یکی از شایع ترین بدشکلی های پا در میان برگسالان، هالوکس والگوس های دردناک و ناراحت کننده هستند که موجب انحراف انگشت شست پا به سمت دیگر انگشتان می شوند و مشکلاتی را هنگام انجام ورزش یا پوشیدن کفش ایجاد می کنند. زمانی که بیماران به این مرحله می رسند، معمولا متوجه می شوند که برای رفع مشکل خود باید عمل جراحی انجام دهند. اما لازم است بدانید که، تصمیم گیری در مورد زمان جراحی هالوکس والگوس به عوامل مختلفی بستگی دارد و توسط دکتر صفایی متخصص ارتوپد تشخیص داده می شود. در ادامه به مطالبی می پردازیم که با مطالعه آن ها می توانید در مورد زمان تقریبی جراحی هالوکس والگوس تصمیم گیری کنید.
هالوکس والگوس، نوعی تغییر شکل انگشت شست پا است که در آن استخوان متاتارس بزرگ بیرون می زند و موجب نا هماهنگی انگشتان پا می شود. این عارضه که با نام هالوکس والگوس نیز شناخته می شود، به تاندون ها و رباط های اطراف خود آسیب می رساند و استخوان های انگشت پا را از حالت طبیعی خارج می کند.
هالوکس والگوس ها را معمولا براساس شدت به انواع مختلفی تقسیم می کنند. هالوکس والگوس های خفیف تنها باعث ایجاد برآمدگی استخوانی در بخش داخلی پا می شوند، اما هالوکس والگوس های شدید، می توانند قسمت بالا و پایین انگشت دوم را تحت فشار قرار دهند و موجب ایجاد انگشت چکشی شوند.
جراحی هالوکس والگوس روش های مختلفی دارد که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
امروزه معمولا برای درمان هالوکس والگوس از ترکیب دو روش اگزوستکتومی و استئوتومی استفاده می شود و در برخی موارد نیز آتل های کوچک و نامرئی در پایه مفصل انگشت شست پا نصب می شود تا از بوجود آمدن هالوکس والگوس جلوگیری کند. این روش که لاپیپلاستی نامیده می شود معمولا برای هالوکس والگوس های بسیار شدید یا بیماران مبتلا به آرتریت شدید کاربرد دارد. لازم به ذکر است که، هر کدام از روش های جراحی گفته شده در قسمت فوق را می توان با استفاده از روش های کم تهاجمی نیز انجام داد که به دلیل ایجاد برش های کوچک و داشتن خونریزی کم، مدت زمان بهبودی بیمار تسریع می کند.
پس از جراحی های هالوکس والگوس بیمار معمولا موارد زیر را تجربه می کند:
تصمیم گیری برای انجام جراحی هالوکس والگوس یک موضوع بسیار مهم است و همه هالوکس والگوس ها نیاز به جراحی ندارند. دکتر صفایی برای این که متوجه شوند زمان جراحی هالوکس والگوس رسیده است یا خیر، چهار سوال زیر را از بیماران خود می پرسند:
سپس با توجه به پاسخ های این سوالات و انجام معاینات لازم، تصمیم گیری برای انجام جراحی هالوکس والگوس انجام می شود.
خیر، تمامی هالوکس والگوس ها ابتدا با استفاده از روش های درمانی غیر جراحی مدیریت و درمان می شوند و در صورت شدید بودن عارضه و عدم پاسخگویی به این روش ها، جراحی انجام می شود.
انجام جراحی هالوکس والگوسکتومی پیش از 18 سالگی به دلیل سازگاری و جابجایی صفحات استخوان ممکن است پیچیده تر باشد.
خطر عود مجدد هالوکس والگوس قبل از سن 35 سالگی بسیار زیاد است و به جراحی دوم نیاز دارد.
و پس از سن 60 سالگی مدت زمان بهبودی بیش تر طول خواهد کشید.
مدت زمان استراحت پس از انجام عمل جراحی بونکتومی معمولا به گزینه های جراحی و سطح فعالیت منظم بیمار بستگی دارد و در بهترین حالت بیمار می تواند پس از یک هفته به روال عادی خود بازگردد. اما در موارد شدید، این مدت زمان تا سه هفته یا بیش تر نیز افزایش می یابد.
منبع: وب سایت دکتر توحید صفایی
آدرس مطب: تهران – میدان ونک، بلوار آفریقا، خیابان برادران شریفی، پلاک 61، طبقه سوم
شماره تماس جهت رزرو نوبت: 09361391693