پنجشنبه, ۲۴ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Thu, 14 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

هزینه راه اندازی رستوران

9 ماه پیش ( 1402/11/19 )
 

اگر به دنبال راه اندازی رستوران هستید، احتمالاً سؤالات زیادی دارید. یکی از این سوالات هزینه است. اینکه هزینه راه اندازی رستوران چقدر است؟ پاسخ به این سوال ساده نیست. این هزینه بر اساس عواملی مانند نوع رستورانی که می خواهید باز کنید، مکان رستورانتان و اندازۀ رستورانتان متفاوت است. برای جزئیات بیشتر در مورد هزینه های راه اندازی رستوران این مقاله را تا انتها بخوانید.

هزینه راه اندازی رستوران

چک لیست 13 تایی هزینه های راه اندازی رستوران

موارد زیر برخی از هزینه های راه اندازی رستوران هستند:

1.      هزینه خرید یا اجاره ملک

یکی از مهم ترین تصمیماتی که باید هنگام افتتاح رستوران خود بگیرید، مکان آن است. قیمت املاک و مستغلات بسته به منطقه ای از کشور که قرار است در آن، رستوران خود را افتتاح کنید، بسیار متفاوت است. حتی در شهر شما، قیمت ها در مناطق مختلف ممکن است بسیار متفاوت باشند. بهتر است مکانی پررفت و آمد را انتخاب کنید. البته این عامل نیز تاثیر زیادی نیز بر هزینه هایتان می گذارد. به طور کلی حداقل به 300 میلیون تومان ودیعه و بین 10 تا 15 میلیون برای اجاره یک ملک تجاری نیاز دارید.

2.      هزینه بازسازی یا دکوراسیون

حتی اگر یک فضای تجاری را که قبلا رستوران بوده اجاره کنید، احتمالاً هزینه های بازسازی خواهید داشت. این هزینه ها بر اساس اندازه ملک و استاندارد بازسازی شما بسیار متفاوت خواهند بود. بازسازی شامل نصب وسایل روشنایی جدید، رنگ آمیزی مجدد دیوارها، عوض کردن کفپوش ساختمان و... است. با طراحی کوراسیون نیز می توانید محیط جذابی را ایجاد کنید که مشتریان از صرف غذا در آن لذت ببرند.

3.      خرید تجهیزات آشپزخانه

بسته به نوع رستوران، ممکن است به لوازم و تجهیزات مختلفی نیاز داشته باشید:

  • تجهیزات پخت و پز: این موارد شامل فر، گریل، اجاق گاز و سرخ کن میشوند. بسته به اندازه و کیفیت تجهیزات، هزینه های کلی از 23 میلیون شروع می شود.
  • تجهیزات برودتی: یخچال و فریزرهای صنعتی انواع مختلف دربدار، ایستاده و گاو صندوقی دارند. برنامه ریزی کنید که حدود 63 تا 120 میلیون برای تجهیزات برودتی هزینه کنید.
  • تجهیزات آماده سازی غذا: این دسته شامل اقلامی مانند غذاساز، چرخ گوشت، سبزی خردکن، مخلوط کن، اسلایر و... است که هزینه آنها از 30 تا 50 میلیون است.
  • تجهیزات ظرفشویی: ماشین ظرفشویی و تجهیزات مربوطه بسته به ظرفیت و ویژگی ها از 50 میلیون تومان موجود است.
  • ظروف آشپزخانه: این دسته شامل قابلمه، تابه، ظروف و سایر لوازم ضروری آشپزخانه است که هزینه تخمینی آن بین 5 تا 15 میلیون است.
  • تجهیزات سرو: شامل ترولی، بشقاب، سفره، ظروف بلوری و... میشود.
  • سیستم های تهویه و هود: اطمینان از تهویه مناسب برای یک رستوران ضروری است، این مورد هزینه ای بین 2 تا 5 میلیون هزینه دارد.
  • تجهیزات ایمنی: سیستم های اطفاء حریق، هشدارها، سیستم مداربسته، تجهیزات ایمنی در مجموع حدود 92 میلیون هزینه دارند.

خرید تجهیزات آشپزخانه

بسیاری از رستوران داران برای کاهش هزینه ها اقدام به خرید تجهیزات دست دوم آشپزخانه می کنند. این امر تا حد زیادی بر میزان هزینه کرد تاثیر می گذارد. پیشنهاد می کنیم پیش از خرید تجهیزات دست دوم، از میزان کارکرد و سالم بودن تجهیزات اطمینان حاصل کنید.

4.      خرید تجهیزات سالن رستوران

این مورد نیز احتمالا تاثیر زیادی بر هزینه های شما خواهد داشت. یک رستوران شیک برای ایجاد فضای مورد علاقه مشتری باید هزینه زیادی بپردازد. احتمالا لوازمی مانند مبلمان، میز و صندلی، گل ها و گیاهان تزیینی، تابلو و... نیاز خواهید داشت.

خرید تجهیزات سالن رستوران

5.      خرید تجهیزات فناوری

در عصر دیجیتال، راه حل های سخت افزاری و نرم افزاری نقش مهمی در عملکرد کارآمد یک رستوران ایفا می کنند. برخی از این ابزارها عبارت اند از:

  • صندوق فروشگاهی: یک صندوق فروشگاهی مجهز به سخت افزارهایی نظیر فیش پرینتر برای افزایش سرعت فروش در رستوران شما ضروری است. برای خرید صندوق فروشگاهی حداقل به 21 میلیون تومان سرمایه نیاز دارید. این هزینه با توجه به اندازه صفحه نمایش و همچنین سخت افزارهای متصل به صندوق مانند فیش پرینتر و کارتخوان افزایش می یابد. البته جهت مدیریت بهتر قطعا در کنار صندوق نیاز به نرم افزار فروشگاهی نیز دارید.
  • کیوسک سفارشگیر: کیوسک های سفارگیر تجربه مشتری را بهبود می بخشند و باعث کاهش هزینه های نیروی کار می شوند. قیمت این کیوسک ها از 46 میلیون تومان در بازار شروع می شود.
  • نمایشگر آشپزخانه: با این نمایشگرها سفارشات مشتریان بلافاصله به نمایشگر آشپزخانه ارسال میشوند و پرسنل آشپزخانه می توانند به سرعت غذاها را آماده کنند. قیمت نمایشگر آشپزخانه از حدود 850 هزار تومان در بازار شروع می شود.
  • نرم افزار حسابداری رستورانی: بهترین نرم افزار رستوران برای ارائه تجربه مشتری یکپارچه مهم است. علاوه بر این، 70درصد از صاحبان رستوران ها گزارش می دهند که بینش های به دست آمده از گزارشات این سیستم ها به رشد کسب وکارشان کمک می کنند. قیمت نرم افزار رستوران از یک میلیون و پانصد هزار تومان در بازار شروع می شود.
  • منوی دیجیتال: منوی دیجیتال بهترین جایگزین منوی کاغذی است. مشتریان با اسکن کد QR روی میزها می توانند به منوی شما دسترسی داشته باشند و سفارش خودشان را ثبت کرده و حتی از طریق درگاه بانکی پرداخت کنند. بسیاری از توسعه دهنده های نرم افزار رستورانی منوی دیجیتال نیز طراحی می کنند. همچنین می توانید از منوسازهای آنلاین نیز کمک بگیرید.
  • تبلت سفارشگیر: با تبلت سفارشگیر، گارسون های شما می توانند با مراجعه به میز مشتری سفارش وی را ثبت کنند. بنابراین نیازی به مراجعه مشتری به صندوق وجود ندارد. قیمت تبلت در بازار از حدود 3 میلیون تومان در بازار شروع می شود. برای یک تبلیت باکیفیت باید حدود هشت میلیون تومان هزینه کنید.
  • فراخوان مشتری: فراخوان های مشتری با اعلام شماره میز مشتری هنگام آماده شدن غذای وی موجب عدم ازدحام پشت صندوق می شوند. این دستگاه ها عموما در فودکورت ها و فست فودها کاربرد دارند. فراخوان های مشتری بین 17 تا 36 میلیون هزینه دارند.

موارد فوق به تسهیل فرآیند مدیریت رستورانتان کمک می کنند و همچینن تجربۀ مشتریانتان را بهبود می بخشند.

6.      دریافت مجوزهای لازم

اطمینان از اینکه رستوران کوچک شما به طور قانونی فعالیت می کند، یک گام مهم در فرآیند راه اندازی است. قبل از خرید تجهیزات و استخدام کارکنان باید یک سری مجوزها تهیه کنید:

  • مجوز بهداشت
  • جواز کسب رستوران
  • مجوز سلامت کارکنان
  • مجوز برند رستوران

برای کسب مجوز رستوران باید به اتحادیه صنف خود مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و پرداخت مبلغ مربوطه، جواز کسب رستوران خود را دریافت کنید. هزینه های لازم برای جواز کسب رستوران به شرح زیر است:

  • هزینه اخذ کارت بهداشت: 20 تا 30 هزار تومان
  • هزینه حق عضویت سالانه: 2 میلیون و 200 هزار تومان
  • هزینه حق ورودی سال اول: 2 میلیون تومان
  • هزینه حق صدور مجوز: 300 هزار تومان
  • هزینه حق آموزش: 80 هزار تومان
  • هزینه صدور کارت اصناف: 20 هزار تومان

علاوه بر هزینه های فوق برای دریافت مجوز، در صورت تمایل برای ثبت برند رستوران خود باید حدود دو میلیون تومان بپردازید. ثبت برند رستوران حدود دو ماه طول می کشد.

7.      حقوق نیروی کار

نیروی کار بخش بزرگی از هزینه های عملیاتی شما را تشکیل می دهد و شامل حقوق کارکنان، بیمه و مزایا می شود. دستمزد کارکنان آشپزخانه متفاوت است. در حال حاضر حقوق پایه قانون کار حدود 7 میلیون تومان است و حقوق آشپزها به طور متوسط 12 تا 15 میلیون تومان است. لازم به ذکر است که سرآشپزهای با تجربه حقوق بیشتری می گیرند. 

8.      خرید موادغذایی

خرید مواد غذایی به طور کلی حدود 28درصد تا 35درصد از هزینه های مداوم یک رستوران را تشکیل می دهد. این هزینه بر اساس نوع آیتم های منو که می خواهید سرو کنید، متفاوت است.

خرید موادغذایی

9.      بازاریابی و تبلیغات

ساختن یک برند قوی و بازاریابی خوب برای رستوران شما به منظور جذب و حفظ مشتریان حیاتی است. هزینه های بازاریابی و برندینگ بسته به میزان تلاشتان و سطح رقابت در منطقه شما متفاوت است. هزینه های کلیدی زیر را باید در نظر بگیرید.

  • طراحی و توسعه وب سایت: یک وب سایت حرفهای اغلب اولین نقطه تماس بین رستوران شما و مشتریان است. هزینه های توسعه وب سایت بسته به پیچیدگی و ویژگی ها می تواند از 3 میلیون تومان یا بیشتر متغیر باشد.
  • تبلیغات: بخشی از بودجه خود را به کمپینهای تبلیغاتی، چه آنلاین و چه آفلاین اختصاص دهید. هزینه های تبلیغات می تواند به طور گسترده ای متغیر باشد، از چند صد هزار تومان برای تبلیغات چاپی محلی تا چند میلیون تومان برای کمپین های بازاریابی دیجیتال.
  • حضور در رسانه های اجتماعی: حضور فعال در پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای تعامل با مخاطبان بسیار مهم است. اختصاص بودجه برای مدیریت رسانه های اجتماعی را در نظر بگیرید.
  • برندسازی و طراحی منو: روی عناصر برندسازی مانند لوگوها، منوها و مواد تبلیغاتی سرمایه گذاری کنید. هزینه خدمات برندسازی و طراحی ممکن است از 2 میلیون تا 15 میلیون یا بیشتر باشد.

فراموش نکنید تلاش و هزینه ای که صرف بازاریابی و تبلغات می کنید در درازمدت موجب افزایش مشتریان و درنتیجه سودآوری رستورانتان می شود.

10.  خدمات شهری

رستوران ها تقریباً 3 تا 5 درصد از هزینه های عملیاتی کلی را صرف خدمات شهری می کنند. هزینه های جاری خدمات شهری شامل هزینه آب ، برق، گاز، تلفن و اینترنت است.

 

11.  هزینه بیمه

انواع پوشش های بیمه ای برای محافظت از کسب و کار، کارمندان و مشتریان رستوران شما عبارت اند از:

  • بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، به منظور جبران خسارات و غرامت به کارکنان در حین کار
  • بیمه تامین اجتماعی، به منظور بیمه کارگران رستوران
  • بیمه مدیر رستوران، به منظور جبران خسارت های وارده به اشخاص ثالث که جزو کارکنان رستوران نیستند.
  • بیمه آتش سوزی، به منظور حفظ اموال رستوران در صورت حادثۀ آتش سوزی.

رستوران ها در معرض اتفاقات و خطرات بسیاری قرار دارند، بنابراین اگر صاحب یک رستوران هستید، باید نسبت به تهیه این بیمه ها اقدام کنید.

12.  هزینه افتتاحیه

برای افتتاح رستوران خود باید مراسمی درنظر بگیرید، مهمان دعوت کنید و از چند ماه قبل شروع به تبلیغات کنید. بودجه ای را برای افتتاحیه بزرگ خود در نظر بگیرید. سعی کنید در روز افتتاحیه جوایزی برای شرکت کنندگان مانند بن تخفیف نیز تدارک ببنید. برای کم کردن هزینه ها می توانید در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید.

13.  هزینه های متفرقه

علاوه بر هزینه های عمده، هزینه های متفرقه متعددی برای افتتاح یک رستوران کوچک وجود دارد. این موارد ممکن است به صورت جداگانه جزئی به نظر برسند، اما در مجموع به عملکرد روان رستوران شما کمک می کنند. در اینجا لیستی از موارد متفرقه برای بودجه وجود دارد:

  • فنجان، بشقاب و سایر ظروف: اقلام یکبار مصرف یا قابل استفاده مجدد برای سرو غذا و نوشیدنی.
  • دستمال سفره و دستنال کاغذی: این موارد برای حفظ نظافت ضروری است.
  • لوازم نظافت: محصولاتی برای حفظ بهداشت محیط شامل مواد شوینده، ضدعفونی کننده ها و لوازم نظافتی.
  • وسایل کوچک آشپزخانه: ظروف مختلف، تخته برش، چاقو و سایر وسایل جزئی آشپزخانه.
  • یونیفرم و پیش بند: لباس برای کارکنان، شامل لباس فرم، پیشبند و کفش مناسب.
  • چاپ منو: طراحی و چاپ منوها و تبلیغات
  • لوازم صندوق فروشگاهی: کاغذ، جوهر و سایر مواد مصرفی
  • کیت کمک های اولیه: برای اطمینان از ایمنی و سلامت کارکنان و مشتریان

جمع بندی

به طور کلی برای راه اندازی رستوران شما به سرمایه ای برای خرید ملک، خرید تجهیزات آشپزخانه و سالن، تجهیزات فناوری، دریافت مجوزهای مورد نیاز، پرداخت حقوق نیروی کار نیاز دارید. همچنین هزینه بازاریابی و افتتاحیه را نیز نباید فراموش کنید. به یاد داشته باشید، این موارد فقط میانگین هزینه برای افتتاح یک رستوران هستند. متغیرهای زیادی در هزینه ها تاثیرگذار هستند و این اعداد از یک رستوران به رستوران دیگر متفاوت است.

سوالات متداول

برای راه اندازی یک رستوران کوچک حداقل به چقدر سرمایه نیاز داریم؟

برای راه اندازی یک رستوران جدا از هزینه اجاره یا خرید ملک، حداقل به 600 میلیون سرمایه نیاز دارید.

چقدر طول می کشد تا رستوران به سودآوری برسد؟

مدت زمانی که برای سودآوری یک رستوران، حتی یک رستوران کوچک لازم است، بسته به عواملی مانند مکان، مفهوم و تلاش های بازاریابی متفاوت است. به طور متوسط، ممکن است بین شش ماه تا دو سال طول بکشد تا یک رستوران به نقطه سربه سر برسد.

چگونه می توانم درآمد رستوران خودم را تخمین بزنم؟

برای پیش بینی درآمد عواملی مانند مکان رستوران، مخاطبان هدف، قیمت گذاری منو و استراتژی های بازاریابی را در نظر بگیرید.

برچسب ها : اخبار امروز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/86FgfM49
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
سجاد :
8 ماه پیش
میتونید چندتا از بهترین نرم افزار های رستوران رو معرفی کنید؟
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه