دولت ایالات متحده در روز دوشنبه با اعطای ۳ میلیارد دلار منابع مالی به اینتل ذیل برنامه CHIPS و Science Act موافقت کرد. هدف این کمک تولید میکروالکترونیک های بومی برای وزارت دفاع این کشور است.
شرکت اینتل در ماه های اخیر با کاهش شدید درآمدها و اخراج گسترده کارمندان دست وپنجه نرم می کند. این شرکت به تازگی نیز قرارداد تولید تراشه پلی استیشن ۶ را ازدست داده است که باعث ثبت یک ضرر حدود ۳۰ میلیارد دلاری در درآمدهای آن ها خواهد شد. اما کمک های مالی دولت آمریکا برای تولید تراشه در خاک این کشور شاید بتواند اوضاع آشفته اینتل را تا حدودی بهبود ببخشد.
هم زمان با اعلام خبر کمک ۳ میلیارد دلاری دولت ایالات متحده به اینتل و اعلامیه این شرکت مبنی بر ایجاد یک نهاد مستقل برای واحد تراشه ها، ارزش سهام اینتل در بازار بورس بعد از ماه ها سقوط با رشد ۸ درصدی همراه شد.
اینتل هم اکنون درحال ساخت چهار کارخانه در ایالت های مختلف آمریکا برای افزایش تولید صنایع نیمه هادی در خاک این کشور است. در ماه مارس گذشته، اینتل توانست به همین منظور بیش از ۸.۵ میلیارد دلار کمک مالی از دولت آمریکا دریافت کند که رقم قابل توجهی محسوب می شود.
درحال حاضر بخش عمده ای از تراشه های مصرفی شرکت های آمریکایی از طریق تایوان و شرکت TSMC تأمین می شود. اما احتمال حمله چین به تایوان و وقوع جنگ در این شبه جزیره دولت آمریکا را وادار به سرمایه گذاری روی تولیدات تراشه به صورت بومی کرده است. «پت گلسینگر»، مدیرعامل اینتل، در دیدار اخیر با «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی آمریکا، از وابستگی شدید این کشور به صنایع تایوان برای تأمین تراشه ها ابراز ناامیدی کرده بود.
علاوه بر اینتل، سایر شرکت ها نیز به تولید تراشه در خاک آمریکا علاقه نشان داده اند. از سال گذشته خبرهایی مبنی بر تلاش سامسونگ برای راه اندازی کارخانه تولید تراشه در آمریکا شنیده می شود، اما این مراکز هنوز به بهره برداری نرسیده اند.