اگر به دنبال راه اندازی رستوران هستید، احتمالاً سؤالات زیادی دارید. یکی از این سوالات هزینه است. اینکه هزینه راه اندازی رستوران چقدر است؟ پاسخ به این سوال ساده نیست. این هزینه بر اساس عواملی مانند نوع رستورانی که می خواهید باز کنید، مکان رستورانتان و اندازۀ رستورانتان متفاوت است. برای جزئیات بیشتر در مورد هزینه های راه اندازی رستوران این مقاله را تا انتها بخوانید.
موارد زیر برخی از هزینه های راه اندازی رستوران هستند:
یکی از مهم ترین تصمیماتی که باید هنگام افتتاح رستوران خود بگیرید، مکان آن است. قیمت املاک و مستغلات بسته به منطقه ای از کشور که قرار است در آن، رستوران خود را افتتاح کنید، بسیار متفاوت است. حتی در شهر شما، قیمت ها در مناطق مختلف ممکن است بسیار متفاوت باشند. بهتر است مکانی پررفت و آمد را انتخاب کنید. البته این عامل نیز تاثیر زیادی نیز بر هزینه هایتان می گذارد. به طور کلی حداقل به 300 میلیون تومان ودیعه و بین 10 تا 15 میلیون برای اجاره یک ملک تجاری نیاز دارید.
حتی اگر یک فضای تجاری را که قبلا رستوران بوده اجاره کنید، احتمالاً هزینه های بازسازی خواهید داشت. این هزینه ها بر اساس اندازه ملک و استاندارد بازسازی شما بسیار متفاوت خواهند بود. بازسازی شامل نصب وسایل روشنایی جدید، رنگ آمیزی مجدد دیوارها، عوض کردن کفپوش ساختمان و... است. با طراحی کوراسیون نیز می توانید محیط جذابی را ایجاد کنید که مشتریان از صرف غذا در آن لذت ببرند.
بسته به نوع رستوران، ممکن است به لوازم و تجهیزات مختلفی نیاز داشته باشید:
بسیاری از رستوران داران برای کاهش هزینه ها اقدام به خرید تجهیزات دست دوم آشپزخانه می کنند. این امر تا حد زیادی بر میزان هزینه کرد تاثیر می گذارد. پیشنهاد می کنیم پیش از خرید تجهیزات دست دوم، از میزان کارکرد و سالم بودن تجهیزات اطمینان حاصل کنید.
این مورد نیز احتمالا تاثیر زیادی بر هزینه های شما خواهد داشت. یک رستوران شیک برای ایجاد فضای مورد علاقه مشتری باید هزینه زیادی بپردازد. احتمالا لوازمی مانند مبلمان، میز و صندلی، گل ها و گیاهان تزیینی، تابلو و... نیاز خواهید داشت.
در عصر دیجیتال، راه حل های سخت افزاری و نرم افزاری نقش مهمی در عملکرد کارآمد یک رستوران ایفا می کنند. برخی از این ابزارها عبارت اند از:
موارد فوق به تسهیل فرآیند مدیریت رستورانتان کمک می کنند و همچینن تجربۀ مشتریانتان را بهبود می بخشند.
اطمینان از اینکه رستوران کوچک شما به طور قانونی فعالیت می کند، یک گام مهم در فرآیند راه اندازی است. قبل از خرید تجهیزات و استخدام کارکنان باید یک سری مجوزها تهیه کنید:
برای کسب مجوز رستوران باید به اتحادیه صنف خود مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و پرداخت مبلغ مربوطه، جواز کسب رستوران خود را دریافت کنید. هزینه های لازم برای جواز کسب رستوران به شرح زیر است:
علاوه بر هزینه های فوق برای دریافت مجوز، در صورت تمایل برای ثبت برند رستوران خود باید حدود دو میلیون تومان بپردازید. ثبت برند رستوران حدود دو ماه طول می کشد.
نیروی کار بخش بزرگی از هزینه های عملیاتی شما را تشکیل می دهد و شامل حقوق کارکنان، بیمه و مزایا می شود. دستمزد کارکنان آشپزخانه متفاوت است. در حال حاضر حقوق پایه قانون کار حدود 7 میلیون تومان است و حقوق آشپزها به طور متوسط 12 تا 15 میلیون تومان است. لازم به ذکر است که سرآشپزهای با تجربه حقوق بیشتری می گیرند.
خرید مواد غذایی به طور کلی حدود 28درصد تا 35درصد از هزینه های مداوم یک رستوران را تشکیل می دهد. این هزینه بر اساس نوع آیتم های منو که می خواهید سرو کنید، متفاوت است.
ساختن یک برند قوی و بازاریابی خوب برای رستوران شما به منظور جذب و حفظ مشتریان حیاتی است. هزینه های بازاریابی و برندینگ بسته به میزان تلاشتان و سطح رقابت در منطقه شما متفاوت است. هزینه های کلیدی زیر را باید در نظر بگیرید.
فراموش نکنید تلاش و هزینه ای که صرف بازاریابی و تبلغات می کنید در درازمدت موجب افزایش مشتریان و درنتیجه سودآوری رستورانتان می شود.
رستوران ها تقریباً 3 تا 5 درصد از هزینه های عملیاتی کلی را صرف خدمات شهری می کنند. هزینه های جاری خدمات شهری شامل هزینه آب ، برق، گاز، تلفن و اینترنت است.
انواع پوشش های بیمه ای برای محافظت از کسب و کار، کارمندان و مشتریان رستوران شما عبارت اند از:
رستوران ها در معرض اتفاقات و خطرات بسیاری قرار دارند، بنابراین اگر صاحب یک رستوران هستید، باید نسبت به تهیه این بیمه ها اقدام کنید.
برای افتتاح رستوران خود باید مراسمی درنظر بگیرید، مهمان دعوت کنید و از چند ماه قبل شروع به تبلیغات کنید. بودجه ای را برای افتتاحیه بزرگ خود در نظر بگیرید. سعی کنید در روز افتتاحیه جوایزی برای شرکت کنندگان مانند بن تخفیف نیز تدارک ببنید. برای کم کردن هزینه ها می توانید در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید.
علاوه بر هزینه های عمده، هزینه های متفرقه متعددی برای افتتاح یک رستوران کوچک وجود دارد. این موارد ممکن است به صورت جداگانه جزئی به نظر برسند، اما در مجموع به عملکرد روان رستوران شما کمک می کنند. در اینجا لیستی از موارد متفرقه برای بودجه وجود دارد:
جمع بندی
به طور کلی برای راه اندازی رستوران شما به سرمایه ای برای خرید ملک، خرید تجهیزات آشپزخانه و سالن، تجهیزات فناوری، دریافت مجوزهای مورد نیاز، پرداخت حقوق نیروی کار نیاز دارید. همچنین هزینه بازاریابی و افتتاحیه را نیز نباید فراموش کنید. به یاد داشته باشید، این موارد فقط میانگین هزینه برای افتتاح یک رستوران هستند. متغیرهای زیادی در هزینه ها تاثیرگذار هستند و این اعداد از یک رستوران به رستوران دیگر متفاوت است.
سوالات متداول
برای راه اندازی یک رستوران کوچک حداقل به چقدر سرمایه نیاز داریم؟
برای راه اندازی یک رستوران جدا از هزینه اجاره یا خرید ملک، حداقل به 600 میلیون سرمایه نیاز دارید.
چقدر طول می کشد تا رستوران به سودآوری برسد؟
مدت زمانی که برای سودآوری یک رستوران، حتی یک رستوران کوچک لازم است، بسته به عواملی مانند مکان، مفهوم و تلاش های بازاریابی متفاوت است. به طور متوسط، ممکن است بین شش ماه تا دو سال طول بکشد تا یک رستوران به نقطه سربه سر برسد.
چگونه می توانم درآمد رستوران خودم را تخمین بزنم؟
برای پیش بینی درآمد عواملی مانند مکان رستوران، مخاطبان هدف، قیمت گذاری منو و استراتژی های بازاریابی را در نظر بگیرید.