نحوه تفکیک ملک یا جدا کردن سهم مشاع از شرکا را در این مطلب شرح خواهیم داد. در این راستا ممکن است سوالاتی در مورد هزینه تفکیک زمین سند دار، مراحل تفکیک سند خانه دو طبقه، قانون تفکیک ملک مشاع و هزینه تفکیک سند شش دانگ مطرح شوند. معمولا هنگامی از تقسیم ملک صحبت می شود که برخی از شرکا حاضر به تقسیم بندی نیستند. به همین دلیل نسبت به افراز یا تفکیک زمین و ملک اقدام می کنند. بدین معنی که ملک به چندین قطعه زمین با ابعاد مشخص تقسیم بندی می شود.
در صورتی که قصد دارید یک ملک را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید باید مدارک خود را برای نشان دادن سهم مالکیت ارائه کنید. اگر درگیر چنین پرونده ای هستید می توانید با بهترین وکیل ملکی در قزوین مشورت کنید. در سایت مستر وکیل که به معرفی وکلای ملکی می پردازد، لیستی از وکلای خوب در قزوین ارائه شده است که با توجه به سوابق و تجربیات آن ها می توانید در این راستا با وکلا مشورت کنید. در فرآیند تفکیک ملک اغلب باید اسناد و نقشه ها ارائه شوند و برای تایید نهایی هزینه هایی پرداخت کنید. به منظور آشنایی با مراحل و نحوه تفکیک ملک باید با تعریف دقیقی از آن آشنا شوید که در ادامه به تمام این موارد اشاره خواهیم کرد.
همانطور که گفته شد برای اینکه بدانیم نحوه تفکیک ملک به چه صورت است باید با معنی آن آشنا شویم. تفکیک ملک به این معناست که مالکان قصد دارند ملک را به قطعات کوچکتر تقسیم بندی کنند و برای هر قسمت سند جداگانه دریافت کنند. این کار تنها با روش قانونی باید انجام شود و وکیل می تواند در این راستا روند را سرعت ببخشد. با دریافت سند مالکیت مستقل، سند زمین به صورت اشتراکی دیگر فاقد ارزش و اعتبار خواهد شد.
ممکن است چندین مالک به صورت اشتراکی اقدام به خرید زمین یا هر نوع ملکی کنند. در این حالت هر فرد سهم مشخصی دارد که تنها بعد از تفکیک آن می تواند سند مالکیت را به صورت جداگانه دریافت کند. ملک در این حالت مشاع است و بعد از تفکیک آن سهم هر یک از شرکا مشخص می شود. تفکیک املاک در محدوده شهری یک موضوع حقوقی محسوب می شود که اخیرا به موضوع مهمی تبدیل شده است. در شهرها تفکیک املاک یکی از قوانین شهری است که در بخش تجاری بیشتر کاربرد دارد. معمولا ملک و املاک تجاری دارای قیمت بیشتری هستند. در نتیجه ممکن است چندین نفر تصمیم بگیرند که باهم یک ملک را خریداری کنند. بر اساس ماده 101 قانون شهرداری، تفکیک و تقسیم بندی املاک اشتراکی باید بر اساس همین ماده انجام شود.
به منظور آشنایی با نحوه تفکیک ملک باید درباره مرجع رسیدگی به این موضوع نیز صحبت شود. برخی از افراد بدین منظور به شهرداری مراجعه می کنند. بر طبق قانون دادگاه و اداره ثبت اسناد به عنوان مراجع رسیدگی به تفکیک و تقسیم املاک در نظر گرفته شده اند. این دو مرجع باید تفکیک ملک را بر اساس قوانین انجام دهند.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که درخواست تفکیک ملک ابتدا باید توسط شهرداری تایید شود. بعد از طی کردن این مرحله، پرونده در دادگاه بررسی می شود. به منظور تفکیک ملک مشاع به عنوان یک دعوی حقوقی باید مراحل قانونی از پیش تعیین شده ای طی شوند.
نحوه تفکیک ملک باید به گونه ای باشد که مراحل آن به صورت قانونی طی شوند؛ زیرا تفکیک ملک مشاع تنها در شرایط خاصی قابل اجرا می باشد. تنها برای اموال غیر منقول می توان نسبت به تقسیم بندی و تفکیک اقدام کرد. در واقع یک قانون مشخص در این مورد وجود دارد و باید بر طبق آن عمل شود.
در صورتی که ملک منقول باشد یا هر شرایط دیگری داشته باشد، تقسیم بندی و تفکیک آن به این صورت قابل اجرا نیست. در اینجا قوانین و الزاماتی که باید برای تفکیک ملک اجرا شوند را ذکر خواهیم کرد:
این سه شرط به عنوان قوانین و الزامات اصلی در خصوص تفکیک ملک باید مد نظر قرار بگیرند. با توجه به نحوه تفکیک ملک این سه مورد باید حتما رعایت شوند. تنها در این صورت است که می توان ملک را به اجزای مختلف تقسیم کرد و یک سند مالکیت جداگانه برای هر سهم صادر کرد. باید به این نکته توجه شود که ممکن است روند و نحوه تفکیک ملک با توجه به مقررات محلی متفاوت از این موارد باشد. به همین جهت بهتر است در این رابطه با وکیل باتجربه ملکی مشورت کنید.
دو اصطلاح افراز و تفکیک در مورد تقسیم بندی ملک کاربرد دارند؛ اما دارای تفاوت هایی با هم هستند. افراز به تقسیم بندی ملک مشترک گفته می شود که سهم هر یک از شرکا در آن مشخص است. زمانی از این طریق برای تقسیم بندی ملک اقدام می شود که یک یا چند نفر از مالکان تمایل به تفکیک ملک نداشته باشند. در نتیجه سایر شرکا مطابق با قانون سهم خود را تقسیم می کنند؛ اما در تفکیک ملک شرکا اجازه دارند اموال غیر منقول خود را به چندین قطعه تقسیم بندی کنند و برای هر کدام سند بگیرند. در این حالت تمامی قسمت ها با یکدیگر شباهت دارند. در ادامه به برخی دیگر از تفاوت های افراز و تفکیک ملک اشاره خواهیم کرد:
کلام آخر
به منظور آشنایی با نحوه تفکیک ملک در این مقاله مطالبی ذکر شد. در این راستا به قوانین تفکیک ملک مشاع نیز اشاره کردیم. افرادی که به صورت اشتراکی یک ملک را خریداری کنند، می توانند با استفاده از روش تفکیک ملک آن را به چندین قسمت تقسیم بندی نمایند. در نتیجه هر فرد مالک می تواند برای آن بخش سند بگیرد.
منبع: مستر وکیل