به گزارش فرصت امروز به نقل از دنیای خودرو، این روزها وضعیت خرید و فروش خودرو در بازار بسیار عجیب و غیرقابل پیش بینی شده است. علاوه بر نوسانات روزانه قیمت خودرو های داخلی و خارجی، به نظر می رسد شیوه های معامله در این بازار به خصوص در مورد خودروهای خارجی نیز به سمت و سوی عجیبی درحال چرخش است. براساس دلایلی ازجمله نوسان قیمت ها و فرار از پرداخت مالیات، سبک های تازه ای برای معامله خودرو در حال شکل گرفتن است.
به عنوان مثال بررسی پلت فرم های مطرحی که در زمینه خرید و فروش خودرو، میزبان هزاران آگهی هستند، نشان می دهند بحث معاوضه خودرو با خانه آن هم در محدوده طرح ترافیک کم وبیش در حال مطرح شدن است. این در حالی است که چندی پیش آگهی های معاوضه خودرو با کالاهای دیگر در فضای مجازی خبرساز شده بود.
از دیگر آگهی های عجیب و غریب در این زمینه می توان به آگهی های تعویض خودرو با سیم کارت 0912، طلا و سکه و ... اشاره کرد.
اما در این میان بررسی ها نشان می دهد برخی نمایشگاه داران خودرو، برای آنکه مالیات پرداخت نکنند، از خریداران خودرو می خواهند که بخشی یا کل پول خودرو را به جای ریال دلار بدهند.
اتحادیه نمایشگاه داران خودرو نیز این موضوع را تایید و عنوان کرده است این اتفاق ازسوی نمایشگاه داران و دفاتر فروش خودرو که مجوز ندارند، رخ می دهد.
از اواخر سال گذشته، فروش خودرو با دلار در برخی از نمایشگاه های خودرو آغاز شده و توجیه نمایشگاه هایی که به این سمت رفته اند، بیشتر گریز مالیاتی است. البته فروش خودرو با دلار، بیشتر در نمایشگاه ها و دفاتر فروش خودرویی رخ می دهد که عرضه کننده خودروهای خارجی هستند.
برخی کارشناسان در این زمینه می گویند که اگر چنین امری باب شود، مردم در خرید خودرو با مشکلات متعددی روبه رو خواهند شد و این امر باعث بر هم خوردن فضای بازار خودرو و حتی اقتصاد کشور می شود.
تقاضای خرید خودرو با دلار، آن هم در حالی که مردم به ریال حقوق دریافت کرده و مایحتاج خود را تهیه می کنند از نظر اقتصادی امری زیان آور است که در صورت باب شدن این موضوع، حتما در بلند مدت مصرف کنندگان واقعی را با دردسر و البته زیان های بسیاری مواجه می کند.
البته ازسوی دیگر تثبیت نرخ ارز و پایین آمدن سرعت کاهش ارزش پول توسط مسئولان مربوطه می تواند بساط این گونه معاملات دلاری در بازار خودرو را از ریشه و اساس، برچیند.
تلاطم های اقتصادی در سال های اخیر، برخی را به سمت خرید دلار برای حفظ سرمایه های خود سوق داده است. بیستم دی ماه 1402؛ معاون ارزی بانک ملی با اشاره به همین موضوع گفته بود در کشور ۲۰میلیارد دلار از منابع ارزی در اختیار افرادی است که هیچ بهره ای از آن نمی برند.
حال به نظر می رسد برخی فروشندگان خودروها روی این دلارها برای رونق کسب و کارشان حساب کرده اند، ولی از این موضوع غافل هستند که باب کردن این کار می تواند وضع بازار خودرو را از این هم پیچیده تر کند و به خلق شرایطی منتهی شود که در هر صورت هرگز به نفع مصرف کنندگان واقعی نخواهد بود.