عضو کمیسیون تخصصی مشاوران خودرو اتاق اصناف ایران یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو در سال های اخیر را نبود سامانه ای برای ثبت معاملات خودرو عنوان کرد و گفت: در سال ۸۷ قرار بود سامانه ای با هدف شفافیت بیشتر معاملات خودرو، کاهش فساد در معاملات و نیاز کمتر به نیرو های نظارتی و در نتیجه کاهش هزینه ها، راه اندازی شود، اما به دلایلی راه اندازی این سامانه در سال ۹۲ متوقف و در نهایت به فراموشی سپرده شد.
به گزارش فرصت امروز به نقل از سیتنا، سعید موتمنی گفت: در جریان راه اندازی سامانه معاملات علاوه بر این که آموزش های لازم به بیش از هفت هزار و ۵۰۰ نفر برای استفاده از این سامانه ارائه شد، قرار بود تمامی ۱۰ هزار نفر اعضای اتحادیه، کد معاملاتی دریافت کنند و معامله ای بدون داشتن کد اتحادیه انجام نشود تا بدین وسیله خرید و فروش های خودرویی در محیطی شفاف انجام شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر روزانه حدود ۱۵ هزار خودرو در مراکز تعویض پلاک، پلاک جدید دریافت می کنند. به عبارت دیگر روزانه ۱۵ هزار خودرو معامله می شود که تنها یک درصد از این تعداد به صورت قانونمند و در دفاتر مشاوران خودرو انجام می شود.
به گفته عضو کمیسیون تخصصی مشاوران خودرو اتاق اصناف ایران، افرادی که به صورت قانونمند فعالیت می کنند طبیعتا مشمول پرداخت مالیات می شوند این در حالی است که بخش عمده ای از معاملات خودرو به صورت زیرزمینی و در دفاتر غیررسمی یا سامانه های خرید و فروش انجام می شود که قابل پیگیری نیست و و در واقع بدون پرداخت هیچگونه مالیاتی، فعالیت می کنند.
مؤتمنی گفت: افزایش قیمت خودرو و افزایش تعداد شکایات از سوی خریداران و فروشندگان خودرو در سال های اخیر یکی از پیامدهای نبود سامانه معاملات خودرو در کشور است که موجب می شود تخلفات این حوزه نیز افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: اکنون امکان رهگیری معاملات خودرو در هیچ جای کشور وجود ندارد؛ در واقع مشخص نیست چه کسی، در کجا و چه تعداد خودرو را معامله می کند.در حالی که اگر سامانه ای برای ثبت معاملات وجود داشته باشد، سودجویان و دلالان خودرو نمی توانند با خرید و فروش غیررسمی، قیمت خودرو را افزایش داده و در بازار خودرو اختلال ایجاد کنند.
موتمنی با تأکید بر اینکه راه اندازی سامانه خرید و فروش خودرو نه تنها به دولت در زمینه دریافت مالیات از مودیان مالیاتی واقعی کمک می کند، بلکه موجب کاهش قیمت خودرو و تعادل در عرضه و تقاضا می شود.