سالیانه بیش از 25 هزار مهاجر با رویای زندگی بهتر به کانادا می روند. کانادا تنها در 15 سال گذشته، نزدیک به 3.5 میلیون مهاجر را جذب کرده است. ورود به کانادا به یکی از دو روش اقامت دائم یا موقت، زمان بر است. پس از رسیدن به این کشور هم هیچ تضمینی برای پیدا کردن شغل مناسب در مدت زمانی معقول وجود ندارد. اگر وردپرس کار هستید یا به شغل طراحی سایت با وردپرس علاقه دارید و به فکر مهاجرت هستید، ممکن است برایتان سوال باشد که بازار کار این شغل در کاناد چگونه است؟ در این مقاله به این سوال پاسخ داده ایم.
کانادا کشوری صلح آمیز و دموکراتیک با فرصت های شغلی فراوان است. نام «کانادا» از کلمه کاناتا به معنای روستا یا آبادی می آید. همچنین دومین کشور بزرگ جهان از نظر وسعت جغرافیایی و حتی بزرگتر از ایالات متحده یا چین است.
تقریباً هر صنعت و حرفه ای در کانادا وجود دارد. با این حال تقاضا برای انواع نیرو در مناطق مختلف بسیار متفاوت است.
کارفرمایان کانادایی به خوبی از مزایای استخدام مهاجران آگاه هستند. تازه واردها معمولا سخت کوش و قابل اعتماد هستند. آنها تجربه بین المللی و ایده های تازه را با خودشان می آورند. حتی برخی از کارفرمایان از جمله شرکت های بین المللی یا دارای مخاطبان قومی هم به دنبال استخدام افرادی از کشورها و فرهنگ های دیگر هستند.
فناوری اطلاعات یکی از بخش های شغلی در حال رشد در کانادا است. همچنین در سال 2023 به دلیل چشم انداز پررونق فناوری، مهارت های برنامه نویسی و توسعه وب از جمله آموزش وردپرس بسیار پرمتقاضی شده اند. فناوری با سرعتی غیرقابل تصور در سرتاسر جهان در حال پیشرفت است و کانادا موقعیت خوبی برای سرمایه گذاری روی رونق فناوری را دارد، چون از قبل شروع به پذیرش فناوری های نوظهور مانند هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل، امنیت و خدمات ابری کرده است. در گذشته سیاست ها و اقتصاد مناسب برای کار در کانادا، غول هایی مانند گوگل، مایکروسافت، آمازون و فیس بوک را برای افتتاح شعبه جذب کرده است.
بخش فناوری در کانادا عنوان «سریعترین صنعت در حال رشد» را به خودش اختصاص داده است. صنعت IT امروزه برخی از مشاغل پردرآمد در کانادا را دارد. در واقع، تورنتو در سال 2018، بیش از مجموع منطقه خلیج سانفرانسیسکو، سیاتل و واشنگتن دی سی، شغل ایجاد کرد که خود گویای این موضوع است. از طرفی، تورنتو در رده بندی «بازارهای استعداد» به جلو جهش کرده و حتی نیویورک را شکست داده است.
همچنین وضعیت سیاسی کنونی در ایالات متحده، تورنتو را به مکانی جذاب برای اتباع خارجی از جمله فارغ التحصیلان فناوری و IT تبدیل کرده است. هزینه های سربار پایین تر فعالیت در کانادا در مقایسه با ایالات متحده، بسیاری از شرکت ها را به سمت جابجایی سوق داده است. کانادا در حال حاضر با کمبود متخصصان و مهندسان نرم افزار ماهر از نظر فناوری مواجه است، زیرا بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی مستعد خودش را به خاطر جاذبه سیلیکون ولی آمریکا از دست می دهد. با این حال، این کمبود را با جذب کارکنان خارجی ماهر از سراسر جهان برای همگام شدن با تقاضای بازار، جبران می کند.
شاید فکر کنید که در چنین کشور بزرگی، فرصت کافی برای همه وجود دارد. اما باید بدانید که نرخ بیکاری در کانادا نسبت به سال های گذشته نسبتاً بالاست. و این نرخ برای تازه واردان تقریباً دو برابر است.
در واقع، تنها یک نفر از هر چهار مهاجر تحصیل کرده خارجی در کانادا، در شغلی کار می کند که واقعاً با شرایط او مطابقت دارد. این رقم را با تقریباً دو نفر از سه متخصص متولد شده و تحصیل کرده کانادایی که در حوزه انتخابی خودش کار می کنند، مقایسه کنید.
سه مانع بر سر راه استخدام مهاجران و تازه واردان در کانادا وجود دارد:
2.گواهی ها به رسمیت شناخته نمی شوند: کارفرمایان کانادایی به مدارک خارجی مانند مدارک دانشگاهی و مجوزهای حرفه ای مشکوک هستند. بعلاوه، صنایع تحت نظارت (که باید مجوز و گواهینامه کانادایی داشته باشید یا در سازمان نظارتی ثبت شده باشید) مانند مهندسی، پزشکی، پرستاری، برق و لوله کشی و غیره هم وجود دارند. شما باید مدارک خاص شغل خودتان را داشته باشید. شاید مجبور شوید دوره هایی را بگذرانید که شما را به استانداردهای کانادا ارتقا می دهد.
3.موانع زبانی:دو زبان رسمی در کانادا شامل انگلیسی و فرانسوی هستند. اگر به زبانی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرید، مسلط نیستید، شاید استخدامتان دشوار شود.
سایر موانع بالقوه شامل آمدن به کانادا بدون شناخت افراد جا افتاده در این کشور است. تفاوت های فرهنگی هم می تواند منجر به ارتباط نادرست شود. گیر افتادن در «شغل هایی برای بقا» که دستمزد ضعیفی دارند و توانایی شما را برای جستجوی کار مناسب تر کاهش می دهند هم مشکل ساز است. کمبود بودجه برای ماندن تا زمان یافتن شغل مناسبتان هم مشکل ساز است.
منابع زیادی برای جستجوی شغل در کانادا وجود دارد.
راه های زیادی برای جستجوی شغل در حوزه وب و آموزش وردپرس وجود دارد، موارد زیر را در نظر بگیرید:
از خانواده و دوستانتان در مورد مشاغل آزاد بپرسید. چون بسیاری از مشاغل آگهی نمی شوند. فقط با صحبت کردن با مردم، از برخی فرصت های شغلی مطلع خواهید شد.
هنگامی که شغل مورد علاقه خودتان را پیدا کردید باید موارد زیر را در درخواست شغلی قرار دهید:
بعد از اینکه درخواست دادید؛ کارفرما بر اساس رزومه و نامه پوششی شما، تصمیم می گیرد که آیا شما را برای مصاحبه شغلی دعوت کند یا خیر. مصاحبه شغلی هم به کارفرما این فرصت را می دهد تا با شما ملاقات کند و سوال بپرسد تا ببیند که آیا برای این کار مناسب هستید یا خیر؟
شما هم در طول مصاحبه، بیشتر با شغل آشنا شده و تصمیم می گیرید که آیا می خواهید برای آن سازمان کار کنید یا خیر.
معمولاً افراد قبل از دعوت شدن برای مصاحبه شغلی، رزومه ها و نامه های پوششی زیادی را به مکان های مختلف ارسال می کنند. در نهایت اگر کارفرما بخواهد شما را استخدام کند، یک پیشنهاد شغلی رسمی دریافت خواهید کرد.