قیمت لوله به این دلیل که هم کاربرد ساختمانی دارد و هم صنعتی، از اهمیت زیادی هنگام خرید برخوردار است و با توجه به فاکتورهایی مانند نرخ نوسانات ارز و دلار و ویژگی های لوله متغیر خواهد بود.
لوله ها جهت انتقال یا نگهداری مواد و مایعات کاربرد دارند که برای ساخت آنها از متریال های متعددی همچون فولاد، آهن، پلیمر و سایر مواد استفاده می شود.
در مطلب امروز، قصد داریم شما را با انواع، کاربرد و ویژگی های فنی این محصول آشنا کنیم.
لوله ها استوانه های توخالی با سطح مقطع گرد، مثلث و مربع هستند که معمولا کاربرد آنها در انتقال مواد سیال همچون گازها، مایعات و در برخی موارد، مواد جامد ریز است.
این محصولات با انواع و اشکال مختلف خود در صنایعی مانند سیستم لوله کشی خانه، کارخانه و نیروگاه استفاده می شوند و بسته به استانداردهای ساخت و نوع ماده، قیمت لوله و کیفیت آن نیز متفاوت است.
شناخت و انتخاب دقیق نوع لوله برای پروژه و مکانی که نیاز به سیستم لوله کشی دارد، نخستین گام جهت ارتقای راندمان و صرفه جویی در هزینه های شماست. به این منظور با بررسی جامع برخی لوله های پرکاربرد در صنعت، شما را در انتخاب صحیح آن همراهی می کنیم
از پرکاربردترین لوله های موجود در فعالیت های صنعتی بوده که با توجه به شرایط پروژه، طبق فشار و استاندارد مورد نیاز تولید می شود. این محصول به دلیل انعطاف پذیری، مقاومت بالا و رسوب پذیری پایین در اکثر پروژه های ساختمانی در انواع زیر دیده می شوند:
رنگ لایه خارجی لوله می تواند سیاه، نارنجی و توسی باشد و بدنه آن دارای شیارهای ریز است. جهت مقاوم سازی این محصول در برابر تابش خورشید از دوده استفاده می کنند و معمولا مقدار آن بین %2 الی %2.5 است.
مواد اولیه آن در تولید، شامل رزین های دارای رنگدانه، آنتی اکسیدان ها و پایدارسازهاست. از دیگر ویژگی هایی که بر قیمت لوله تاثیرگذار است، می توان به ساختار کریستالی – پلیمری، استحکام کششی، مقاومت در برابر فشار داخلی، عدم نیاز به حفاظت کاتدی و بی شمار موارد دیگر اشاره کرد.
نوعی لوله بدون درز بوده که از جنس کربن استیل، استنلس استیل یا فولاد آلیاژی ساخته می شود. این محصولات برای انتقال سیالات، ساخت مخازن، صنایع داروسازی و صنایع نظامی کاربرد دارند. انواع این لوله ها عبارت اند از:
ظاهر این لوله ها تقریبا درخشان بوده و فاقد هرگونه چین وچروک و حفره روی بدنه است. از ویژگی های فنی آن که تاثیر مستقیمی بر قیمت لوله دارد می توان به طول، عرض، ضخامت و قطر لوله اشاره کرد.
این محصولات از لحاظ رده بندی به 17 رده مختلف تقسیم می شود و به 3 روش ریخته گری پاششی، سنبه کاری چرخشی و ریخته گری به وسیله نیروی گریز از مرکز تولید می شود.
لوله های گلخانه ای عمدتا جهت ساخت سازه های گلخانه ای از سایزهای کوچک گرفته تا ساختمان هایی با اندازه صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. انواع این لوله ها بر حسب جنس شامل موارد زیر است:
لوله بدون درز اولین بار در اواخر قرن 19 میلادی توسط شخصی آلمانی تبار به نام مانیسمان اختراع شد. از این رو لوله های بدون درز یا همان سیم لِس به علت اینکه برای نخستین بار در ایران به نام مخترع آن تولید شد، اصلاح نامگذاری بازاری آن نیز در ایران همان مانیسمان باقی ماند.
لوله های بدون درز در میان لوله های موجود در بازار دنیا از اهمیت ویژه و کاربرد بالایی برخودارند،ازین رو روشهای تولید آنها خاص و منحصر به فرد می باشد. همانطور که از اسم این محصول پیداست بدنه ی لوله چه از داخل و چه از بیرون کاملاً یک دست،بدون درز و هیچ گونه جوشکاری می باشد.
لوله های مانیسمان در مجموع به سه روش زیر قابل تولید می باشند؛
1) روش سنبه کاری چرخشی ( قدیمی ترین ، متداول ترین و به صرقف ترین نوع تولید می باشد)
ابتدا با توجه به نوع سایز تولیدی شمش را تهیه می شود سپس درون کوره های قوسی شکل حرارت داده شده و سطح مقطع آن گرد شده و در ادامه توسط یک سنبه داخل آن خالی میشود. سپس سر و ته لوله گرفته شده و عملیات کشش و سردکاری انجام می شود. درانتها نیز تست های هیدرواستاتیک با توجه به استانداردهای روز جهانی انجام میشود. لازم به ذکر است جهت رسید به ضخامت های متفاوت در سایزهای تولیدی از نورد کردن(سنبه و غلطک) استفاده میشود
2) روش ریخته گری گریز از مرکز
این روش بیشتر در راستای تولید لوله با طول کوتاه و ضخامت بالا متداول است بدین گونه که قالبی دوار با سرعت بالا در چرخش است سپس مواد مذاب به داخل قالب در حال حرکت ریخته شد سپس به وسیله ی نیروی گریز از مرکز مواد مذاب به دیواره های قالب چسبیده و در ادامه عملیات انجماد انجام می شود.
3) روش ریخته گری پاششی
در این روش که کمترین استفاده را در تولید دارد مواد مذابی که دیواره ی لوله را تشکیل می دهند به میله که در حال چرخش است پاشیده می شود. لازم به ذکر است که سایز لوله تولیدی به وسیله قطر میله در حال چرخش تعیین گردیده و ضخامت لوله را مقدار پاشش مواد مذاب مشخص می کند.
لوله های بدون درز با توجه به شرایط خاص تولیدشان نسبت به دیگر لوله های صنعتی نظیر لوله های PVC ، UPVC ، پلی اتیلن ، پوش فیت و... تفاوت هایی در موارد استفاده دارند که می تواان به ظرفیت تحمل بالای حرارت و فشار عملیاتی،استحکام و مقاومت آنها و طول عمر مفیدشان اشاره کرد.
لوله های مانیسمان در رده های مختلفی از جمله رده 20، رده 40، رده 80، رده 120، رده 180 و ... تولید میشود که در زمینه استفاده های گوناگون از رده بندی های مختلف آنان استفاده می شود که لازم به ذکر است بیشترین مورد استفاده از لوله های رده 20 و رده 40 می باشد.
از جمله موارد استفاده از لوله های مانیسمان در صنعت می توان به تکمیل خطوط انتقال نفت و گاز در پتروشیمی، خطوط هیدرولیک،کارخانجات صنعتی و حرارت بالا ، برجهای پشتیبانی کابلها در شبکه توزیع برق اشاره نمود و استفاده از آنها در خطوط آتش نشانی و انتقال گاز در ساختمان های شهری را ذکر کرد.
لازم به ذکر است در کشور ما در تکمیل خطوط لوله کشی مانیسمان از اتصالات جوشی رده 20 ایران اتصال ، جوشی رده 20 امین ، جوشی رده 20 آریا که تولید داخل بوده و اتصالات جوشی رده 40 بِنکَن(BENKAN) چین و در موارد با فشار بالا از اتصالات کلاس 3000 ساکتی (ساکت ولد) که هم تولید تایوان و هم تولید داخل بوده نیز استفاده میشود.
در حال حاضر لوله های مانیسمان در کارخانجات داخلی و خارجی تولید میشود که از بهترین تولید کنندگان خارجی می توان به کشور چین،روسیه،اکراین و رومانی اشاره کرد که به علت اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، فعلا تنها این محصول از کشور چین وارد میشود. در داخل کشور نیز کارخانه لوله اهواز و کارخانه کاوه از معروفترین و بهترین تولیدکنندگان هستند.
همان طور که می دانید لوله های سیاه جوشی در مجموع به دو دسته ی لوله های جوشی درزدار یا همان درزجوش(Welded pipe) و لوله های جوشی بدون درز یا مانیسمان (seamless pipe) تقسیم می شوند.
برای تولید لوله های درزدار رول های ورق با ضخامت مورد نظر تولیدی را براساس سایز لوله مورد نظر در ابتدا برش زده و سپس عبور غلطک های نورد به شکل گرد در می آیند. در ادامه نیز درزهای بوجود آمده جوشکاری شده و لوله های تولیدی جهت انجام تست های مربوطه و کونیک شدن دو سر آنها به ادامه ی مسیر می پردازند. لازم به ذکر است که درزجوش کردن لوله ها به سه روش؛ 1) جوشکاری با ایجاد آمپر بالا و در نتیجه حرارت بالا 2)جوشکاری ذوبی الکتریکی 3)جوشکاری زیرپودری(که روشی پرکاربرد در جوشکاری شکاف بین لوله ها با قطرهای بالا می باشد.) انجام می شود. تمامی لوله های براساس استاندارهای ملی و بین المللی (DIN2440) تولید می شوند.
لوله های درزدار نیز بنابر به نوع مصرفشان با شرایط مختلفی در قالب لوله های جوشی درزدار توکار و لوله های جوشی درزدار روکار تولید می شوند. البته لوله های درزداری نیز با وزن و ضخامت های پایین برای مصارفی چون داربست و نرده و... نیز تولید می شود.
کارخانه تولید لوله سپاهان یکی از معتبرترین و برترین کارخانه های تولید لوله گازی از دید مشاورین و مهندسین تاسیسات می باشد.
لوله های جوشی درزدار یا همان گازی تولیدی کارخانه سپاهان بیشترین سهم مصارف خانگی را دربر می گیرد.این لوله ها تحت استاندارهای بین المللی API 5L و ملی ISIRI 3574 با برند ثبت شده مانیس گاز تولید می شوند. پس از انجام آزمون های پیشرفته در راستای شرایط خطوط انتقال گاز خانگی، لوله های جوشی درزدار توکار یا همان API (مانیس گاز) با رعایت استاندارد ISIRI 3360 به جای لوله های بدون درز به بازار ارائه می شوند.
همانطور که گفته شد در برای تکمیل خطوط انتقال گاز در مصارف خانگی، نیازمندی اتصالاتی هستیم که تحمل شرایط موجود را داشته باشد. در این راستا پیشنهاد ما استفاده از اتصالات جوشی ایران اتصال ، اتصالات جوشی امین و اتصالات جوشی آریا می باشد.
لوله های گازی سپاهان در قالب لوله های گازی روکار از سایزهای 2/1 اینچ تا 8 اینچ و لوله های گازی مانیس گاز (API) این کارخانه از سایز 2/1 اینچ تا 4 اینچ تولید و روانه بازار می گردد.
پوشش لایه خارجی گلخانه ضخامتی مطلوب با رنگ خاکستری دارد. این پوشش در برابر زنگ زدگی و اکسیداسیون مقاومت می کند و استحکام بیشتری نسبت به سایر لوله های آهنی و فولادی دارد.
قیمت لوله گلخانه با توجه به ویژگی های فیزیکی و فنی محصول مانند سایز، ضخامت، نوع پوشش و نوع لوله مشخص می شود.
با پیشرفت تکنولوژی، نواقص لوله های قدیمی و فلزی برطرف شد و نسل جدیدی از لوله ها به نام سبز یا پروپیلن روی کار آمد که در تمامی بخش های لوله کشی آب و فاضلاب و لوله کشی بخش سرمایش و گرمایش به کار می رود. انواع این محصول عبارت اند از:
این لوله ها دارای 3 لایه بوده که لایه اول و سوم (بیرونی) از جنس پروپیلن و لایه میانی از جنس فوم pvc ساخته شده است. به دلیل 3 لایه بودن، قدرت بالایی در برابر شکنندگی و فشار دارند. عدم ایجاد رسوب و جلبک و انعطاف پذیری بالا، از دیگر مشخصات این لوله محسوب می شود.
قیمت لوله بر اساس فاکتورهایی مانند نوسانات لحظه ای بازار متغیر است اما به طور کلی می توان گفت که این محصولات به دلیل زیبایی و کارایی منحصربه فرد، قیمت بالاتری دارند.
همانطور که از نام این محصول مشخص است، در زمینه تکمیل خطوط گازرسانی در پروژه های صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. البته با گذشت زمان و پیشرفت حوزه تاسیسات، در نماسازی بهتر و زیباتر نیز به کار می رود
این لوله ها از سایز یک اینچ تا 8 اینچ موجود بوده و با ضخامت های 2.3میلی متر تا 8.4 میلی متر ساخته می شوند. همچنین وزن هر شاخه از آنها از 3.7 کیلوگرم تا 152 کیلوگرم متغیر است.
با وجود نرخ تورم و نوسانات لحظه ای کالاهای موجود در بازار نمی توان قیمت مشخصی برای محصولات صنعتی و ساختمانی تعیین کرد اما می توان گفت که قیمت آنها متاثر از وجود چه پارامترهایی است.
آنچه در ادامه ذکر کرده ایم، عوامل تعیین کننده قیمت هستند:
قطعا یکی از فاکتورهای مهم هنگام خرید لوله، توجه به قیمت لوله است. این روزها تمام محصولات تولیدی ما تحت تاثیر نرخ ارز هستند و تولید لوله از این قاعده مستثنی نیست.
در این زمینه، فروشگاه بازار اتصال از فعال ترین ها در حوزه تامین اقلام تاسیساتی است و سعی دارد با رعایت اصول مشتری مداری، رضایت کاربران را جلب کند.
تلفن دفتر مرکزی : 02166644999
تلفن همراه : 09125081351