بازار خودرو چند وقتی است مجدد با افزایش قیمت مواجه شده است. کارشناسان می گویند عدم واردات خودرو و کمبود عرضه از عوامل مهم رشد قیمت ها در بازار است.
بررسی های میدانی نشان می دهد بازار خودرو پس از یک دوره کاهش قیمت، حالا مجدد با افزایش مواجه شده است.
به گزارش فرصت امروز به نقل از میزان، مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو گفت: بازار خودرو از فروردین سال جاری تا شهریور که کف قیمتی خود را با توجه به تورم موجود و کنترل دستوری قیمت ها تجربه کرد با افت حدود ۳۰ درصدی قیمت مواجه بود که می توان گفت این اتفاق در پی وعده های وزارت صمت مبنی بر واردات خودرو های نو و دست دوم و همچنین افزایش اندک تولید رخ داده بود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه از ۲ ماه گذشته بازار خودرو با حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت مواجه شده است، گفت: در ۳ هفته اخیر نیز بازار خودرو به علت افزایش نرخ ارز وارد فاز هیجانی شده است و این فضا همچنان ادامه دارد.
به گفته این کارشناس بازار خودرو، ایجاد محدودیت در واردات هر کالایی به ویژه خودرو که به اشتباه در کشور به عنوان کالای سرمایه ای از سوی سیاست گذاران تعریف شده، زمینه ایجاد رانت و فضای غیر رقابتی و قیمت های غیرواقعی را فراهم کرده است.
فرزانه یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت خودرو را عدم محقق شدن وعده های دولت درحوزه واردات خودرو دانست و گفت: براساس آخرین آمار گمرک از میزان وعده ای که داده شده تا یک ماه گذشته تنها ۳ هزار و ۹۰۰ دستگاه خودرو وارد کشور شده که از این آمار تنها حدود ۱۲۰۰ دستگاه خودرو پلاک شده است.
این کارشناس بازار خودرو با تاکید بر اینکه اقتصاد هوشمند است، اعلام کرد: اقتصاد پس از گذشت یک دوره تنها با اتفاقات واقعی همراه می شود و دیگر قیمت های دستوری و وعده های تحقق نیافته بر آن تاثیر نخواهد داشت.
وی در ادامه اظهار کرد: براساس برنامه وزارت صمت باید تا پایان اسفند سال ۱۴۰۲، خودروسازان یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو مونتاژ یا تولید کنند، اما براساس آخرین آمار تا پایان دی تنها حدود یک میلیون دستگاه خودرو مونتاژ و تولید شده است که این مساله یک سیگنال منفی به بازار است و نشات گرفته از بحران جدی کمبود نقدینگی در صنعت قطعه سازی و خودروسازی است.
فرزانه اعلام کرد: پیش بینی می شود که خودروسازان در بهترین حالت تا پایان سال تنها حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو به بازار عرضه کنند.