ورق استیل به دلیل حضور عنصر کروم در ترکیب شیمیایی خود، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارد. علاوه براین استفاده از ورق استیل به دلیل مقاومت فشار قابل توجه، قابل استفاده در شرایط سخت مانند فشار بالا، حرارت بالا و شوک حرارتی است. این خصوصیات باعث محافظت از تجهیزات صنعتی در برابر آسيب های ناشی از فشار، حرارت يا ضروبات مكانيكی می شود. وجود روش های پردازش و تولید مختلف برای ورق استیل، امکان تولید آن به صورت سفارشی را فراهم می کند. این امکان باعث می شود که ورق استیل بتواند به طور دقیق به نیازهای هر صنعت خاص پاسخ دهد. ورق استنلس استیل در گریدها و انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند، که در این بین برخی از آن ها از مصارف بیشتری در صنایع مختلف دارند.
ورق های استنلس استیل مات، خشدار و براق در صنایع مختلف دارای اهمیت زیادی است. هر نوع پوشش سطحی دارای ویژگی ها و کاربردهای خاص خود است که در زیر به تفصیل توضیح داده شده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
ورق استیل خشدار یک نوع ورق فلزی است که به وسیله عملیات خشک کردن سطح آن، روکشی خشدار و ناهموار بر روی آن ایجاد می شود. این روکش خشدار باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی، سایش و زنگ زدگی می شود. ورق استیل خشدار در گریدهای مختلف تولید می شود.
از مزایای استفاده از ورق استیل خشدار می توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، مقاومت در برابر ضربه و خط و خش، قابلیت شکل دهی و قابلیت جذب رنگ اشاره کرد. قیمت ورق استیل خشدار نسبت به ورق های استاندارد استیل کمی بیشتر است.
ورق استیل خشدار در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد. بعضی از کاربردهای رایج آن عبارتند از:
با توجه به خصوصیات فلز استیل خشدار، این نوع ورق در صنایع مختلف به علت مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، طول عمر بالا، قابل شستشو و نظافت، قابل احکام حرارت و اسید هستند.
در بسیاری از موارد، قیمت ورق استیل خشدار بیشتر از ورق استیل براق است. دلیل آن این است که تولید ورق استیل خشدار پیچیده تر و زمان برتر است. برای تولید ورق استیل خشدار، نیاز به یک فرآیند پردازش بیشتر و تجهیزات پیچیده تر دارید که هزینه تولید را افزایش می دهد.
علاوه بر این، ورق استیل خشدار معمولاً برای کاربردهای خاصی مانند پوشش دادن سطوح ضد لغزش و یا استفاده در صنایع شیمیایی و نفت و گاز استفاده می شود، بنابراین قیمت آن بالاتر است.
ورق استیل مات یک نوع ورق فولادی است که به صورت مات و بدون براقیت سطح تولید می شود. این نوع ورق با استفاده از روش های خاص پرداخت سطح، مانند سنباده زنی، تولید می شود تا براقیت آن کاهش یابد. قیمت ورق استیل مات نسبت به قیمت ورق استیل براق معمولاً کمی بیشتر است. این به دلیل پوشش خشدار مات که به روی سطح ورق استیل اعمال می شود و هزینه تولید بیشتری نسبت به پوشش براق دارد.
سطح مات و ضدبراق ورق استنلس استیل باعث می شود نورها در آن پراکنده شود و نیروی بازتابی کمتری داشته باشد. این ویژگی، به استیل مات یک ظاهر منعطف تر و نرم تر می بخشد. این نوع ورق استنلس استیل به دلیل ظاهر زیبا، مقاومت در برابر خوردگی و دوام بالا، جایگزینی مناسب برای مواد دیگری مانند فلزات رنگی، پلاستیک یا چوب محسوب می شود.
ورق استیل مات در گریدهای مختلف تولید می شود، اما گرید های AISI 304 و AISI 316 بسیار رایج هستند. همچنین، این نوع ورق در ضخامت های مختلف نیز قابل تولید است.
ورق استیل مات به دلایل زیر در صنایع مختلف کاربرد دارد:
در کل، ورق استیل مات به دلیل ظاهر مات و زیبا، مقاومت در برابر خوردگی و سایش، و قابلیت شستشو و نگهداری آسان، در صنایع مختلف استفاده می شود.
همچنین، ورق استیل خشدار مات برای برخی کاربردها مانند پوشش های ضد لغزش، پوشش های ضد خوردگی و سایر کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد که نسبت به کاربردهای دیگر قیمت بالاتری دارند. با این حال، قیمت نهایی وابسته به گرید و ضخامت ورق استیل و نوع پوشش خشدار مات است.
ورق استیل براق یک نوع ورق فولادی است که با استفاده از روش های خاصی مانند فرآیند الکتروپولیش، براق شده است. این فرآیند باعث ایجاد یک لایه نازک از کروم بر روی سطح ورق می شود که آن را براق و درخشان می کند.
ورق استیل براق به دلایل زیر در صنایع مختلف استفاده می شود:
در کل، ورق استیل براق به دلیل ظاهر براق، مقاومت در برابر زنگ زدگی و خصوصیات مکانیکی مناسب، در صنایع مختلف استفاده می شود.
ورق های استنلس استیل مات، خشدار و براق دارای ویژگی های استیل ضدزنگ و مقاوم در برابر خوردگی، مقاومت مکانیکی قوی، مقاومت در برابر حرارت و بهره وری از نگهداری و نظافت آسان است. با این حال استفاده از نوع مناسب ورق استیل بستگی به نیازها و شرایط خاص هر صنعت و کاربرد دارد.
لذا توصیه می شود پیش از خرید درباره ویژگی های شیمیایی و خواص فیزیکی هر یک از انواع ورق استیل تحقیق نمایید .همنیطور ابعاد و ضخامت مورد نیاز خود را در نظر بگیرید تا بهترین و متناسب ترین نوع ورق استیل را برای پروژه خود انتخاب نمایید. در این مطلب به بررسی ویژگی های ورق استیل مات، براق و استیل خشدار و کاربرد هر یک از آن ها به طور کامل پرداختیم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید.