مسیر صعودی، ۲۳ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان خرید و فروش شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز پنج میلیون و ۵۳۳ هزار تومان قیمت خورد.
از سوی دیگر، قیمت سکه امامی نیز معاملات را با نرخ ۵۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان استارت زد و سپس با افزایش به کانال ۶۰ میلیون تومان افتاد و تا ۶۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان پیش روی کرد. قیمت سکه امامی در ادامه معاملات با اندکی کاهش ۶۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.
نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب ۳۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شدند و سکه گرمی هم نه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت خورد.
براساس بررسی اقتصادنیوز، در هفته ای پرنوسان، بازار طلا تحت تأثیر رشد همزمان طلای جهانی و دلار، افزایش چشمگیری داشت و با ورود ارزش طلای جهانی به محدوده ۲۷۰۰ دلار، سکه امامی به کانال ۶۰ میلیون تومان رسید و حباب سکه امامی نیز پس از ۱۶ روز در محدوده ۱۱ درصد قرار گرفت.
همچنین بازدهی هفتگی سکه امامی ۷.۷۸ درصد و طلای آب شده ۵.۷۳ درصد ثبت شد و حباب طلای آب شده در تمام روزهای هفته منفی بود. در این میان، سکه گرمی با رشد ۸.۱۳ درصدی، بیشترین بازدهی را به نام خود ثبت کرد.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مقاومت قیمت طلای آبشده در محدوده ۲۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان قرار دارد و با توجه به روند قیمت طلای جهانی، اگر قیمت طلای آبشده به زیر ۲۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان حرکت کند، مرز حمایتی ۲۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در دسترس است. از سوی دیگر، در صورت ادامه روند صعودی، سطح مقاومتی بعدی طلا در ۲۴ میلیون تومان قرار دارد.
فعالان بازار نیز معتقدند سکه امامی در محدوده حمایتی ۵۹ میلیون تومان در حال نوسان است و حفظ این سطح می تواند زمینه ساز افزایش قیمت تا محدوده مقاومتی ۶۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان شود. در صورت از دست رفتن این حمایت، احتمال افت قیمت تا سطح حمایتی بعدی در ۵۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، تثبیت قیمت سکه در کانال ۶۰ میلیون تومان می تواند شرایط را برای صعود به سطوح بالاتر مهیا کند.
در نهایت، تحولات سیاسی و دیپلماتیک، به ویژه اخبار مرتبط با مذاکرات احیای برجام و روابط ایران و آمریکا، به شدت بر انتظارات بازار سایه می اندازد و می تواند مسیر قیمت ها را تعیین کند. روند قیمت طلای جهانی نیز نقش کلیدی در تعیین قیمت های داخلی دارد، به طوری که هرگونه افزایش یا کاهش در سطح جهانی، به سرعت بر بازار داخلی منعکس خواهد شد، -با این پیش فرض که نوسانات قیمت دلار نتواند بازار طلا و سکه را تحت تاثیر قرار دهد-.