سریع ترین راه طلاق گرفتن از طرف زن، بستگی به شرایط خاص او دارد. اما به طور کلی، دو روش اصلی وجود دارد:
۱. اثبات عسر و حرج: اگر زنی بتواند ثابت کند که ادامه زندگی مشترک برای او بسیار سخت و طاقت فرسا شده است، می تواند درخواست طلاق دهد.
۲. استفاده از حق طلاق: اگر به صورت رسمی، حق طلاق به زن داده شده باشد، او می تواند بدون نیاز به اثبات عسر و حرج، درخواست طلاق دهد.
در صورت اثبات شرایطی مانند: سوء رفتار، اعتیاد، ندادن نفقه، بیماری های صعب العلاج و عدم انجام وظایف زوجیت، زوجه می تواند درخواست طلاق یک طرفه را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نماید. در صورت داشتن حق طلاق ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی، خانم باید به وکلای پایه یک دادگستری مراجعه کرده و با حق طلاق خود اقدام به گرفتن وکیل از طرف آقا نماید و وکیل خانواده ثبت دادخواست طلاق را انجام دهد.
ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی خانواده، به زن اجازه می دهد که در صورت عسر و حرج، درخواست طلاق دهد. عسر و حرج به معنای این است که ادامه زندگی مشترک برای خانم با توجه به شرایط موجود، غیرقابل تحمل است. با این ماده قانونی، خانم می تواند با اثبات وجود عسر و حرج در زندگی مشترک، از دادگاه درخواست طلاق کند.
در زمانی که خانم حق طلاق دفترخانه ای داشته باشد، می تواند با مراجعه به وکیل خانواده از طرف آقا وکیل اختیار کرده و درخواست طلاق خود را به اجرا بگذارد.
وکیل با آن وکالتنامه اختیار این را پیدا می کند که دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت کرده و با انجام مراحل دادرسی اقدام به جدایی زوجه نماید.
نکته: در این مورد دیگر نیازی به حضور آقا برای جدایی نیست.
نکته ۱: در صورتی که دلیل طلاق مربوط به مسائل پزشکی باشد، زن باید مدارک پزشکی آقا را به دادگاه ارائه دهد.
نکته ۲: در صورت وجود خشونت خانگی یا ترک زندگی خانوادگی، یکی از مدارک معتبر می تواند گزارش های پلیس باشد.
نکته ۳: شهادت شهود می تواند در تأیید دلایل طلاق زن موثر باشد. شهود باید به دادگاه معرفی شده و شهادت بدهند.
نکته ۴: در مواردی که شوهر نفقه را پرداخت نمی کند، زن باید با مدارک مالی و دادگاهی خود این موضوع را به اثبات برساند.
نکته ۵: اگر دلیل طلاق اعتیاد شوهر باشد، زن باید مدارکی مثل گزارش های درمانی و شهادت شهود را ارائه دهد و نظر قاضی را برای غیر ممکن بودنِ ادامه زندگی جلب نماید.
این دلایل و مدارک به روزترین و معتبرترین موارد درخواست طلاق از طرف زن برای ارائه به دادگاه می باشد.
در حال حاضر، در ایران امکان درخواست طلاق اینترنتی به صورت یک طرفه از طرف زن وجود ندارد. زوجه باید با ثبت دادخواست طلاق یک طرفه و مراجعه به دادگاه اَدِله خود را برای جدایی ارائه دهد.
در صورتی که زن قصد دارد به صورت یک طرفه درخواست طلاق دهد، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت نماید.
متن نمونه دادخواست طلاق یکطرفه زن:
به نام خدا
ریاست محترم دادگاه خانواده ...
با سلام،
احتراماً، اینجانب …، فرزند …، به شماره ملی …، به نشانی …، با ارسال این درخواست، تقاضای طلاق از همسرم، آقای …، فرزند …، به شماره ملی …، به نشانی …، را دارم. دلایل این درخواست به شرح زیر است:
"در این قسمت به موارد و دلایل جدایی باید اشاره شود و توضیح مختصری درباره آن داده شود"
مدارک و مستندات مربوط به دلایل فوق الذکر به پیوست این درخواست تقدیم می گردد.
با تشکر و احترام
(امضا)
(تاریخ)
این فرم باید به همراه مدارک و اَدِله لازم که در قبل تر گفته شد در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارائه شود.
با طی کردن مراحل دادرسی و بررسی مدارک توسط قاضی، در صورت احراز دلایل و مستندات کافی، دادگاه حکم طلاق را صادر خواهد کرد.
باید توجه داشته باشید سریع ترین راه گرفتن طلاق از طرف زن بدون حضور وکیل خانواده ماهر امکان پذیر نیست. گروه حقوقی دادارمنش این امکان را برای شما مهیا کرده تا با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران جلسه مشاوره دریافت نمایید. با ما در تماس باشید.