دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

به گزارش فرصت امروز به نقل از جهان صنعت نیوز – تخصیص یک میلیارد دلار برای واردات خودرو از سوی دولت ایران با واکنش های متنوعی همراه بوده است. عبدالناصر همتی و محمدرضا فرزین این سیاست را راهی برای شکستن انحصار در بازار خودرو می دانند، اما برخی نمایندگان مجلس این تصمیم را تنها یک راه حل موقتی برای مشکلات عمیق صنعت خودرو تلقی می کنند. کارشناسان نیز با اشاره به چالش های ارزی و رکود بازار، تاکید دارند که این اقدام نمی تواند مشکلات اساسی صنعت خودرو را حل کند و بازار خودرو همچنان با رکود و نوسانات قیمتی مواجه خواهد بود.

تاثیر تخصیص ارز بر بازار و قیمت خودرو

تخصیص ارز برای واردات خودرو؛ راه حلی موقتی یا شفاف سازی بازار؟

سرویس خودرو: دولت ایران تصمیم به تخصیص یک میلیارد دلار برای واردات خودرو گرفته است که این اقدام واکنش های گسترده ای را در پی داشته است. عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، با انتشار توئیتی اعلام کرد که گره کور واردات خودرو با تصمیم رئیس جمهور در ستاد اقتصادی دولت باز شده و تاکید کرد که اجازه انحصار در بازار خودرو را نخواهند داد. همزمان، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، اعلام کرد که این تخصیص ارز به طور مستمر ادامه خواهد داشت و حتی برای سال آینده نیز برنامه ریزی شده است.

ریشه ممنوعیت واردات خودرو

امیرحسن کاکایی، کارشناس خودرو، به تاریخچه ممنوعیت واردات خودرو اشاره کرده و توضیح می دهد که این ممنوعیت در سال ۱۳۹۶ توسط بانک مرکزی و به دلیل محدودیت های ارزی اعمال شد، نه به خاطر صنعت خودرو یا تصمیم وزارت صمت. وی همچنین اشاره کرد که در آن سال، بانک مرکزی به درستی بحران ارزی را پیش بینی کرد که منجر به افزایش قیمت ارز در اواخر سال شد.

تاثیرات تخصیص ارز بر بازار خودرو

کاکایی با اشاره به این تخصیص ارز، آن را گامی مثبت در راستای بازگشت به حالت عادی واردات خودرو ارزیابی کرد و افزود که با این تخصیص، حدود ۷۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور خواهد شد. او معتقد است که این اقدام می تواند به شفافیت بیشتر در بازار خودرو کمک کند، اما تاثیرات بلندمدت آن همچنان محل بحث است.

بازار خودرو در رکود

با وجود این تخصیص ارز، کاکایی بر این باور است که بازار خودرو همچنان در رکود باقی خواهد ماند. او اشاره می کند که بسیاری از مردم به امید کاهش قیمت خودرو منتظر تحولات بازار هستند، اما به دلیل افزایش هزینه های تولید و چالش های اقتصادی کشور، این کاهش قیمت محقق نخواهد شد. همچنین، پیش بینی می شود که در اواخر سال جاری، قیمت خودروها دوباره افزایش یابد.

نمایندگان مجلس: مشکلات با یک توئیت حل نمی شود

مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، نیز در واکنش به این خبر اعلام کرد که مشکلات بازار خودرو را نمی توان با یک توئیت حل کرد. او بر این نکته تاکید کرد که باید به وضعیت ارزی کشور و تاثیرات آن بر تورم توجه داشت و افزود که سیاست های بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز ممکن است با این تخصیص ارز به خطر بیفتد.

آیا واردات خودرو کافی است؟

با وجود تخصیص این یک میلیارد دلار، کارشناسان معتقدند که واردات ۷۰ هزار خودرو نمی تواند انحصار بازار را بشکند. طبق بررسی های انجام شده، برای ایجاد رقابت واقعی در بازار خودرو ایران، باید حداقل ۳۰ درصد از کل خودروهای تولیدی وارداتی باشد که این به معنای واردات بیش از ۳۰۰ هزار خودرو است.

جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/zQmLyPcz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه