آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که پزشکان در آمبولانس برای نجات جان بیمار یا انجام کمک های اولیه به چه امکاناتی نیاز دارند؟ آیا تا کنون به تجهیزات موجود در آمبولانس فکر کرده اید؟ به راستی چه وسایلی برای کمک به افراد مجروح در آمبولانس نیاز است؟
هنگامی که با مرکز فوریت های اورژانس تماس می گیرید و اعلام کمک می کنید، مسئول پاسخگو پس از اخذ اطلاعات اولیه تشخیص می دهد که آیا کیس مورد نظر به انتقال سریع به بیمارستان نیاز دارد یا خیر. هرقدر موردی که گزارش می شود، اورژانسی تر باشد و وضعیت وخیم تری داشته باشد، نیاز شدیدتری به لوازم آمبولانسی احساس می شود.
یک آمبولانس به تجهیزات پزشکی پیشرفته نیاز دارد تا در صورت نیاز فرد بیمار یا مجروح را قبل از رسیدن به بیمارستان احیا کند؛ اما دقیقا چه تجهیزاتی در آمبولانس وجود دارند؟ کار این تجهیزات چیست؟ اگر کنجکاو هستید که این اطلاعات را کسب کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا با تخصصی ترین تجهیزات آمبولانس آشنا شوید.
شاید تعجب کنید که افراد داخل آمبولانس را جز تخصصی ترین تجهیزات آورده ایم و در این مقاله به آنها اشاره کرده ایم. درست است که لوازم داخل آمبولانس از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند؛ اما این افراد داخل آمبولانس هستند که از این وسایل استفاده می کنند.
هنگامی که شما یک آمبولانس را فرا می خوانید، پیراپزشکان برای ارائه خدمات اورژانسی به شما یا بیمار مصدوم آماده م یشوند. این افراد متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند و برای یادگیری چگونگی تثبیت وضعیت بیمار در آمبولانس مانند بیمارانی که دچار ایست قلبی یا آسیب مغزی شده اند، آموزش های فشرده ای را پشت سر گذاشته اند و تخصص فراوانی دارند.
از کیف احیا برای حمل تجهیزات اساسی پزشکی مانند گوشی پزشکی، فشارسنج، گارو، قیچی، ترمومتر و سایر لوازم حیاتی استفاده می شود. هنگامی که امدادگران به صحنه یک وضعیت اضطراری می رسند، معمولا به عنوان اولین اقدام کیف احیا یا جامبگ را برمی دارند.
این وسیله بزرگتر از یک جعبه کمک های اولیه است. به این معنی که معمولا دارای چندین کیسه برای سازماندهی لوازم هستند. از دیگر ویژگی های این کیف سبکی، قابلیت حمل آسان و قابل شستشو بودن است.
آمبوبگ یک مخزن هوا است که با اتصال یک ماسک به آن بیمار را در راستای تنفس بهتر از طریق افزایش غلظت هوای دمی بیمار یاری می کند. استفاده از این دستگاه باعث برقراری جریان مداوم اکسیژن به ریه های بیمار می شود. این ماسک ها در اندازه های مختلف وجود دارند و وجود آنها در آمبولانس ضروری است.
اگر مشکلات تنفسی بیمار نتیجه انسداد راه تنفسی در گلو و نای باشد، پزشک معالج ممکن است یک لوله مکش به داخل گلو و نای بیمار بفرستد تا مایعات به آرامی از بین بروند و راه تنفسی بیمار باز شود.
اگر احتمال آسیب دیدگی یا دررفتگی استخوان ستون فقرات وجود داشته باشد، پزشک بیمار را روی صفحه تخته ستون فقرات قرار می دهد. این تخته باعث تثبیت وضعیت جسمی بیمار می شود و فشار بر ستون فقرات را حین انتقال بیمار به بیمارستان کاهش می دهد. در همین حین متخصصان و پیراپزشکان آمبولانس ممکن است از یک وسیله برای تثبیت وضعیت سر و گردن بیمار استفاده کنند.
اگر یک بیمار به دلیلی احساس فشار در قفسه سینه خود کند و نیاز به آمبولانس داشته باشد، احتمال اینکه حمله قلبی به او دست داده باشد، وجود دارد. پزشک متخصص بیمار ممکن است از یک مانیتور الکتروکاردیوگرافی (ECG) برای نمایش ریتم قلب بیمار استفاده کند. پزشکان از این روش برای جستجوی الگوهای غیر طبیعی قلب یا آریتمی استفاده می کنند. هنگامی که قلب خیلی سریع، خیلی کند یا با ریتم نامنظم می تپد، استفاده از این دستگاه ها برای نمایش ضربان قلب ضروری است.
اگر در هر صورت فرایند تنفس بیمار متوقف شد، توسط دستگاه ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی اکسیژن در بدن بیمار جریان پیدا می کند. به طور کلی اگر تنفس بیمار به طور موقت یا دائم مختل شود، ورود هوای تازه به ریه های بیمار از طریق تهویه مکانیکی این دستگاه میسر است.
اگر بیمار قادر به راه رفتن نباشد، متخصص آمبولانس از برانکارد آمبولانس برای حرکت بیمار استفاده می کند تا وی را به آمبولانس برساند و پس از انتقال به بیمارستان او را به بخش مربوطه انتقال دهد. با وجود پایه قابل تنظیم و چرخ های قابل جمع شدن تختخواب انتقال بیماری که قادر به حرکت نیست، بسیار ساده است.
علاوه بر تجهیزات پیشرفته پزشکی در یک آمبولانس نیز موارد اساسی و مهمی از قبیل فشارسنج، استتوسکوپ، دماسنج، نوارهای پزشکی، چراغ قوه و پتو مشاهده می کنید تا اطمینان حاصل شود که پیراپزشکان تقریبا در هر شرایطی آماده هستند!
در پایان لازم به ذکر است که بررسی تمام تجهیزات پزشکی موجود در آمبولانس در این مقال نمی گنجد. موارد ذکر شده تنها بخشی از مهم ترین تجهیزات داخل آمبولانس است.
همانطور که مطالعه کردید، پزشکان در آمبولانس برای نجات جان بیمار یا انجام کمک های اولیه از وسایل مذکور استفاده می کنند. انتقال بیمار به بیمارستان از طریق آمبولانس نیاز به لوازم و تجهیزات خاص پزشکی دارد. در این مقاله با مهم ترین وسایل پزشکی که وجود آنها در آمبولانس ضروری است.